melasma free

Krim Ajaib Buat Muka Kejab Lawa Kejab Huduh

Posted on

SMF Pellet Boleh Digabungkan Dengan SSQ-3 Pencuci Usus.

Krim  Jeragat Ajaib

 

Seorang pembeli yang mukanya berjeragat hitam kecoklatan paling ketara di pipi, dahi dan dibawah dagunya. Sebelum ini flawless aje kulitnya, sejak teruja dengan iklan satu produk krim yang dikatakan sangat pantas kesannya. Lagi teruja kawan kita tu bila gambar before and after pengguna yang dah try sebelum ni. Muka testimoni tu semuanya ala-ala artis Siam yang putih kemerahan membuatkan kawan kita terus whatsapp dan order.

 

Memang ajaib, terkesima semua kawan opisnya selepas 2 hari dia guna. Mana tidak terkesima muka kawan kita tu dah 2 kali ganda flawlessnya. Sekali iras dah macam Che ta. Maka dia pun menggelarkan krim ajaib, seterusnya berlumba-lumba kawan seopis membuat order. Dalam masa beberapa hari timbullah Che Ta, Nora Danish, Neelofa dan Mira Filzah di opis tersebut.

 

Cerita terus tersebarlah ke opis sebelah, dan seterusnya ke seluruh opis di seluruh negara. Tidak ketinggalan kakak-kakak, makcik-makcik termasuklah makcik bawang pun mencubanya. Penjual produk krim tersebut dalam beberapa bulan dah jadi jutawan, dan mula buat live di fb menayang duit di depan kamera melantik agen dan dropship. Keajaiban produk ini menjadi bualan hangat dikalangan pengemar kulit putih ala-ala KPOP.

 

Beberapa bulan berikutnya, banyak pula whatsapp masuk bertanya mengenai produk set jeragat Biochemic. Ramai yang share tunjuk muka mereka yang comot bertompok-tompok. Macam biasala kena interview dulu, umur berapa?, pernah guna produk pengelupasan tak?, kerap berjemur tak?, ambil pil perancang tak?. Jawapan paling popular PERNAH GUNA KRIM PENGELUPASAN dan sangat menyesal kerana telah mengguna produk tersebut. Memang ajaib sekejab lawa sekejab huduh.

 

Hampir lebih setahun selepas krim ajaib terjual, maka Kementerian Kesihatan (KKM) mengistiharkan 5 produk krim telah diharamkan kerana mengguna bahan terlarang seperti mercury dan hydroquinone. Masya Allah patutlah ajaib mereka mengguna formula ajaib yang mampu mencairkan kulit dan menghakis kulit. Bukan setakat jeragat yang hilang dengan kulit-kulit lapisan atas untuk tapis sinaran UV pun hilang!.

 

Maka berharaplah mereka Set Jeragat Biochemic dapat melakukan keajaiaban seperti krim tadi dalam masa 2 hari mereka akan kembali pulih. Mohon ampun maaf beribu ampun Set Jeragat Biochemic memang ajaib tetapi ajaibnya tidaklah sepantas produk yang mengguna bahan bertoksik.

 

Dalam kes seperti ini set SMF Pellet paling kerap membantu mereka, paling cepat jeragat boleh pudar di dalam 10 hari.. dan mereka yang telah mengguna set SMF Pellet menggelar “obat jeragat ajaib”. Mereka pun berlumba-lumba memesan dan kesan yang ditunjukkan tidak sama di antara satu sama lain  ada yang ok selepas 10 hari, ada yang selepas 30 hari dan ada yang mengambil masa yang lama. Macam kereta yang rosaklah bukan semua rosak yang sama kan , ada yang rosak sikit, ada yang rosak banyak dan ada yang perlu dioverhaul…

 

Ramai di antara wanita yang berjeragat mengalami sembelit, susah nak buang air. Dalam masa 1 minggu hanya 1-2 kali sahaja dapat membuang, terpaksa minum ubat pelembut najis dan macam-macam suplemen. Usus menjadi tidak sihat, usus kotor dengan kesan-kesan makanan yang terlekat didinding usus. Bila Usus kotor toksin akan bertambah dan akan bertumpu ke hati (liver), ini akan mengakibatkan hati bekerja keras untuk membuang toksin. Mana laratkan kerja sorang diri dah tu bertimbun toksin, jadi ada yang tak dapat dibuang oleh hati dan timbul ke muka menjadi jeragat.

 

Sangat-sangat disarankan untuk mengambil SSQ-3 Natural Detox & Fat Burner untuk mencuci usus, selain dari mencuci usus SSQ-3 boleh membantu membakar lemak, mengempiskan perut dan menurunkan berat badan.

Advertisements

Rawat Jeragat Guna Homeopathy Lambat Nampak Kesannya?

Posted on

Gebu Selepas 2 Minggu
Gebu Selepas 2 Minggu (Testimoni SMF)

Kawan-kawan tidak percaya remedi homeopathy boleh memberi kesan yang pantas, tetapi yang penting muka saya dah kembali berseri-seri

Memang benar homeopathy akan memberi kesan yang agak perlahan berbanding ubat-ubat hospital. Mengapa begitu? Homeopathy bukanlah ubat tetapi suplemen yang akan bekerja secara menyeluruh, akan membantu sistem tubuh dan sistem antibodi kembali bekerja dengan cekap. Namun terdapat maklumbalas mengenai pesakit yang memaklumkan bahawa kesan penyembuhan sangat cepat. Kesan sepantas 1-2 hari atau 1-2 minggu akan ternampak pada wajah jika berjeragat atau berjerawat dan pelbagai penyakit lagi.

Sebenarnya kesan yang pantas adalah berkait rapat dengan keserasian tubuh, tubuh lebih cepat menerima remedi homeopathy untuk bekerja, beberapa faktor yang memungkinkan kesan pantas boleh dilihat ialah;

  • Mengambil remedi yang sesuai dengan penyakit
  • Kerap mengambil detox untuk menyahtoksik ubat-ubat yang telah diamalkan sebelum ini
  • Mengamal remedi dengan tekun dan disiplin
  • Dengan Izin Allah swt … jangan lupa jika beragama Islam hehe…

Saya ada menerima whatsapp dan email, menceritakan kesan yang pantas dan betapa bersyukurnya mereka kerana set jeragat yang dicadangkan sangat-sangat berkesan dan memberi kesan yang pantas. Di bawah ini diceritakan oleh pembeli yang merasa sangat takjub dengan set SMF Drop dan Arnica 30.

Kawan-kawan semuanya tidak percaya jeragat di pipi dan di bibir saya telah mula pudar 80% selepas 10 hari mengambil set jeragat SMF yang harganya tidak mahal mana pun. Jeragat di muka saya mula-mula naik sedikit di pipi dan di atas bibir selepas melahirkan anak kelima saya, sejak dari itu saya terus mencuba pelbagai produk kerana suami pun mula agak dingin atau pun perasaan saya sendiri. Hubungan saya suami isteri seakan-akan hambar dan tidak ada seri “malam Jumaat” seperti sebelum jeragat naik di muka.

Sudah jenuh saya mencuba pelbagai produk yang harganya mahal-mahal belaka. Krim, sabun, kolagen dan hampir-hampir nak mencuba laser. Mujurlah suami menghalang kerana dia pernah terbaca kesan buruk selepas membuat laser. Lagipun kos untuk membuat laser sangat mahal.

Saya sudah tidak berminat untuk melihat cermin lagi, serius bukan main-main. Jika ingin mengguna cermin saya hanya guna cermin untuk melihat sama ada tudung saya ok atau tak sahaja. Saya akan menyapu bedak tebal-tebal untuk menutup jeragat saya yang semakin hari semakin menebal. Saya mula mengguna mekap tebal berbanding sebelum ini demi untuk menutup jeragat. Serius penat, kecewa dan rasa rendah diri, saya menjadi cepat marah dan cepat merajuk.

Kalau dulu saya cukup yakin dengan penampilan saya, saya seorang yang ceria dan kerap bertemu pelanggan kerana saya bekerja di bidang pemasaran. Tidak kekok untuk berada di atas pentas atau berjumpa sesiapa sahaja. Kini kenyakinan diri mula jatuh ke tahap paling rendah, saya akan berjumpa pelanggan di tempat yang tidak terang atau sebelah malam. Saya stress dengan keadaan muka saya, sudah rasa seolah-olah dah dah  give up sangat.

Entah macam mana satu hari saya search di internet, ubat jeragat berkesan dan selamat, dalam carian tersebut terdapat set jeragat homeopathy berkesan, selamat dan tanpa kesan sampingan. Pada mulanya saya andaikan semua itu hanyalah gimik pemasaran penjual tersebut sahaja. Saya terus membaca dan tertarik dengan satu komen dan gambar seorang pembeli yang mukanya menjadi hitam dan kusan tetapi telah ok selepas 2 minggu mengguna set jeragat homeopathy. Selepas dah khatam membaca dan berfikir apa salahnya mencuba, harga set jeragat homeopathy pun sangat murah dan tidak ada bahan-bahan bahaya, saya pun memesan set SMF Drop dan Arnica 30.

Selepas 2 hari pesanan pun tiba, tak sabar nak mencubanya. Muka saya tidaklah seteruk seperti testimoni yang saya baca tu dan harapan saya kembali cantik semakin cerah. Selepas 2 hari saya mengamalkan set SMF dan Arnica 30, terasa tubuh agak ringan dan bertenaga. Bila saya sentuh kulit muka terasa lebih lembut dan moist, jelling-jeling cermin terasa jeragat agak pudar… ahh hanya perasaan saya je ni, mana boleh remedi homeopathy beri kesan cepat macam ni.

Selepas 10 hari suami saya menegur mengenai muka saya, suami kata muka saya semakin berseri, jeragat dah kurang. Eh biar betul atau suami saya sengaja nak jaga hati saya jer?. Bila sampai di pejabat kawan saya pun tegur, jeragat dah pudar dan produk apa yang saya guna. Bila saya beritahu guna set jeragat homeopathy mereka seolah-olah tidak percaya. Mereka kata ubat homeopathy lambat dan mustahil dalam 10 hari guna dan pudar 80% jeragat saya.

Mereka agak saya buat rawatan kosmetik atau laser tapi tidak ada kesan-kesan seperti kulit mengelupas dan merah kemerahan seperti kebiasaannya bila membuat rawatan kosmetik atau laser. Malas nak menerangkan lebih lanjut, lagi pun saya bukanlah faham sangat nak terang lebih-lebih, saya pun keluarkan set SMF Drop dan Arnica 30 dan tunjuk kepada kawan-kawan. Mereka agak skeptical melihat botol-botol hanya air dan kesannya sangat cepat memudarkan jeragat saya. Saya hanya tersenyum dan berkata jika ragu-ragu order dan cubalah, baru tahu berkesan atau tidak!.

 

Nota : Artikel ini bukanlah berdasarkan kajian tetapi penceritaan semula oleh pembeli yang sangat berpuas hati, setiap individu tidak sama dari semua segi seperti simptom dan karakter. Artikel ini juga bukanlah sebagai nasihat perubatan, dan jangan sesekali mengabaikan nasihat doktor yang bertauliah.

Air Atau Tablet Lebih Bagus? Untuk Rawat Jeragat

Posted on

SET HAPUS JERAGAT SMF DROP
SET HAPUS JERAGAT SMF DROP

Merawat Jeragat Dengan Remedi Cecair Atau Tablet Manis, Yang Mana Satu Lebih Berkesan?

Keberkesanan remedi homeopathy sangat subjektif dan kerap kali agak sukar untuk menentukan yang mana satu lebih berkesan sama ada “liquid form” atau “dry pallets” (tablet manis atau tanpa pemanis). Remedi homeopathy terdapat di dalam bentuk cecair, tablet dan serbuk.

Paling jarang diamalkan adalah di dalam bentuk serbuk dan boleh dikatakan tidak ada pengilang yang mengeluarkan remedi di dalam bentuk serbuk kerana prosesnya agak rumit dan memerlukan mesin yang canggih dan mahal.

Paling mudah untuk menyediakan remedi homeopathy ialah di dalam bentuk tablet atau cecair. Persoalannya yang mana satu lebih berkesan?. Jika para peminat homeopathy pernah membaca sejarah perubatan homeopathy, pengasasnya Dr. Hahnemann pada awal penemuan remedi homeopathy dan mencuba keberkesannya adalah melalui remedi yang dicampur di dalam air.

Banyak remedi yang rekod dan dijournalkan di dalam Materia Medica iaitu buku rujukan perubatan homeopathy yang mencatitikan lebih lapan ribu remedi (8000 ribu) dan kes yang telah “proven” (yang dibuktikan berkesan terhadap sesuatu penyakit) seperti malaria yang telah dicuba oleh Hahnemann adalah dari remedi cecair.

Hasil dari kajian sejarah dan pengalaman serta maklum balas pengguna produk homeopathy juga mendapati remedi cecair lebih pantas bertindak terhadap sesuatu penyakit. Ini bukanlah kajian klinikal tetapi hanya dari maklum balas pengguna sahaja.

Set Jeragat SMF Di Dalam Bentuk Cecair

Set Jeragat SMF Drop

Set SMF yang terdiri dari Sepia 200 dan Melasma Free jika set asalnya (masih ada di pasaran) adalah dari pil putih manis untuk dikeman dan Fragaria Vesca 30 di dalam bentuk cecair untuk diminum. Kini set SMF telah disediakan di dalam cecair atau drop. Ini bermakna kesemua remedi adalah cecair untuk diminum.

Siapa Yang Sesuai Untuk Mengambil Set SMF Drop?

Set SMF Drop sesuai untuk semua peringkat umur, tetapi maklum balas;

  • Adalah 90% dari wanita yang berumur 35 tahun dan ke atas.
  • Kerap kali wanita-wanita ini mengalami masalah kitaran haid, berkaitan hormon, aktif bersukan, mengguna bahan kosmetik yang merbahaya seperti bahan kosmetik pengelupasan yang mengandungi hydroquinone dan merkuri.

 

 

Jeragat Terjadi Akibat Stress?

Posted on

44-mariah-idrissi

Jeragat Dan Stres

Adakah Jeragat Terjadi Akibat Stres?

Jawapannya YA, kaitannya apabila tubuh mengalami stress akan terjadi respon yang menghantar isyarat ke otak yang akan mengaktif kelenjar pituari yang akan mengeluarkan adreno-corticotropic hormone (ACTH). ACTH akan mengaktif kelenjar adrenal cortisol, iaitu hormon yang berkaitan stress di dalam tubuh.
Proses ini akan menganggu keseimbangan hormon-hormon testosterone dan progesterone. Bagi wanita kacau ganggu terhadap hormon testosterone akan mengurangkan kehendak seksual . Progesterone juga akan berkurangan, ini akan mengakibatkan hormon estrogen menjadi dominan. Ini adalah kaitan stress dan terjadinya jeragat.
Jeragat yang terjadi dimuka tidak akan menjadikan seseorang itu merasa gatal, pedih atau bernanah seperti yang di alami oleh pesakit yang mempunyai jerawat. Jeragat dan jerawat adalah berbeza tetapi persamaan di antara kedua-dua penyakit ini ialah terjadi di muka, amat jarang jeragat dan jerawat terjadi di bahagian tubuh.
Pakar kulit perubatan moden mengklasifikasikan jeragat sebagai masalah kosmetik. Masalah kosmetik bermaksud masalah yang memerlukan rawatan membenam, membuang dan menghakis segala yang tumbuh di muka. Perubatan moden tidak mempunyai ubat-ubat untuk menghapus jeragat kecuali ubat-ubat yang mengandungi inhibitor yang akan supresi (menahan) proses semulajadi tubuh untuk menghalang lebihan melanin yang terhasil di melanocytes.
Stres atau tekanan perasaan sering melanda pesakit yang terjadi jeragat di wajahnya. Stres akan bertambah berlipat kali ganda sekiranya pesakit itu akan berhadapan dengan orang ramai setiap hari seperti pekerja di kaunter, pegawai pemasaran, cikgu, pensyarah dan lain-lain.
Kerap kali saya menerima Whatsapp di tengah malam bertanyakan solusi terbaik, solusi terpantas dan paling berkesan untuk merawat jeragat. Secara jujur saya mampu memberi solusi terbaik dan yang paling berkesan mengikut maklum balas pembeli sebelum ini. Pasti ramai yang tertanya-tanya mengapa terdapat banyak set-set untuk menghapus jeragat sedangkan produk yang diiklan hanya 1 set dan mampu menghapus jeragat dengan pantas?
Maaf sekiranya saya katakan bahawa 97% pembeli tertipu dengan gimik jualan, tetapi hasilnya tidak seperti dijajakan. Homeopathy biochemic tidak mengamalkan konsep pemasaran yang suka berjanji sesuatu yang indah tetapi pada hakikatnya tidak seindah mana pun.
Serasi Dan Homeopathy Biochemic
Keserasian adalah satu faktor yang amat penting, paling mujarab untuk merawat pelbagai penyakit. Sekiranya serasi air jampi (air yang dibacakan ayat-ayat Al-Quran terutamanya) pun akan menyembuhkan penyakit di dalam tempoh yang amat pantas, sekiranya ada keserasian. Set-set homeopathy biochemic juga mempunyai beberapa maklum balas menunjukkan beberapa orang pembeli yang telah hilang jeragatnya selepas 1-2 minggu.

Solusi Untuk Hapus Jeragat Mengikut Kaedah Homeopathy Biochemic.

esther-honig-morocco-800x619
Homeopathy biochemic mempunyai senarai remedy yang panjang untuk menghapus jeragat. Paling banyak maklumbalas mengatakan set-set jeragat homeopathy biochemic sangat “power” ialah mengguna remedy tunggal (single remedy). Tidak hairanlah jika set-set homeopathy biochemic mempunyai remedy kemam atau minum dan di dalam 1 set akan terdapat 2 atau 3 remedi untuk dikemam dan diminum.
Sepia 200 adalah remedi “core” untuk wanita yang mengalami masalah hormon seperti mengambil pil perancang dan pil HRT (hormone replacement therapy). Sepia 200 digelar sebagai “women’s remedy”, oleh pakar-pakar homeopathy. Gandingan mantap Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria vesca, sering mendapat maklumbalas dari pembeli dengan hasilnya yang pantas.
Terbaru set BJC01, yang berkonsepkan “single remedi” iaitu Cal Sulph, Kali Sulph dan Fragaria vesca juga mendapat sambutan yang sangat hangat.
Secaranya ringkasnya fungsi ke semua remedi ini mempunyai fungsi seperti dibawah;

 

SET BJC-01
SET BJC-01

• Sepia 200 – Women’s remedy, yang sangat “power” untuk mengatasi masalah jeragat akibat perubahan atau tidak seimbang hormon. Sangat hebat untuk wanita yang mengalami masalah menstrual (datang haid) yang tertangguh dan kerap mengalami kekejangan sewaktu menstrual
• Melasma Free Caulophyllum- Remedi yang sangat hebat untuk memberi nutirisi kepada pesakit. Melasma Free Caulophyllum sangat “power” untuk wanita yang stress dan alami masalah sakit-sakit saraf, atau orang panggil “sakit urat”.
• Cal Sulph – Mineral yang sangat “power” untuk membekal nutirisi ke kulit, membina sel-sel kulit baru dan membawa oksigen secukupnya ke dalam darah.
• Kali Sulph adalah mineral yang sangat hebat untuk membantu hati membuang toksin.
• Fragaria vesca 30, atau wild berry yang di gelar “tumbuhan anugerah Allah” yang mempunyai kesan yang sangat baik untuk system tubuh yang lebih kuat. Fragaria vesca sangat “powerful” jika mengikut satu komen web yang menceritakan kebaikkan Fragaria vesca untuk mencerahkan kulit. Selain kulit Fragaria vesca juga mampu mencerahkan gigi dan membantu buah pinggang bekerja dengan lebih cekap dan menghalang dari terjadinya batu di buah pinggang.
Walaupun terdapat banyak set-set untuk hapus jeragat, saya suka menceritakan maklumbalas dari pembeli yang mengambil set Premium SMF (SMFF) untuk set Ekonomi (EC) SMF-EC dan SMFF-EC atau BJC-01. (BJC-02). Set-set ini harganya sangat mampu beli dan kesannya sangat hebat.

 

Set SMF hanya 1 Botol Fragaria
Set SMF hanya 1 Botol Fragaria

Set Premium Dan Set Ekonomi

Kini terdapat 2 jenis set untuk jeragat, iaitu set Premium dan Set Ekonomi (EC). Kedua-dua set ini tidak banyak perbezaannya dari kesan dan bahan yang digunakan. Cuma kuantiti sahaja berbeza. Dimana set Premium akan tahan lebih kurang untuk 2 bulan, sementara set EC dijangka akan tahan untuk lebih kurang untuk 1 bulan.
Untuk membezakan 2 set ini, botol juga adalah berbeza kecuali Fragaria vesca. Set Premium masih mengguna botol berwarna biru sementara set EC botol berwarna putih.
Set-set EC harganya sangat berpatutan, harganya bermula serendah RM95 sahaja.

Sekiranya berminat untuk membuat pesanan sila klik

e-commerce-sell2u-logo

Terbongkar, Eh Silap Terbaru!! Set Facial Untuk Jeragat Bio-T3

Posted on

Set Bio-SMF

RM190

Tanpa krim dan sabun, rawatan jeragat terasa tidak lengkap. Begitulah persepsi sesetengah wanita yang mengalami jeragat. Jeragat walaupun tidak pedih dan gatal seperti jerawat, tetapi ianya tetap menjadikan seseorang itu “down” dan tidak bersemangat.

Wanita amat mementingkan wajah yang bersih, licin dan cantik. “Untuk suami” kata sesetengah wanita. Memang benar kerana suami juga kadang-kadang menambah tension para isteri yang mengalami jeragat dengan komen yang tidak membina. Disebabkan cik abang dan komplen, maka si isteri terus mencari solusi yang kadang-kadang sangat merbahaya

Mujurlah ada kawan-kawan yang rajin “surfing di online”. Kawan-kawan sepejabat kerap berkongsi produk yang bagus bersama-sama rakan-rakan. Hanya yang pernah mengambil homeopathy yang tahu bagaimana homeopathy berkerja.

Pelik tapi benar, selain dari merawat jeragat di muka, Sepia 200 juga mampu mengempiskan perut. Sepia 200 bukan hanya berfungsi sebagai menghapus jeragat tetapi ianya juga mampu membantu mengawal berat badan dan mengempiskan perut.

Sepia 200 juga sangat terkenal di seluruh dunia dengan nama manjanya “women’s remedy”. Sepia dikatakan sangat berkesan untuk pelbagai masalah wanita termasuk hormon.

Fragaria vesca juga amat popular kepada yang pernah mengambilnya. Fragaria vesca adalah remedi yang mampu mencerahkan kulit. Ianya bertindak seolah-olah kolagen. Jangan terperanjat jika saya beritahu bukan muka sahaja yang akan cerah, gigi pun boleh cerah. Fragaria vesca juga mampu membuang tar-tar di gigi.

Lagi satu Fragaria vesca mempunyai kesan terapuetik sebagai pencegah dari terjadinya batu di hempedu, buah pinggang dan lain-lain organ.

Melasma Free adalah biochemic atau garam tisu dari mineral-mineral. Terdapat 12 jenis mineral utama didalam tubuh setiap manusia. Kekurangan salah satu atau lebih akan menjadikan tubuh “dis-ease” atau kini disebut disease. Melasma free mempunyai mineral-mineral yang akan “top-up” kekurangan atau kehabisan mineral tersebut di dalam tubuh.

Set Bio-SMRM170

Mari kita lihat apa itu Bio-T3 Facial Face White dan Bahan-Bahannya

Bio-T3 Facial Face White adalah 100% ekstrak herba, bunga-bungaan dan pati minyak bunga-bungaan yang sangat terkenal diseluruh dunia. Bahan-bahan ini telah digunakan oleh herbalist untuk mencerahkan kulit dan menghapuskan jeragat epidermal (yang berada dilapisan atas kulit).

Apakah Manfaat Bahan-Bahan Ini Untuk Kulit?

  • Vitamin C – Vitamin C yang terdapat di dalam pelbagai bentuk yang akan membekalkan antioxidant yang sangat berkuasa untuk perlindungan dan menjaga kulit dari kerosakan sel-sel kulit (akibat dari free radicals). Vitamin C akan menambah nutrisi ke kulit dan akan memperlahankan proses penuaan.

Kesan-kesan yang boleh merosakkan kulit (free radicals) sangat banyak dipersekitaran kita seperti keadaan persekitaran yang melibatkan sinaran UV, pencemaran alam dan kekurangan oksigen yang akan menyerang kulit pada saban masa dan hari, tetapi vitamin c mampu membantu (Dermatological Surgery, 2008 & Dermatology Research and Practice, 2012)

Vitamin C akan memberi pelbagai manfaat kepada kulit untuk kelihatan muda dan berpanjangan, mari lihat apa yang mampu dilakukan oleh vitamin c;

Gebu Selepas 2 Minggu
Gebu Selepas 2 Minggu
  • Lemon Extract dan Essential Oil- Lemon juga merupakan sumber vitamin c. ekstrak lemon telah dikaji mampu untuk
  • merawat pelbagai masalah kulit seperti jerawat
  • kanser kulit
  • melambatkan pertumbuhan microbial atau bakteria.
  • Oleh kerana ianya mempunyai sumber vitamin c maka ekstrak lemon adalah agent pencerahan dan mempu menghilangkan jeragat di kulit secara semulajadi.
  • Cucumber extract – terdapat 7 manfaat timun yang jarang diketahui ramai
  1. Memudarkan lingkaran hitam di mata (dark circles)
  2. Mengurangkan mata yang membengkak dan kelihatan kendur (puffy eyes)
  3. Mengurangkan kedut di muka
  4. Mencerahkan kulit muka
  5. Merawat sunburn
  6. Mengecilkan pori
  7. Menghilang selulit (jika krim untuk selulit)
Perubahan ketara selepas 20 hari mengamalkan set 5RH
Perubahan ketara selepas 20 hari mengamalkan set 5RH
  • Chamomile extract dan Essential Oil – Chamomile paling kerap digunakan sebagai teh chamomile untuk mengurangkan tekanan. Ekstrak chamomile dan pati minyaknya juga mempunyai aroma yang harum dan membantu
  • untuk mengurangkan stress dan digunakan untuk merawat masalah berkaitan saraf.
  • Manfaat bagi kulit pula chamomile juga sangat berkesan untuk menghalang bakteria dari merebak.
  • Aloe Vera Essential Oil
  • Aloe Vera adalah pelembab paling hebat untuk kulit,
  • anti keradangan seperti mengurangkan keradangan jika ada tanda-tanda tersebut
  • anti-bakteria
  • anti-viral,
  • anti-kulat,
  • anti-oxidant yang akan menjaga dan mengekalkan kesihatan kulit, mempercepatkan proses penyembuhan, mengurangkan rasa tidak selesa seperti gatal-gatal, astringent yang akan bertindak mengawal kulit dari kendur dan pati minyak Aloe Vera berupaya menyekat sinaran UV pada kadar yang biasa.

Bagi pengguna yang telah biasa dengan produk-produk herba dan organic mereka tidak akan mengguna produk yang lain. Produk berasaskan bahan-bahan alam semulajadi adalah anugerah-Nya kepada kita.

Untuk maklumat lanjut dan harga (promosi jika ada) mengenai produk sila WhatsAPP ke nombor 0193570023

Bio-T3 Facial White Cream dan Soap Untuk Jeragat

Posted on

 

t3-white

Terbaru Bio-T3 Face White Moisturizer Cream dan Bio-T3 Face White Soap Bar

Sebagai pelengkap kepada set-set oral (hisab atau minum seperti Fragaria Vesca) produk natural Bio-T3 Face White yang terdiri dari moisturizer dan sabun diperkenalkan. Set Bio-T3 ini adalah persediaan 100% menggunakan herba dan minyak pati (essential oils) terpilih untuk mencerahkan kulit dan menghapus jeragat atau melasma.

Produk ini bukan KOSMETIK kerana ianya bebas dari Paraben, Benzoic peroxide dan Hydroquinone. Bio-T3 Face White sangat selamat untuk digunakan dalam jangkawaktu yang panjang.

Set ini sahaja berharga RM95 termasuk penghantaran ke seluruh Malaysia. Untuk mendapat harga promosi sila SMS/Whatsapp/Wechat ke 0193098980

 

Jeragat Sukar Untuk Dirawat?

Jeragat memang sukar dirawat kerana ianya terjadi oleh pelbagai sebab. Doktor pakar kulit sendiri pun pening kepala apabila merawat jeragat, dan sering gagal memberi keputusan yang diharapkan oleh pesakit walaupun kos rawatan seperti laser agak mahal.

Pelbagai kaedah yang dikatakan amat berkesan, tetapi sebaliknya menjadi mimpi ngeri kepada pesakit tersebut. Ramai yang mengadu selepas membuat rawatan laser, pengelupasan kulit (chemical peeling) dan lain-lain kaedah rawatan moden, hanya mampu bertahan 1-2 bulan atau lagi malang hanya selepas 2-3 hari sahaja, kulit muka mereka menjadi kehitaman lebih teruk dari sebelum membuat rawatan.

Mengapa rawatan moden hanya sementara?

Jeragat disebabkan melanocytes menjadi terlebih aktif. Melanocytes adalah sel yang menghasilkan melanin  yang akan mengeluarkan pigmentasi hitam yang dipanggil jeragat.

Walaubagaimana pun jeragat juga boleh berpunca dari wabak atau penyakit. Jeragat juga sering terjadi disebabkan oleh perubahan hormone terutama yang sering terjadi keada kaum wanita.

Jeragat berpunca dari dalam system tubuh selain dari factor luaran seperti kerap terdedah kepada sinaran matahari terik dan kulit muka dicemari lebihan sinaran UV. Oleh itu rawatan “menghapus” jeragat dari luar adalah tidak sesuai dan sering kali gagal untuk bertahan lama.

Seperti memadam api didalam sekam, jika air hanya disiram dibahagian atas sekam, tetapi bara api dibawah lapisan sekam masih menyala. Lama kelamaan api akan merebak ke atas permukaan sekam semula. Proses ini akan berulang-ulang jika tidak memilih kaedah pencegahan yang sesuai!.

Kaedah Perubatan Homeopathy Merawat Jeragat

Homeopathy percaya setiap masalah kesihatan berpunca dari system tubuh yang bermasalah. Oleh itu homeopathy akan merawat individu yang sakit secara keseluruhan. Homeopathy tidak merawat kesakitan tersebut secara terus.

Begitu juga konsepnya untuk merawat jeragat atau melasma. Perubatan homeopathy merawat pada akar umbi permasalahan jeragat itu sendiri.

Sebagai contoh Sepia atau Sepia 200 adalah remedy yang sangat membantu untuk permasalahan wanita seperti hormone yang tidak stabil, kitaran haid yang tidak menentu, melegakan symptom menopause seperti hot flashes dan menstabil hormone estrogen yang berkurangan. Sepia dianggap sebagai “women’s remedy”, dan setiap permasalahan wanita kerap kali Sepia akan dirujuk sebagai salah satu remedy utama.

Sepia 200 sangat berjaya jika masalah jeragat itu berpunca dari akar umbinya adalah hormon. Malah Sepia 200 juga mampu menurunkan berat badan, melegakan masalah jerawat (jika ada) dan mengempiskan perut!.

Biochemic atau cell salt adalah mineral yang sangat penting didalam tubuh kita. Biochemic adalah menyerupai mineral yang ada didalam tubuh kita yang mengandungi phosphate, magnesium, ferrum dan lain-lain.

Melasma Free adalah persediaan biochemic untuk merawat jerawat dan hormone yang bercelaru akibat kekurangan zat-zat mineral. Biochemic juga mampu membina sel-sel kulit baru untuk mengganti sel-sel kulit yang rosak akibat lebihan pengeluaran melanin sehingga terjadinya jeragat.

Selain dari itu biochemic adalah remedy yang akan merawat keseluruhan tubuh seperti melancarkan perjalanan darah, menguatkan tulang, menyihatkan rambut, mengawal metabolism dan kesihatan minda.

Walaupun jeragat sering terjadi di wajah, ianya berpunca dari dalam system tubuh yang bermasalah seperti yang diterangkan di atas. Oleh sebab itu rawatan homeopathy lebih tertumpu kepada remedy oral (hisap atau minum) yang berbentuk tablet manis atau cecair.

Terdapat beberapa remedy oral yang sangat berjaya dan mendapat sambutan ramai seperti Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria Vesca 30. Malah set paling laris ialah set SMF atau SMFF. Set ini terdiri dari Sepia 200, Melasma Free iaitu didalam bentuk tablet manis dan Fragaria di dalam bentuk cecair untuk diminum. Set SMF mempunyai 1 botol Fragaria sementara SMFF mempunyai 2 botol Fragaria Vesca.

Homeopathy tidak menolak penggunaan krim atau sabun secara total. Homeopathy beranggapan produk luaran seperti krim atau sabun akan membantu dari luaran. Krim seperti Carmino complexion cream (CCC)  dan sabun Carmino complexion soap (CCS). Paling terbaru krim dan sabun 100% herba Bio-T3 Face White, Whitening Series .

 

Mengapa Homeopathy?

Homeopathy adalah perubatan yang sangat selamat. Remedi-remedi homeopathy adalah dari bahan alam semulajadi yang disediakan dengan kaedah homeopathy tanpa menggunakan bahan kimia, dadah atau penggalak hormone tetapi mampu merawat masalah hormone tanpa kesan sampingan.

Remedi homeopathy bertindak secara lembut, selamat dan boleh dipercayai.

Homeopathy telah berusia lebih 200 tahun bermula dari zaman sewaktu rawatan konvensional sendiri masih didalam proses mencari kaedah rawatan yang sesuai untuk pelbagai penyakit. Kaedah rawatan yang agak extreme seperti membedah pesakit secara sedar menjadikan pengasas homeopathy Dr Hahnemann yang juga seorang doctor pada masa itu tidak bersetuju dengan kaedah yang dikatakan agak keterlaluan. Maka beliau mula tercari-cari kaedah yang lebih selamat dan lembut.

Beliau mula mengkaji tumbuh-tumbuhan dan telah terjumpa kaedah “serupa akan menyembuhkan yang serupa”. Sebagai contoh mudah apabila kita memotong bawang, secara automatic mata dan hidung kita akan merembes cecair iaitu air mata dan hingus. Ini adalah menyerupai symptom selsema.

Hahnemann mengambil setitis air bawang ini dan mencampurkan dengan kuantiti air yang sangat banyak. 1 bawang : 100,000 air sebagai contoh dan memberi kepada pesakit yang mengalami selsema yang mana mata dan hidungnya berair. Kajian beliau telah Berjaya meredakan dan seterusnya menyembuhkan pesakit tersebut dari selsema. Hasil dari kejayaan tersebut beliau terus membuat ujikaji menggunakan konsep dos mikro atau dos yang sangat kecil ini untuk merawat pelbagai penyakit dengan jayanya.

Homeopathy tidak menolak perubatan moden, tetapi sebagai alternatif jika perubatan moden gagal untuk mendapat keserasian. Malah homeopathy amat menggalakkan para penderita penyakit mendapat nasihat awal dari doktor-doktor perubatan moden atau konvensional terlebih dahulu. Mereka ini dilatih dan mempunyai kepakaran dan peralatan untuk mendiagnos pelbagai penyakit,

Sepia 200 Dan Melasma Free Remedi Utama Untuk Semua Set Jeragat

Posted on

Sepia 200 dan Melasma Free adalah remedi utama yang terdapat didalam semua set jeragat M3, M4, SMF, 5SMF, SMFF dan SMAFMAR. Ini ialah kerana keberkesanan Sepia sebagai “women remedy” dan Melasma Free berkonsep BIOCHEMIC atau Garam Tisu mineral yang sangat-sangat berkesan untuk memulihkan jeragat yang mencomotkan wajah anda.

Sepia Untuk  Masalah Hormon Wanita

Melasma (Choloasma)

Hormon dan wanita adalah 2 perkara yang tidak dapat dipisahkan, seperti irama dan lagu. Boleh dikatakan masalah kesihatan yang terjadi kepada wanita adalah berkaitan hormon yang tidak stabil. Sama ada sakit kepala sewaktu kitaran haid, beremosi sehinggalah kepada perasan marah yang tidak terkawal seperti menjerit-jerit dan menangis. Perasaan rasa panas yang menyerbu muka (hot flashes) tatkala menopause, sakit sendi dan masalah berkaitan gastro dan beberapa masalah yang terlalu banyak untuk diberi contoh.

Salah satu masalah yang sering menganggu penampilan seseorang wanita ialah Melasma atau choloasma.

Apa itu Melasma?

Melasma ialah tompokan berwarna coklat, atau coklat kebiruan atau kelihatan coklat yang pudar . Melasma sering terjadi kepada wanita dan agak jarang terjadi kepada lelaki. Melasma sering terjadi dibahagian atas pipi, atas bibir, dahi dan dagu.

Punca Terjadi Melasma

Punca utama tidak dapat dikenalpasti, kebiasaannya ia akan terjadi kepada wanita yang mengambil pil perancang, sering terdedah kepada sinaran matahari dan perubahan hormon sewaktu mengandung, bila ia terjadi kepada wanita mengandung ia dipanggil Chloasma . Melasma sering terjadi kepada wanita berumur 20-50 tahun.

Begitulah secara ringkasnya bagaimana Melasma menganggu emosi dan penampilan seseorang wanita selain daripada jerawat.

Homeopathy dan Melasma.

Homeopathy merupakan kaedah yang kedua paling popular di Amerika Syarikat selain dari penggunaan krim untuk memudarkan kesan melasma. Homeopathy mendapat tempat di hati kerana kesan penyembuhannya bukan hanya sekadar memudarkan melasma tersebut. Manfaat remedi agak luas termasuk menstabilkan perubahan hormon  seseorang wanita, di mana perubahan hormon yang akan mengaitkan kepada lain-lain masalah kesihatan seperti dinyatakan di atas.

Salah satu remedi utama ialah Sepia 200. Biochemic atau garam tisu yang berasaskan bahan mineral juga mampu merawat Melasma. Berikut ialah remedi yang disediakan di dalam bentuk tablet manis atau cecair.

  • Sepia 200 – Melasma yang terjadi sewaktu mengandung berwarna coklat gelap seluruh muka, di pipi atau hidung. Kerap mengalami masalah haid seperti terlalu awal, haid tidak teratur dan haid yang sedikit (scanty). Wanita yang memerlukam Sepia juga sering alami rasa pedih, bengkak dan gatal di vagina.
  • Melasma Free – di ambil secara bergilir bersama-sama Sepia 200 . Melasma Free amat sesuai untuk jeragat yang berwarna coklat gelap, di pipi sewaktu atau selepas mengandung, wanita mengandung yang sering merasa lemah-lemah tubuh badan.  di hisap 2-4 biji 3 x sehari sebelum makan.

 Bagaimana cara mengambil ubat remedi atau ubat?

Disarankan untuk mengambil Sepia 200 dan Melasma Free secara berselang seli hari. Sebagai contoh jika Sepia 200 diambil pada hari Isnin, maka Melasma Free pula pada esoknya hari Selasa dan begitulah seterusnya.

  • Dos pengambilan : 4 biji dikemam/hisap (jangan digigit) 3x sehari sebelum makan

Rawatan Jeragat Sepia 200 dan Melasma Free

Posted on Updated on

Sepia 200 & Melasma Free Terbukti Berkesan Mengatasi Masalah Jeragat

Homeopathy adalah sistem perubatan yang berusia lebih 200 tahun yang mengguna kajian saintifik yang akan bertindak merawat keseluruhan tubuh. Homeopathy merawat punca kepada penyakit itu. Ini bermakna selain merawat jeragat, pelbagai permasalahan wanita seperti masalah hormon yang melibatkan kitaran haid, kesuburan dan emosi juga akan diatasi dengan lembut, selamat dan hampir tiada kesan buruk kepada organ-organ seperti buah pinggang, hempedu, hati atau jantung.

Perubatan homeopathy tidak menggalakkan pesakit mengabaikan nasihat doktor yang bertauliah untuk mendiagnos penyakit anda. Anda seharusnya mengikut nasihat, meneruskan mengambil medikasi yang disarankan doktor sambil mengambil remedi homeopathy sebagai pilihan alternatif untuk membantu mempercepatkan proses penyembuhan.

Remedi homeopathy amat selamat untuk diambil bersama-sama ubat-ubatan kerana remedi homeopathy tidak akan menganggu ubat-ubatan kerana remedi homeopathy bukanlah ubat yang mengandungi bahan-bahan kimia atau drugs yang memungkin komplikasi kepada ubat-ubat perubatan moden.

Set jeragat Sepia 200 dan Melasma Free adalah remedi yang berasaskan 100% bahan semulajadi. Homeopathy sangat-sangat membantu untuk mengurangkan atau menghilangkan terus jeragat di muka. Kebiasaan perubahan akan dapat dikesan selepas 30-40 di mana jeragat akan mula berkurangan. Bagi kes-kes jeragat yang ringan akan hilang sepenuhnya di dalam tempoh 90-120 hari. Walaubagaimana pun terdapat banyak maklum balas pembeli yang menyertakan gambar dengan sukarela mengatakan jeragat mereka semakin pudar selepas 9-15 hari.

Testimoni 3
Testimoni 3

Sepia 200 dan Melasma Free akan membantu menstabilkan hormone  yang sedang bercelaru selain membantu sistem tubuh menjadi lebih kuat untuk menyembuhkan penyakit dengan sendirinya.

 

 

Jeragat Dan Rawatan Homeopathy

Posted on Updated on

Masalah Jeragat Dan Wanita 

Jeragat atau nama saintifiknya disebut Melasma sangat sinonim dikalangan wanita berbanding lelaki. Jika dilihat dari segi nisbah, masalah jeragat pada amnya adalah masalah wanita bukan bagi lelaki tetapi ini tidak bermakna lelaki bebas dari jeragat . Nisbah jeragat terjadi bagi kedua-dua gender adalah sangat memihak kepada kaum wanita iaitu ,12:1 (wanita:lelaki).

Kerap kali jeragat akan terjadi kepada wanita seawal umur 20 sehingga tiba umur menopause atau putus haid di sekitar 50 tahun keatas. Kerap kali jeragat terjadi di pipi, tetapi terdapat juga kes-kes dimana jeragat akan terjadi dihidung dan atas atau sekeliling bibir.

 

Sebab-sebab terjadinya melasma ( Jeragat )

1) Terdedah kepada cahaya matahari terik

2) Penggunaan pil hormone. Contohnya Pil perancang atau pil mengganti hormone

3) Penggunaan kosmetik / rawatan kulit tidak sesuai

4) Keturunan.

Rawatan Jeragat Secara Konvensional

Rawatan konvensional ialah rawatan yang melibatkan;

  1. Rawatan pengelupasan kulit mengguna bahan kimia – kos agak rendah
  2. Laser – kosnya boleh mencecah RM2000 atau lebih
  3. Mikrodermabrasion dan HV Iontophoresis – teknik pengelupasan kulit secara mekanikal
  4. Krim dan Sunblock

Secara amnya rawatan secara konvensional terbukti sangat pantas menghapus jeragat dengan teknik membuang lapisan kulit yang terjadinya jeragat, tetapi tidak kekal dan kerap kali jeragat akan kembali memenuhi muka jika terjadi perubahan hormone atau terdedah kepada cahaya matahari.

Jeragat dan Homeopathy

Perubatan homeopathy adalah hasil kajian seorang doktor di Jerman sekitar lebih 200 tahun lampau. Doktor Samuel Hahneman dilatih sebagai doktor alopathy yang tidak bersetuju dengan kaedah rawatan yang digunapakai untuk merawat penyakit. Di mana Hahneman melihat pesakit terseksa sewaktu menerima rawatan dengan kaedah pembedahan yang dirasa bukan merawat tetapi menyiksa pesakit itu.

Oleh itu homeopathy tidak mengguna kaedah pengelupasan kimia atau laser. Homeopathy akan merawat pesakit itu bukan merawat penyakit semata-mata. Homeopathy merawat akar umbi penyakit itu bukan hanya “membuang” masalah itu.

Jeragat Dan Rawatan Homeopathy

Rawatan homeopathy sangat unik, ianya berkonsep holistik kerana mampu menghilangkan jeragat dengan hanya kemam pil atau minum remedi atau ubat. Walaubagaimana pun homeopathy tidak menolak penggunaan krim atau sabun. Secara teorinya krim dan sabun mampu membantu mempercepatkan proses menghilangkan jeragat.

Sepia diantara remedi utama untuk mengatasi masalah jeragat. Sepia dianggap sebagai remedi khusus untuk wanita yang kerap kali mengalami masalah ketidakseimbangan hormone, masalah menstrual (haid) dan pengambilan pil hormone.

Selain dari Sepia, terdapat lebih dari 10 remedi yang mampu mengatasi masalah jeragat mengikut simptom dan keadaan jeragat itu. Diantara remedi-remedi utama itu ialah Fragaria, Caullophylum, Sulphur dan beberapa remedi garam tisu atau biochemic seperti Kali sulph, Silicea dan Cal Phos.

Kenapa Homeopathy?

Ubat homeopathy dipanggil penawar atau remedi, tidak dipanggil ubat. Ubat bermaksud sesuatu yang mempunyai bahan kimia dan dadah seperti ubat-ubat hospital.

a_fragaria-drop_girl-horz

Ubat homeopathy tidak mempunyai bahan-bahan ubat. Ubat-ubat homeopathy adalah dari bahan semulajadi yang disediakan dengan kaedah dos yang sangat nano (nanno – extremely small) dosnya. Sebagai contoh Sepia adalah dari dakwat sotong, setitis dakwat tersebut akan dicampur dengan 1 juta titis air, sehingga kesan dakwat sotong tersebut sudah tidak dapat dikesan oleh mikroskop.

Oleh itu secara amnya ubat atau remedi homeopathy tidak akan ada kesan sampingan (side effects), tidak akan menganggu organ-organ penting seperti buah pinggang dan tidak akan menjadikan seseorang itu ketagih kepada ubat homeeopathy.

Jika anda mempunyai pertanyaan sila isi borang dibawah atau SMS/Whatsapp ke 0192570023 atau 0193098980