Bio-T3 Face White Cara Guna

Posted on

Gambarajah Cara Guna Bio-T3 Face White dan Acne
Gambarajah Cara Guna Bio-T3 Face White dan Acne

Set Bio-T3 terdiri dari BIO-T3 FACE WHITE dan BIO-T3 FACE ACNE (Jerawat).

Set Bio-T3 Face White
Set Bio-T3 Face White

Cara untuk mengguna kedua-dua set ini adalah sama kerana kedua-duanya mempunyai krim dan sabun. Jika dilihat dari gambarajah di atas cara mengguna krim (moisturizer) adalah sangat simple.

Bio-T3 Face Acne Soap & Moisturizer
Bio-T3 Face Acne Soap & Moisturizer

Selepas anda mencuci muka menggunakan sabun FACE WHITE SOAP BAR atau FACE ACNE SOAP BAR. Picit kuantiti yang secukupnya FACE WHITE MOISTURIZER atau FACE ACNE MOISTURIZER, dan calitkan sedikit di 5 bahagian muka iaitu dahi, 2 belah pipi, hidung dan dagu. Selepas itu ratakan menggunakan dua jari anda secara putaran jam sehingga kesemua moisturizer rata keseluruh muka dan menyerap ke dalam kulit. Sila ikut langkah 1 hingga ke 6. Boleh diguna setiap hari atau 2-3 kali didalam satu minggu.

Kedua-dua set ini sangat sesuai untuk diguna bersama-sama remedi oral (hisap atau minum) untuk jeragat  seperti Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria Vesca 30. Sementara untuk jerawat seperti BC01 dan BC04.

Kedua-dua set ini bukanlah set kosmetik, oleh itu ianya tidak mengandungi bahan anti UV, Hydroquinone, Benzoic peroxide atau bahan-bahan yang boleh menjadikan kulit anda mengelupas. 100% menggunakan minyak pati dan ekstrak herba.

Agen natural pencerahan ialah dari vitamin-c minyak pati lemon, di mana lemon, ianya berupaya membuang kulit-kulit mati. Begitu juga Aloe Vera dan Timun yang mempunyai kesan pelembab semulajadi.

Sementara bagi mengawal jerawat minyak pati dati Tea Tree adalah sangat bagus untuk membunuh kuman yang menyebarkan jerawat. Kuman atau balteria tersebut bernama Propionibacterium acne yang menjadi penyebab utama jerawat merebak dari satu kawasan muka ke satu kawasan muka. 

Jika ingin membuat pesanan sila Whatsapp ke 019-2570023 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s