set jeragat smf

Rawat Jeragat Guna Homeopathy Lambat Nampak Kesannya?

Posted on

Gebu Selepas 2 Minggu
Gebu Selepas 2 Minggu (Testimoni SMF)

Kawan-kawan tidak percaya remedi homeopathy boleh memberi kesan yang pantas, tetapi yang penting muka saya dah kembali berseri-seri

Memang benar homeopathy akan memberi kesan yang agak perlahan berbanding ubat-ubat hospital. Mengapa begitu? Homeopathy bukanlah ubat tetapi suplemen yang akan bekerja secara menyeluruh, akan membantu sistem tubuh dan sistem antibodi kembali bekerja dengan cekap. Namun terdapat maklumbalas mengenai pesakit yang memaklumkan bahawa kesan penyembuhan sangat cepat. Kesan sepantas 1-2 hari atau 1-2 minggu akan ternampak pada wajah jika berjeragat atau berjerawat dan pelbagai penyakit lagi.

Sebenarnya kesan yang pantas adalah berkait rapat dengan keserasian tubuh, tubuh lebih cepat menerima remedi homeopathy untuk bekerja, beberapa faktor yang memungkinkan kesan pantas boleh dilihat ialah;

  • Mengambil remedi yang sesuai dengan penyakit
  • Kerap mengambil detox untuk menyahtoksik ubat-ubat yang telah diamalkan sebelum ini
  • Mengamal remedi dengan tekun dan disiplin
  • Dengan Izin Allah swt … jangan lupa jika beragama Islam hehe…

Saya ada menerima whatsapp dan email, menceritakan kesan yang pantas dan betapa bersyukurnya mereka kerana set jeragat yang dicadangkan sangat-sangat berkesan dan memberi kesan yang pantas. Di bawah ini diceritakan oleh pembeli yang merasa sangat takjub dengan set SMF Drop dan Arnica 30.

Kawan-kawan semuanya tidak percaya jeragat di pipi dan di bibir saya telah mula pudar 80% selepas 10 hari mengambil set jeragat SMF yang harganya tidak mahal mana pun. Jeragat di muka saya mula-mula naik sedikit di pipi dan di atas bibir selepas melahirkan anak kelima saya, sejak dari itu saya terus mencuba pelbagai produk kerana suami pun mula agak dingin atau pun perasaan saya sendiri. Hubungan saya suami isteri seakan-akan hambar dan tidak ada seri “malam Jumaat” seperti sebelum jeragat naik di muka.

Sudah jenuh saya mencuba pelbagai produk yang harganya mahal-mahal belaka. Krim, sabun, kolagen dan hampir-hampir nak mencuba laser. Mujurlah suami menghalang kerana dia pernah terbaca kesan buruk selepas membuat laser. Lagipun kos untuk membuat laser sangat mahal.

Saya sudah tidak berminat untuk melihat cermin lagi, serius bukan main-main. Jika ingin mengguna cermin saya hanya guna cermin untuk melihat sama ada tudung saya ok atau tak sahaja. Saya akan menyapu bedak tebal-tebal untuk menutup jeragat saya yang semakin hari semakin menebal. Saya mula mengguna mekap tebal berbanding sebelum ini demi untuk menutup jeragat. Serius penat, kecewa dan rasa rendah diri, saya menjadi cepat marah dan cepat merajuk.

Kalau dulu saya cukup yakin dengan penampilan saya, saya seorang yang ceria dan kerap bertemu pelanggan kerana saya bekerja di bidang pemasaran. Tidak kekok untuk berada di atas pentas atau berjumpa sesiapa sahaja. Kini kenyakinan diri mula jatuh ke tahap paling rendah, saya akan berjumpa pelanggan di tempat yang tidak terang atau sebelah malam. Saya stress dengan keadaan muka saya, sudah rasa seolah-olah dah dah  give up sangat.

Entah macam mana satu hari saya search di internet, ubat jeragat berkesan dan selamat, dalam carian tersebut terdapat set jeragat homeopathy berkesan, selamat dan tanpa kesan sampingan. Pada mulanya saya andaikan semua itu hanyalah gimik pemasaran penjual tersebut sahaja. Saya terus membaca dan tertarik dengan satu komen dan gambar seorang pembeli yang mukanya menjadi hitam dan kusan tetapi telah ok selepas 2 minggu mengguna set jeragat homeopathy. Selepas dah khatam membaca dan berfikir apa salahnya mencuba, harga set jeragat homeopathy pun sangat murah dan tidak ada bahan-bahan bahaya, saya pun memesan set SMF Drop dan Arnica 30.

Selepas 2 hari pesanan pun tiba, tak sabar nak mencubanya. Muka saya tidaklah seteruk seperti testimoni yang saya baca tu dan harapan saya kembali cantik semakin cerah. Selepas 2 hari saya mengamalkan set SMF dan Arnica 30, terasa tubuh agak ringan dan bertenaga. Bila saya sentuh kulit muka terasa lebih lembut dan moist, jelling-jeling cermin terasa jeragat agak pudar… ahh hanya perasaan saya je ni, mana boleh remedi homeopathy beri kesan cepat macam ni.

Selepas 10 hari suami saya menegur mengenai muka saya, suami kata muka saya semakin berseri, jeragat dah kurang. Eh biar betul atau suami saya sengaja nak jaga hati saya jer?. Bila sampai di pejabat kawan saya pun tegur, jeragat dah pudar dan produk apa yang saya guna. Bila saya beritahu guna set jeragat homeopathy mereka seolah-olah tidak percaya. Mereka kata ubat homeopathy lambat dan mustahil dalam 10 hari guna dan pudar 80% jeragat saya.

Mereka agak saya buat rawatan kosmetik atau laser tapi tidak ada kesan-kesan seperti kulit mengelupas dan merah kemerahan seperti kebiasaannya bila membuat rawatan kosmetik atau laser. Malas nak menerangkan lebih lanjut, lagi pun saya bukanlah faham sangat nak terang lebih-lebih, saya pun keluarkan set SMF Drop dan Arnica 30 dan tunjuk kepada kawan-kawan. Mereka agak skeptical melihat botol-botol hanya air dan kesannya sangat cepat memudarkan jeragat saya. Saya hanya tersenyum dan berkata jika ragu-ragu order dan cubalah, baru tahu berkesan atau tidak!.

 

Nota : Artikel ini bukanlah berdasarkan kajian tetapi penceritaan semula oleh pembeli yang sangat berpuas hati, setiap individu tidak sama dari semua segi seperti simptom dan karakter. Artikel ini juga bukanlah sebagai nasihat perubatan, dan jangan sesekali mengabaikan nasihat doktor yang bertauliah.

Advertisements

Jeragat Akibat Sunburn

Posted on Updated on

a-sunburn

 

“Laa awat muka hang hanguih Cik Ton oii”, mulut tak ada insuran cik kak sorang ni hehe.. “syyy hang ni slow-slow la cakap tu, cheq pi mandi laut, sebab tu jadi lagu ni”. Walaupun Cik Ton berbisik nak cover line, saya dapat dengar juga. Busybody la pulak kan 🙂 .

Sinaran matahari mengandungi Vitamin D. Kulit manusia memerlukan Vitamin D untuk kelihatan sihat dan berseri tetapi jika dah berjemur berjam-jam lamanya sinaran matahari yang mengandungi UV juga boleh merosakkan kulit terutama kepada individu yang mempunyai kulit sensitif atau photodermatitis.

Siapakah yang berisiko terdedah kepada reaksi photodermatitis?

  • Mereka yang berkulit cerah dan memiliki kulit yang nipis
  • Terdedah kepada sinaran UV sekurang-kurangnya 30 minit atau lebih
  • Terdedah kepada sinaran UV bermula dari pukul 11 pagi sehingga 2 petang. Pada waktu in sinaran UV menjadi sangat kuat.

Tanda-tanda dan gejala photodermatitis adalah lebam gatal dan lepuh.

Luka-luka yang menyerupai ekzema, hyperpigmentation, perubahan warna gelap berbanding dengan warna kulit seseorang yang biasa, akan terjadi serangan di kawasan kulit yang terdedah kepada cahaya matahari seperti  sakit, kemerahan dan bengkak.

Bagaimana Homeopathy Boleh Membantu ?

Simptom sunburn pada peringkat awal boleh  dirawat dengan mengambil remedi Belladonna 3-4 kali di dalam sehari sehingga simptom merah kemerahan, gatal dan lepuh beransur hilang sehingga meninggalkan kesan lebam, dos boleh dikurangkan kepada 1 kali sehari dan seterusnya berhenti.

Kesan lebam yang terjadi selepas itu bolehlah dirawat dengan remedi Cantharis . Dos bersamaan dengan Belladonna dan berhenti selepas simptom sudah tiada.

Tidak disyorkan untuk mengguna sebarang krim sewaktu peringkat awal sunburn terjadi. Penggunaan krim berkemungkinan akan menambah “kerentungan” muka anda 🙂 .

Kebiasaannya selepas proses penyembuhan akan terjadi jeragat…

kekeringan kulit, bertompok atau pigmentasi, gatal-gatal,  jerawat  di muka adalah perkara biasa yang akan terjadi selepas pendedahan kepada matahari.

Remedi Atau Set Susulan

Set susulan yang dicadangkan ialah Set SMF atau SMFF dan jika kondisi jeragat terjadi kepada peringkat kronik set Holistik 5RH sangat-sangat membantu. Set 5RH boleh dikatakan set yang mengandungi remedi-remedi yang merawat untuk pelbagai simptom jeragat dan kadar sukses pada kadar 90%

 

 

 

Rawatan Jeragat Homeopathy, Jeragat Hilang Tubuh Pun Sihat – Fragaria Vesca

Posted on

Fragaria Vesca atau Wild Berry
Fragaria Vesca atau Wild Berry

Fragaria Vesca Tumbuhan Anugerah Allah

Fragaria vesca adalah buah liar atau juga dipanggil wild berry  yang mempunyai rasa yang enak berasal dari Hemisfera Utara dan popular diseluruh dunia. American Journal of Clinical Nutrition telah mengklasifikasikan Fragaria vesca  mempunyai antioxidant yang tinggi dan diantara berries, Fragaria vesca ditempat ketiga mempunyai antioxidant tertinggi.

Fragaria vesca yang diproses secara homeopathy telah diamalkan secara meluas di Eropah sebagai suplemen untuk penjagaan gigi kerana kemampuan Fragaria vesca untuk memutihkan gigi dan membuang tar. Selain dari itu Fragaria vesca juga berkeupayaan untuk menghalang dari terjadinya calculi (batu karang) di organ-organ seperti buah pinggang, hempedu dan saluran kencing.

Fragaria mempunyai manfaat yang tidak terhingga untuk kulit kerana ia juga mempunyai fungsi antioxidant. Seperti yang diketahui antioxidant berfungsi menghalang sel-sel dari rosak dan melambatkan proses penuaan. maka ianya juga mampu menghalang atau membina sel kulit baru untuk menghalang jeragat dari terjadi atau menghilangkan jeragat yang sudah terjadi.

Secara mudahnya jika Fragaria vesca mampu memutihkan gigi, tidak hairanlah jika Fragaria vesca juga boleh mencerahkan kulit. Hasil dari pengalaman saya, para pengamal Fragaria vesca akan mendapat kulit yang lebih cerah, gebu dan menawan selepas 3-6 bulan mengamalnya.

  • Cissotanic
    • Malic and citric acids
    • Sugar
    • Pectin
    • Vitamin C
    • Potassium
    • Manganese
    • Fiber
    • Ellagitannins
    • Pelargonidin
    • Cyanidin
    • Anthocyanins (menjadikan buah berry merah, dan ini menjadikan Fragaria vesca sebagai antioxidant yang kuat menghalang sel dari rosak)
    • Ellagic Acid
    • Iodine
    • Folate
    • Riboflavin
    • Vitamin B5
    • Omega-3 fatty acids
    • Vitamin B6
    • Vitamin K
    • Magnesium
    • Copper

Daunnya mengandungi;

  • Tannins
    • Ellagitannins ( Agrimoniin, Pedunculagin, Proanthocyanins, Flavonoids)
    • Salicylic Acid
    • Caffeic Acid
    • Chlorogenic Acid

Fragaria vesca bertindak sebagai;

  • Antioxidant
    • Laxative
    • Diuretic
    • Astringent
    • Anti-inflammatory
    • Calmative
    • Anti-Carcinogenic
    • Tonic

Untuk mendapat info lanjut atau memesan bolehlah SMS/ Whatsapp ke 019-3098980 atau isi borang dan email