set jeragat

Krim Ajaib Buat Muka Kejab Lawa Kejab Huduh

Posted on

SMF Pellet Boleh Digabungkan Dengan SSQ-3 Pencuci Usus.

Krim  Jeragat Ajaib

 

Seorang pembeli yang mukanya berjeragat hitam kecoklatan paling ketara di pipi, dahi dan dibawah dagunya. Sebelum ini flawless aje kulitnya, sejak teruja dengan iklan satu produk krim yang dikatakan sangat pantas kesannya. Lagi teruja kawan kita tu bila gambar before and after pengguna yang dah try sebelum ni. Muka testimoni tu semuanya ala-ala artis Siam yang putih kemerahan membuatkan kawan kita terus whatsapp dan order.

 

Memang ajaib, terkesima semua kawan opisnya selepas 2 hari dia guna. Mana tidak terkesima muka kawan kita tu dah 2 kali ganda flawlessnya. Sekali iras dah macam Che ta. Maka dia pun menggelarkan krim ajaib, seterusnya berlumba-lumba kawan seopis membuat order. Dalam masa beberapa hari timbullah Che Ta, Nora Danish, Neelofa dan Mira Filzah di opis tersebut.

 

Cerita terus tersebarlah ke opis sebelah, dan seterusnya ke seluruh opis di seluruh negara. Tidak ketinggalan kakak-kakak, makcik-makcik termasuklah makcik bawang pun mencubanya. Penjual produk krim tersebut dalam beberapa bulan dah jadi jutawan, dan mula buat live di fb menayang duit di depan kamera melantik agen dan dropship. Keajaiban produk ini menjadi bualan hangat dikalangan pengemar kulit putih ala-ala KPOP.

 

Beberapa bulan berikutnya, banyak pula whatsapp masuk bertanya mengenai produk set jeragat Biochemic. Ramai yang share tunjuk muka mereka yang comot bertompok-tompok. Macam biasala kena interview dulu, umur berapa?, pernah guna produk pengelupasan tak?, kerap berjemur tak?, ambil pil perancang tak?. Jawapan paling popular PERNAH GUNA KRIM PENGELUPASAN dan sangat menyesal kerana telah mengguna produk tersebut. Memang ajaib sekejab lawa sekejab huduh.

 

Hampir lebih setahun selepas krim ajaib terjual, maka Kementerian Kesihatan (KKM) mengistiharkan 5 produk krim telah diharamkan kerana mengguna bahan terlarang seperti mercury dan hydroquinone. Masya Allah patutlah ajaib mereka mengguna formula ajaib yang mampu mencairkan kulit dan menghakis kulit. Bukan setakat jeragat yang hilang dengan kulit-kulit lapisan atas untuk tapis sinaran UV pun hilang!.

 

Maka berharaplah mereka Set Jeragat Biochemic dapat melakukan keajaiaban seperti krim tadi dalam masa 2 hari mereka akan kembali pulih. Mohon ampun maaf beribu ampun Set Jeragat Biochemic memang ajaib tetapi ajaibnya tidaklah sepantas produk yang mengguna bahan bertoksik.

 

Dalam kes seperti ini set SMF Pellet paling kerap membantu mereka, paling cepat jeragat boleh pudar di dalam 10 hari.. dan mereka yang telah mengguna set SMF Pellet menggelar “obat jeragat ajaib”. Mereka pun berlumba-lumba memesan dan kesan yang ditunjukkan tidak sama di antara satu sama lain  ada yang ok selepas 10 hari, ada yang selepas 30 hari dan ada yang mengambil masa yang lama. Macam kereta yang rosaklah bukan semua rosak yang sama kan , ada yang rosak sikit, ada yang rosak banyak dan ada yang perlu dioverhaul…

 

Ramai di antara wanita yang berjeragat mengalami sembelit, susah nak buang air. Dalam masa 1 minggu hanya 1-2 kali sahaja dapat membuang, terpaksa minum ubat pelembut najis dan macam-macam suplemen. Usus menjadi tidak sihat, usus kotor dengan kesan-kesan makanan yang terlekat didinding usus. Bila Usus kotor toksin akan bertambah dan akan bertumpu ke hati (liver), ini akan mengakibatkan hati bekerja keras untuk membuang toksin. Mana laratkan kerja sorang diri dah tu bertimbun toksin, jadi ada yang tak dapat dibuang oleh hati dan timbul ke muka menjadi jeragat.

 

Sangat-sangat disarankan untuk mengambil SSQ-3 Natural Detox & Fat Burner untuk mencuci usus, selain dari mencuci usus SSQ-3 boleh membantu membakar lemak, mengempiskan perut dan menurunkan berat badan.

Advertisements

Merawat Jeragat vs Jerawat Sama Tapi Tidak Serupa

Posted on

Jeragat vs Jerawat

Satu titis dikira mengikut seperti digambar tetapi ramai pengguna yang tersilap
Remedi untuk diminum atau cecair lebih cepat menyerap ke dalam tubuh

Homeopathy memahami jeragat secara mendalam bukan hanya sekadar mengenali secara luaran. Hasil dari soal jawab setiap kali pembeli yang berminat untuk membeli set-set jeragat adalah corak jawapan yang hampir sama bagi kebanyakkan wanita iaitu berkaitan hormon. Sebagaimana yang diketahui umum hormon adalah sahabat dan juga musuh bagi setiap wanita.

Walaupun jerawat juga dikaitkan dengan perubahan atau ketidakstabilan hormon, tetapi secara fakta jerawat dan jeragat adalah dua penyakit yang berbeza, walaupun kedua-duanya tumbuh dimuka dan tubuh. Persepi membuang jeragat dengan krim seperti merawat jerawat adalah tidak tepat, walaubagaimana pun sabun atau krim mampu membantu dari luar.

Walaubagaimana pun untuk mengatasi jerawat, remedi-remedi seperti Sepia 200 boleh membantu jika jerawat akibat berkaitan hormon. Selain dari itu remedi pencuci darah (blood corrector) seperti Echi-A, Dandelion, Cal Sulph dan Kali Sulph (blood detox) adalah di antara remedi utama untuk jerawat dan juga jeragat.

Set Jerawat
Set Jerawat

Hanya perubatan homeopathy yang menawarkan remedi oral untuk jeragat berbanding rawatan-rawatan konvesional yang lebih bertumpu untuk menghapus jeragat dengan kaedah yang pantas seperti mengguna laser dan bahan-bahan krim bertoksik .

Sebagai contoh Sepia 200 dan Melasma Free adalah remedi yang sangat berkesan untuk mengatasi masalah hormon wanita. Sepia di anggap sebagai remedi khusus untuk pelbagai masalah wanita terutama masalah berkaitan hormon. Fragaria vesca pula membantu membuang toksik yang gagal dibuang oleh hati dan buah pinggang untuk menjadikan kulit lebih bermaya, “flawless” dan cerah.

SET HAPUS JERAGAT SMF DROP
SET HAPUS JERAGAT SMF DROP

Set ini dikenali sebagai  set SMF Drop. Set SMF atau SMFEC adalah sama dari isi kandungan remedinya (ingredient yang sama) . Perbezaannya hanya;

Set SMFEC
Set SMFEC
  • Kuantiti
  • Botol (Botol Fragaria adalah sama untuk semua set)
  • Jenis tablet atau air
Remedi tablet sukrosa yang manis
Remedi tablet sukrosa yang manis

Kesemua remedi ini adalah 100% bahan natural homeopathy tanpa tambahan bahan-bahan lain. Oleh itu remedi-remedi ini perlulah disimpan ditempat yang jauh dari kanak-kanak dan sinaran matahari. Walaupun remedi homeopathy tidak mempunyai kesan sampingan atau boleh membawa maut tetapi remedi-remedi ini perlu disimpan ditempat yang selamat dan tidak boleh dicapai oleh kanak-kanak sebagai langkah berjaga-jaga.

Jeragat memang sukar untuk dirawat, itu adalah fakta. Jika jeragat mudah dirawat sudah semestinya terdapat jaminan 100% berkesan dan wang akan dikembalikan jika tidak berhasil. Pakar-pakar kulit juga tidak berani untuk memberi jaminan jeragat akan sembuh 100% kecuali teknik laser, meluntur (bleaching) dan pengelupasan. Teknik-teknik ini walaupun dikatakan berkesan tetapi hanya untuk sementara sahaja.

dermal_melasma

Homeopathy dan lain-lain kaedah perubatan dianggap sebagai alternatif kepada alopathy. Rata-rata kes penyakit yang gagal dan biasanya pada peringkat yang sangat kritikal barulah pesakit tersebut mencari perubatan alternatif . Perubatan alternatif dianggap tidak berkesan kerana seringkali merawat kes-kes yang terlalu kronik.

Sebagai contoh kes jeragat atau pigmentasi, kerap kali pesakit yang mengambil set jeragat homeopathy setelah mengguna pelbagai kaedah rawatan perubatan konvensional dan gagal untuk mendapat kesan seperti yang diharapkan. Peratusan pesakit yang mengalami perubahan positif selepas 1-3 bulan mengamal set homeopathy adalah agak tinggi. Walaupun pengamal perubatan moden menggelar homeopathy sebagai pseudoscience (hanya sekadar kepercayaan sahaja dan bukan sains sebenar) tetapi ternyata homeopathy semakin mendapat tempat dihati pengguna kerana kesannya lembut, berkesan, boleh dipercayai dan tidak mempunyai kesan sampingan.

Sekiranya ingin mendapat maklum balas mengenai PROMOSI terkini, sila ke FACEBOOK kami. Selain dari itu boleh mesej di FB ataupun WHATSAPP ke 0192570023;

 

Jeragat dan Wet Dose, Adakah Berkesan?

Posted on Updated on

Wet Dose Rawat Pelbagai Penyakit, Termasuk Demam Denggi dan Jeragat

SET HAPUS JERAGAT SMF DROP
SET HAPUS JERAGAT SMF DROP

Berpuluh tahun sudah tertanam di dalam otak pengguna, sekiranya ubat homeopathy mesti pil manis yang bulat-bulat berwarna putih. Semenjak diperkenal wet dose ramai yang was-was, ok ke teknik ni? Berkesan ke? dan macam-macam soalan yang kerap keluar di mesej whatsapp sampai penat menjawab.

Saya sendiri pun was-was pada permulaan diperkenalkan oleh pensyarah saya Encik Zainul Azmi B Ahmad, kini adalah Presiden, Majlis Perubatan Homeopathy Malaysia. Beliau memperkenalkan teknik wet dose untuk merawat demam denggi mengguna remedi bernama Eupatorium 200. Kebetulan selepas pulang dari kelas CPD Homeopathy di Segamat, Johor. Jiran sebelah rumah saya disyaki demam denggi dengan simptom pening kepala yang melampau, sakit-sakit sendi, demam panas yang tinggi dan muntah-muntah.

Jiran saya telah ke hospital kerajaan dan menunggu lebih kurang 4 jam sebelum diperiksa oleh doktor dan disuruh pulang kerumah. Doktor berpesan jika mengalami pendarahan barulah dikehendaki datang segera ke hospital. Pihak hospital tidak dapat memberi katil di wad kerana wad telah penuh dengan pesakit. Malangnya sewaktu menunggu di hospital yang ramai adalah muka-muka seperti pendatang bukannya rakyat tempatan memenuhi ruang menunggu di hospital kerajaan. Jiran saya dengan marah menuduh hospital kerajaan lebih utamakan pendatang dari rakyatnya sendiri… itu saya tak berani nak campur…

Teruja dengan ilmu yang baharu sahaja dipelajari, saya pun menyediakan wet dose Eupatorium 200 di dalam 1 botol air mineral 500ml. Saya menyerahkan remedi wet dose tersebut pada sebelah pagi pada pukul 8 pagi. Esoknya pada jam 11 pagi saya terlihat jiran saya di depan pintu rumahnya, duduk termenung dan mungkin masih demam.

benefits-of-papaya-leaf

Tips : Selain remedi Eupatorium 200 di dalam wet dose, jus daun betik adalah remedi yang sangat-sangat membantu untuk mempercepatkan proses menstabilkan semula platelet darah sewaktu serangan demam denggi. Cara penyediaannya ambil daun betik yang tidak tua dan tidak muda, iaitu daun yang berada di tengah-tengah pokok tersebut. Raup daun sahaja dan buang urat-urat daun, lepas tu blender dengan sedikit air dan perah jusnya dengan penapis. Lagi pekat lagi bagus. Boleh dicampurkan dengan madu untuk menghilangkan rasa pahit daun tersebut. Dose ambil 1 sudu besar 1-2x dan sekiranya demam telah reda berhenti dari mengambilnya.

Rupanya dia telah rasa agak sihat, sakit atau pening kepala semakin berkurangan walaupun masih terasa sakitnya. Beliau “lepak” depan pintu disebabkan ingin ambil angin kerana tak larat nak berbaring dari semalam katanya. Saya pun korek-korek rahsia sama ada dia mengambil lain-lain ubat, dan agak terkejut apabila dia maklumkan dia hanya meminum wet dose tu sikit demi sikit sehingga habis dari pagi sehingga tengah malam dan terus tertidur.

Cara-cara menyediakan wet dose
Cara-cara menyediakan wet dose

Bila terbangun pada sebelah paginya beliau terasa agak sihat dan dia sendiri tidak sedar bahawa wet dose Eupatorium tersebut adalah penawar yang meredakan simptom dengginya. Adakah kebetulan sahaja? Saya pun menghubungi pensyarah saya untuk menceritakan pengalaman yang baru saya lalui dan beliau juga memaklumkan bahawa beliau sendiri pun telah berjaya merawat agak ramai pesakit yang disyaki denggi di kawasan rumah beliau. Kesimpulannya wet dose berjaya merawat walaupun nampak mustahil (sekiranya anda disyaki mengalami demam denggi jangan abaikan nasihat doktor bertauliah).

Terbaru remedi untuk merawat jeragat, seperti Sepia 200, Melasma Free, Fragaria dan Arnica juga dicadangkan untuk mengguna kaedah wet dose. Hasilnya ramai yang memberi maklum balas hasilnya agak mengujakan dengan kesan yang agak pantas untuk memudarkan jeragat. Walaupun kesannya berbeza di antara setiap individu, kesan paling pantas pernah diberi oleh pembeli ialah selepas 2 minggu mengguna set jeragat dengan kaedah wet dose.

Perubahan yang terjadi selepas 2-4 minggu. Setiap individu adalah berbeza untuk mendapat perubahan seperti testimoni ini hanya mengambil masa 2 minggu
Perubahan yang terjadi selepas 2-4 minggu. Setiap individu adalah berbeza untuk mendapat perubahan seperti testimoni ini hanya mengambil masa 9 hari.

Sebagai contoh sekiranya Arnica 30 atau Fragaria Vesca 30, hanya 5-10 titis dicampur kedalam air mineral yang saiznya 500ml dan dibuang sedikit lebih kurang 1 inci untuk memberi ruang sewaktu campuran dibuat. Selepas itu di “succuss” atau dihentak ke tapak tangan sebanyak 5-6 kali dengan kuat sehingga ternampak buih-buih terjadi. Bayangkan hanya 5-10 titis remedi di dalam air sebanyak  480ml, secara amnya sudah semesti kesan remedi tersebut sudah hilang sama sekali tetapi sebaliknya ini adalah kehebatan konsep wet dose homeopathy yang akan bertindak dengan lebih efisien sekiranya dosnya menjadi lebih kecil.

Wet dose di dalam botol air mineral
Wet dose di dalam botol air mineral

Set jeragat yang paling efisien dan telah mendapat feedback yang sangat-sangat positif ialah Set SMF sama ada yang tablet manis atau cecair. Set SMF atau SMF Drop (semua cecair) telah berjaya membantu wanita-wanita berjeragat kembali tersenyum riang.

 

Air Atau Tablet Lebih Bagus? Untuk Rawat Jeragat

Posted on

SET HAPUS JERAGAT SMF DROP
SET HAPUS JERAGAT SMF DROP

Merawat Jeragat Dengan Remedi Cecair Atau Tablet Manis, Yang Mana Satu Lebih Berkesan?

Keberkesanan remedi homeopathy sangat subjektif dan kerap kali agak sukar untuk menentukan yang mana satu lebih berkesan sama ada “liquid form” atau “dry pallets” (tablet manis atau tanpa pemanis). Remedi homeopathy terdapat di dalam bentuk cecair, tablet dan serbuk.

Paling jarang diamalkan adalah di dalam bentuk serbuk dan boleh dikatakan tidak ada pengilang yang mengeluarkan remedi di dalam bentuk serbuk kerana prosesnya agak rumit dan memerlukan mesin yang canggih dan mahal.

Paling mudah untuk menyediakan remedi homeopathy ialah di dalam bentuk tablet atau cecair. Persoalannya yang mana satu lebih berkesan?. Jika para peminat homeopathy pernah membaca sejarah perubatan homeopathy, pengasasnya Dr. Hahnemann pada awal penemuan remedi homeopathy dan mencuba keberkesannya adalah melalui remedi yang dicampur di dalam air.

Banyak remedi yang rekod dan dijournalkan di dalam Materia Medica iaitu buku rujukan perubatan homeopathy yang mencatitikan lebih lapan ribu remedi (8000 ribu) dan kes yang telah “proven” (yang dibuktikan berkesan terhadap sesuatu penyakit) seperti malaria yang telah dicuba oleh Hahnemann adalah dari remedi cecair.

Hasil dari kajian sejarah dan pengalaman serta maklum balas pengguna produk homeopathy juga mendapati remedi cecair lebih pantas bertindak terhadap sesuatu penyakit. Ini bukanlah kajian klinikal tetapi hanya dari maklum balas pengguna sahaja.

Set Jeragat SMF Di Dalam Bentuk Cecair

Set Jeragat SMF Drop

Set SMF yang terdiri dari Sepia 200 dan Melasma Free jika set asalnya (masih ada di pasaran) adalah dari pil putih manis untuk dikeman dan Fragaria Vesca 30 di dalam bentuk cecair untuk diminum. Kini set SMF telah disediakan di dalam cecair atau drop. Ini bermakna kesemua remedi adalah cecair untuk diminum.

Siapa Yang Sesuai Untuk Mengambil Set SMF Drop?

Set SMF Drop sesuai untuk semua peringkat umur, tetapi maklum balas;

  • Adalah 90% dari wanita yang berumur 35 tahun dan ke atas.
  • Kerap kali wanita-wanita ini mengalami masalah kitaran haid, berkaitan hormon, aktif bersukan, mengguna bahan kosmetik yang merbahaya seperti bahan kosmetik pengelupasan yang mengandungi hydroquinone dan merkuri.

 

 

Set Jeragat Homeopathy Mahal Ke?

Posted on

Set SMF hanya 1 Botol Fragaria
Set SMF hanya 1 Botol Fragaria

Set SMF Selamatkan Ribuan Ringgit

Jika dilihat kepada harga set SMF, SMFF dan lain-lain set jeragat, ada yang mengatakan sangat mahal tetapi ada yang sebaliknya mengatakan ianya sangat murah berbanding harga dan tempoh penggunaannya. Sebagai contoh set SMF boleh digunakan hampir 1 bulan 1/2 dan set SMFF untuk kegunaan lebih 2 bulan. Jika dicongak-congak hanya sekitar RM70-80 sebulan kos untuk satu set.

Berbanding kos rawatan seperti laser, pengelupasan kulit dan lain-lain. Paling penting selain dari kos yang “mampu beli”, set jeragat homeopathy adalah sangat selamat dan bebas dari bahan-bahan kimia yang merbahaya.

Bagaimana Remedi Homeopathy Dapat Menceriakan Anda?

Jeragat walaupun kadang-kadang  tidak gatal (ada yang gatal-gatal) dan sakit, tetapi mampu menjadikan seorang individu itu menjadi “down” tidak bersemangat dan hilang kenyakinan diri.

Satu ketika dulu Puan Z (minta di rahsiakan namanya) seorang yang cantik, kulit flawless dan “hot” di kalangan kawan-kawannya. Pemilik saloon kecantikkan yang setiap hari akan berjumpa dengan orang ramai untuk kecantikkan.

Kini umurnya sudah meningkat ke 45 tahun, secara beransur-ansur kesan-kesan seakan-akan coklat kehitaman mula timbul di pipi kiri dan kanan, sedikit di atas bibir dan hidung. Semakin lama kesan-kesan pigmentasi tersebut mula terang dan jelas.

Menambahkan lagi tekanan yang sedia ada si  suami dan kawan-kawan pun mula menegur mengenai kesan coklat kehitaman yang semakin menjadi-jadi. Paling memeningkan kepala Puan Z ialah nasihat “para pakar” tidak bertauliah untuk mengguna produk itu dan dan ini , sehinggalah ada yang mencadangkan rawatan laser atau chemical bleaching untuk menghapus jeragat dimuka.

Puan Z yang mempunyai saloon kecantikkan telah mencuba pelbagai krim, serum dan malah mengguna mesin-mesin yang seringkali digunakan untuk pelanggannya di saloon beliau. Malangnya kulit luaran terasa gebu tetapi kesan jeragat masih ada.

Wayan_testi_jeragat5

Keharmonian Rumah Tangga Pun Goyah Akibat Jeragat

Kecewa, rasa rendah diri dan hilang minat untuk berkerja telah menguasai diri Puan Z. Kini Puan Z tidak lagi berurusan dengan para pelanggannya , hanya kakitangan Puan Z sahaja yang menguruskan saloon tersebut.

Semuanya kelihatan sangat tidak memihak kepada Puan Z. Suami Puan Z pun mula risau melihat perubahan Puan Z yang agak murung, hilang mood dan asyik termenung sahaja.

Kerana risaukan  Puan Z, suaminya berikhtiar dan mula google di internet mengenai pilihan rawatan jeragat.

Di internet ada menawarkan rawatan laser, produk pengelupasan kulit, sabun kolagen dan juga rawatan homeopathy. Suami Puan Z lebih berminat dengan rawatan laser dan pengelupasan kulit yang menjanjikan kesan sepantas 7 hari.

Apabila terpandang kosnya bermula dari RM500-800 setiap kali rawatan dan perlu untuk sekurang-kuranga 5-10 sessi rawatan. Rawatan susulan dan produk-produk rawatan seperti krim selepas rawatan juga agak mahal dan terpaksa dipakai boleh dikatakan untuk sepanjang hayat. Suami Puan Z menarik nafas panjang dan mula mencongak-congak duit simpanannya.

Suami Puan Z google lagi dan terjumpa rawatan pengelupasan yang agak murah kosnya tetapi suami Puan Z terbaca pula kesan sampingan yang menakutkan selepas rawatan laser atau pengelupasan. Serba salah dan risau suami Puan Z.

Hubungan suami isteri pun semakin dingin kerana masalah jeragat kerana Puan Z seolah-olah mengalami kemurungan. Suami Puan Z sendiri pun rasa tertekan dengan keadaan Puan Z. Mana tidak jika dulu Puan Z ceria dan suka berjenaka tetapi kini sudah tidak seperti dulu. Jika dulu Puan Z amat gemar memasak tetapi kini dia lebih rela memesan makanan segera sahaja. Akibat jeragat hubungan suami isteri mula renggang tetapi suami Puan Z tidak putus asa..

Suami Puan Z terus klik rawatan homeopathy di internet untuk jeragat. Beliau tertarik dengan set jeragat yang mendapat komen yang agak memberangsangkan di kolum komen laman tersebut.

Mana Satu Pilihan Hati?

Suami Puan Z was-was juga kerana sebelum ini tidak ada ubat untuk dimakan atau diminum untuk merawat jeragat. Bagaimana ubat makan atau minum boleh merawat jeragat sedangkan isterinya mengambil kolagen yang diminumnya setiap hari pun tidak mampu menghapus jeragatnya.

Setelah membaca dan mendapat info, suami Puan Z berminat untuk mencuba set SMF dan SMFF. Walaupun agak was-was tetapi memandangkan remedy homeopathy adalah suplemen dan tidak ada bahan ubat seperti bahan kimia terkawal atau dadah maka suami Puan Z pun membuat pesanan di online.

Set SMF dan SMFF hanya berbeza pada kuantiti dan harga. Set ini mengandungi Sepia 200, Melasma Free dan remedy minum Fragaria vesca 30. ( set SMF mempunyai 1 botol Fragaria sementara SMFF 2 botol Fragaria).

Satu set SMF Sepia 200 dan Melasma Free adalah didalam bentuk tablet manis untuk dihisap. Sepia 200 dan Melasma Free akan diambil secara berselang seli hari dan boleh bertahan lebih kurang untuk 2 bulan. Sementara Fragaria vesca di minum setiap hari 2-3 kali sehari. 15 titis dicampur dengan 1-2 sudu besar air mineral dikemam selama 30 saat dan ditelan. Sebotol Fragaria dianggarkan boleh bertahan untuk sebulan.

Testimoni 4
Testimoni 4

Bagi set SMFF kesemua remedy dianggarkan boleh bertahan untuk lebih kurang 2 bulan. Oleh itu set SMFF sangat digemari ramai kerana lebih jimat.

Set ini juga mempunyai pilihan untuk mengguna sabun Merrygold atau Carmino Complexion Soap (CCS) dan Krim Carmino Complexion Cream (CCS).

Suami Puan Z memilih sabun Merrygold untuk diguna oleh Puan Z.

Selepas 2 hari pesanan pun tiba, suami Puan Z buat surprise pada Puan Z. Puan Z agak terkejut kerana dia juga terbaca di internet tetapi was-was risau hanya gimik semata-mata tetapi disebabkan suami bersusah payah membeli Puan Z pun mencuba.

Walaupun penjual itu kata kesannya akan ternampak selepas 30-90 hari, tetapi terdapat juga testimony yang mengatakan mereka mendapat kesan seawal 7-14 hari.

Bagaimana Kesannya Yang Puan Z Alami?

Homeopathy adalah berbeza dengan kaedah rawatan yang berkonsepkan konventional (moden) atau tradisional. Walaupun 95% remedy homeopathy adalah dari tumbuhan, bunga-bungaan, dedaun dan akar tetapi konsepnya amat berbeza dengan kaedah perubatan tradisional yang mengguna bahan natural.

Homeopathy disediakan dengan dos yang amat kecil atau mikro atau kadang dalam bentuk nano iaitu lebih kecil dari mikro. Jika diuji di makmal tidak mungkin akan dapat mengesan bahan asal remedy tersebut. Disebabkan konsep ini terdapat komen yang mengatakan homeopathy hanya temberang semata-mata.

Jika temberang kenapa Puan Z mendapat kesan pemudaran kesan jeragatnya selepas 15 hari?. Begitu juga ratusan pembeli yang membuat pesanan semula (repeat order) set-set homeopathy untuk jeragat.

Alangkah gembiranya suami Puan Z apabila kesan comot dimuka isterinya mula pudar selepas 15 hari. Terasa amat berbaloi dengan harga yang dibeli berbanding dengan rawatan laser dan pengelupasan.

Puan Z sendiri sudah mula kembali ceria dan mula kembali ke saloon untuk bertemu pelanggannya. Puan Z amat berterima kasih kepada suaminya kerana membeli set jeragat homeopathy yang selamat, lembut dan boleh dipercayai.

Terasa sangat bersyukur kerana kosnya tidak sampai beribu sedangkan salah seorang pelangganya yang mendapat rawatan laser merasa sangat kesal selepas itu.

Pelanggan Puan Z datang bertemu Puan Z untuk melakukan rawatan muka kerana mukanya menjadi semakin teruk selepas membuat rawatan laser. Mukanya hanya bertahan lebih kurang 2-3 hari sahaja kelihatan bersih dan gebu, tetapi selepas itu mukanya menjadi semakin teruk berbanding sebelumnya, malah pelanggannya mengatakan sewaktu rawatan laser ianya agak menyakitkan.

Puan Z terus mencadangkan untuk pelanggan beliau menghubungi penjual produk set jeragat homeopathy tadi untuk mencadangkan set yang sesuai untuk pelanggannya. Walaupun agak sukar untuk merawat kesan yang diakibatkan laser, remedy homeopathy mampu membina semula sel-sel kulit yang telah mati dan kesan melanin yang berlebihan akibat kesan UVA yang mula menembusi lapisan kulit yang terhakis akibat sinaran laser.

Puan Z terus bersyukur kerana selain menjimatkan kos yang mungkin ribuan ringgit, beliau juga amat bersyukur kerana tidak mengalami kesan yang agak teruk seperti pelanggannya. Seterusnya nanti akan dibincangkan mengenai set yang sesuai jika sudah melakukan rawatan laser.

e-commerce-sell2u-logo

Sekiranya ingin memesan produk dengan harga promosi sila ke SELL2U.MY. Anda boleh juga whatsapp ke 0192570023

 

 

Bio-T3 Face White Cara Guna

Posted on

Gambarajah Cara Guna Bio-T3 Face White dan Acne
Gambarajah Cara Guna Bio-T3 Face White dan Acne

Set Bio-T3 terdiri dari BIO-T3 FACE WHITE dan BIO-T3 FACE ACNE (Jerawat).

Set Bio-T3 Face White
Set Bio-T3 Face White

Cara untuk mengguna kedua-dua set ini adalah sama kerana kedua-duanya mempunyai krim dan sabun. Jika dilihat dari gambarajah di atas cara mengguna krim (moisturizer) adalah sangat simple.

Bio-T3 Face Acne Soap & Moisturizer
Bio-T3 Face Acne Soap & Moisturizer

Selepas anda mencuci muka menggunakan sabun FACE WHITE SOAP BAR atau FACE ACNE SOAP BAR. Picit kuantiti yang secukupnya FACE WHITE MOISTURIZER atau FACE ACNE MOISTURIZER, dan calitkan sedikit di 5 bahagian muka iaitu dahi, 2 belah pipi, hidung dan dagu. Selepas itu ratakan menggunakan dua jari anda secara putaran jam sehingga kesemua moisturizer rata keseluruh muka dan menyerap ke dalam kulit. Sila ikut langkah 1 hingga ke 6. Boleh diguna setiap hari atau 2-3 kali didalam satu minggu.

Kedua-dua set ini sangat sesuai untuk diguna bersama-sama remedi oral (hisap atau minum) untuk jeragat  seperti Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria Vesca 30. Sementara untuk jerawat seperti BC01 dan BC04.

Kedua-dua set ini bukanlah set kosmetik, oleh itu ianya tidak mengandungi bahan anti UV, Hydroquinone, Benzoic peroxide atau bahan-bahan yang boleh menjadikan kulit anda mengelupas. 100% menggunakan minyak pati dan ekstrak herba.

Agen natural pencerahan ialah dari vitamin-c minyak pati lemon, di mana lemon, ianya berupaya membuang kulit-kulit mati. Begitu juga Aloe Vera dan Timun yang mempunyai kesan pelembab semulajadi.

Sementara bagi mengawal jerawat minyak pati dati Tea Tree adalah sangat bagus untuk membunuh kuman yang menyebarkan jerawat. Kuman atau balteria tersebut bernama Propionibacterium acne yang menjadi penyebab utama jerawat merebak dari satu kawasan muka ke satu kawasan muka. 

Jika ingin membuat pesanan sila Whatsapp ke 019-2570023 

Set Jeragat SMF, SMFF, Bio-T3 Face White Dan Botol Baru Fragaria Vesca 30

Posted on Updated on

Set Jeragat paling popular dan paling berkesan SMF dan SMFF adalah set yang sama. Kedua-dua set ini mempunyai Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria Vesca 30. Perbezaannya di antara SMF dan SMFF hanya kuantiti Fragaria Vesca 30 sahaja, di mana SMF hanya 1 botol Fragaria sementara SMFF terdapat 2 botol Fragaria Vesca 30.

 

Set SMF hanya 1 Botol Fragaria
Set SMF hanya 1 Botol Fragaria

Jika anda pernah membeli set SMF pasti anda terperasan bahawa botol Fragaria Vesca telah berubah :). Botol lama yang seakan-akan botol serum itu telah ditukar kepada bentuk botol “dropper” yang berbeza dari sebelum ini. Mengapa perlu tukar botol pula? Mesti anda tertanya-tanya kan?. Botol lama yang mengguna cara mengepam seringkali cepat habis kerana ramai pengguna yang salah anggap mengenai cara menggunanya. Kerap kali pengguna mengepam penuh satu corong dan dianggap itu sebagai 1 titis. Ramai yang mengadu Fragaria Vesca hanya mampu bertahan hanya 1-2 minggu sahaja sedangkan jika mengguna teknik yang betul ianya akan bertahan untuk satu bulan :).

Sekiranya ingin memesan set SMF dan ingin menggunakan kad kredit atau debit kad sila KLIK sini

Satu titis dikira mengikut seperti digambar tetapi ramai pengguna yang tersilap
Satu titis dikira mengikut seperti digambar tetapi ramai pengguna yang tersilap

Walaubagaimana pun kami mengambil langkah proaktif untuk menukar botol yang lebih sesuai bagi mengelak pengguna dengan kerap terpaksa membuat pesanan Fragaria Vesca sedangkan kami memberi info set ini mampu bertahan untuk satu atau dua bulan (set SMFF, Fragaria mampu bertahan untuk 2 bulan). Oleh itu kami menukar kepada botol yang mempunyai dropper seperti gambar dibawah;

Bentuk Dropper Terkini
Bentuk Dropper Terkini

Bagaimana Cara mengambil Fragaria Vesca 30

Botol ini adalah jenis amber glass berkualiti tinggi yang mempunyai lubang untuk dititis. Botol kaca digunakan sebagai langkah untuk memastikan kualiti Fragaria Vesca sentiasa terpelihara. Cara mengambilnya,  anda perlu titiskan 10-15 titis Fragaria Vesca ke dalam cawan dan campur sedikit air (lebih kurang 1 sudu air mineral). Dikemam lebih kurang 30 saat – 1 minit sebelum ditelan. Fragaria Vesca 30 diambil 2-3 kali sehari sewaktu perut kosong. Jika anda terlupa dan sudah mengambil makanan, anda bolehlah mengambil Fragaria 30 minit – 1 jam  selepas mengambil makanan.

Set SMFF yang mempunyai 2 botol Fragaria Vesca 30
Set SMFF yang mempunyai 2 botol Fragaria Vesca 30

Ingin membeli set SMFF mengguna kredit kad atau debit kad sila KLIK sini.

Bio-T3 Face White adalah 100% berasaskan bahan-bahan alam semulajadi seperti yang diterangkan pada artikel sebelum ini. Sangat membantu untuk digunakan sebagai sapuan luaran bagi membantu mempercepatkan proses menghilang kesan-kesan cemar yang berada dilapisan epidermal (lapisan atas kulit) di muka anda. Set Bio-T3 Face White yang terdiri dari Sabun dan Pelembab (moisturizer) sangat lembut dan mampu memberi ketenangan minda dengan aroma yang mengasyikan.

Set Bio-T3 Face White
Set Bio-T3 Face White

Cara mengguna Bio-T3 Face White 

Produk ini bukan kosmetik kerana ianya tidak mengandungi bahan-bahan kosmetik untuk mencerahkan kulit, Mengguna ekstrak herba serta minyak pati (essential oil) yang sudah digunakan sejak ratusan tahun dahulu sebagai pencerah kulit kulit. Bio-T3 Face White tidak mempunyai bahan kosmetik seperti bahan-bahan yang mampu menahan UV tetapi mampu memberi nutrisi ke kulit jika anda terkena sunburn. Ia tidak akan memberi kesan pengelupasan tetapi mampu membuang sel-sel kulit mati yang menjadikan kulit muka kelihatan kusam.

Oleh kerana ianya tidak mempunyai sunblock maka disarankan untuk mengguna krim atau moisturizer ini pada sebelah malam atau sewaktu tidak berada di luar dibawah terik matahari.

Cara mengguna Bio-T3 Face White Moisturizer;

Sapu nipis-nipis mengguna 2 jari anda dengan teknik putaran sehingga krim meresap ke seluruh muka anda. Boleh digunakan setiap malam atau sekurang-kurang 2-3 kali di dalam seminggu.

Cara mengguna Sabun Bio-T3 Face White;

Sabun Bio-T3 Face White boleh digunakan setiap kali anda ingin mencuci muka anda, ianya sangat lembut dan beraroma yang mengasyikkan.

Pada ketika artikel ini ditulis, promosi Set SMFF dan Bio-T3 sedang berjalan. Hanya 20 unit Set Bio-T3 Face White akan diberi percuma kepada pembeli yang membeli Set SMFF dengan harga RM190 sahaja. Set Bio-T3 Face White jika dibeli berasingan harganya RM85 untuk 1 set.

Jika ingin membuat pesanan sila Whatsapp/Wechat atau SMS ke 019-3098980

Terbongkar, Eh Silap Terbaru!! Set Facial Untuk Jeragat Bio-T3

Posted on

Set Bio-SMF

RM190

Tanpa krim dan sabun, rawatan jeragat terasa tidak lengkap. Begitulah persepsi sesetengah wanita yang mengalami jeragat. Jeragat walaupun tidak pedih dan gatal seperti jerawat, tetapi ianya tetap menjadikan seseorang itu “down” dan tidak bersemangat.

Wanita amat mementingkan wajah yang bersih, licin dan cantik. “Untuk suami” kata sesetengah wanita. Memang benar kerana suami juga kadang-kadang menambah tension para isteri yang mengalami jeragat dengan komen yang tidak membina. Disebabkan cik abang dan komplen, maka si isteri terus mencari solusi yang kadang-kadang sangat merbahaya

Mujurlah ada kawan-kawan yang rajin “surfing di online”. Kawan-kawan sepejabat kerap berkongsi produk yang bagus bersama-sama rakan-rakan. Hanya yang pernah mengambil homeopathy yang tahu bagaimana homeopathy berkerja.

Pelik tapi benar, selain dari merawat jeragat di muka, Sepia 200 juga mampu mengempiskan perut. Sepia 200 bukan hanya berfungsi sebagai menghapus jeragat tetapi ianya juga mampu membantu mengawal berat badan dan mengempiskan perut.

Sepia 200 juga sangat terkenal di seluruh dunia dengan nama manjanya “women’s remedy”. Sepia dikatakan sangat berkesan untuk pelbagai masalah wanita termasuk hormon.

Fragaria vesca juga amat popular kepada yang pernah mengambilnya. Fragaria vesca adalah remedi yang mampu mencerahkan kulit. Ianya bertindak seolah-olah kolagen. Jangan terperanjat jika saya beritahu bukan muka sahaja yang akan cerah, gigi pun boleh cerah. Fragaria vesca juga mampu membuang tar-tar di gigi.

Lagi satu Fragaria vesca mempunyai kesan terapuetik sebagai pencegah dari terjadinya batu di hempedu, buah pinggang dan lain-lain organ.

Melasma Free adalah biochemic atau garam tisu dari mineral-mineral. Terdapat 12 jenis mineral utama didalam tubuh setiap manusia. Kekurangan salah satu atau lebih akan menjadikan tubuh “dis-ease” atau kini disebut disease. Melasma free mempunyai mineral-mineral yang akan “top-up” kekurangan atau kehabisan mineral tersebut di dalam tubuh.

Set Bio-SMRM170

Mari kita lihat apa itu Bio-T3 Facial Face White dan Bahan-Bahannya

Bio-T3 Facial Face White adalah 100% ekstrak herba, bunga-bungaan dan pati minyak bunga-bungaan yang sangat terkenal diseluruh dunia. Bahan-bahan ini telah digunakan oleh herbalist untuk mencerahkan kulit dan menghapuskan jeragat epidermal (yang berada dilapisan atas kulit).

Apakah Manfaat Bahan-Bahan Ini Untuk Kulit?

  • Vitamin C – Vitamin C yang terdapat di dalam pelbagai bentuk yang akan membekalkan antioxidant yang sangat berkuasa untuk perlindungan dan menjaga kulit dari kerosakan sel-sel kulit (akibat dari free radicals). Vitamin C akan menambah nutrisi ke kulit dan akan memperlahankan proses penuaan.

Kesan-kesan yang boleh merosakkan kulit (free radicals) sangat banyak dipersekitaran kita seperti keadaan persekitaran yang melibatkan sinaran UV, pencemaran alam dan kekurangan oksigen yang akan menyerang kulit pada saban masa dan hari, tetapi vitamin c mampu membantu (Dermatological Surgery, 2008 & Dermatology Research and Practice, 2012)

Vitamin C akan memberi pelbagai manfaat kepada kulit untuk kelihatan muda dan berpanjangan, mari lihat apa yang mampu dilakukan oleh vitamin c;

Gebu Selepas 2 Minggu
Gebu Selepas 2 Minggu
  • Lemon Extract dan Essential Oil- Lemon juga merupakan sumber vitamin c. ekstrak lemon telah dikaji mampu untuk
  • merawat pelbagai masalah kulit seperti jerawat
  • kanser kulit
  • melambatkan pertumbuhan microbial atau bakteria.
  • Oleh kerana ianya mempunyai sumber vitamin c maka ekstrak lemon adalah agent pencerahan dan mempu menghilangkan jeragat di kulit secara semulajadi.
  • Cucumber extract – terdapat 7 manfaat timun yang jarang diketahui ramai
  1. Memudarkan lingkaran hitam di mata (dark circles)
  2. Mengurangkan mata yang membengkak dan kelihatan kendur (puffy eyes)
  3. Mengurangkan kedut di muka
  4. Mencerahkan kulit muka
  5. Merawat sunburn
  6. Mengecilkan pori
  7. Menghilang selulit (jika krim untuk selulit)
Perubahan ketara selepas 20 hari mengamalkan set 5RH
Perubahan ketara selepas 20 hari mengamalkan set 5RH
  • Chamomile extract dan Essential Oil – Chamomile paling kerap digunakan sebagai teh chamomile untuk mengurangkan tekanan. Ekstrak chamomile dan pati minyaknya juga mempunyai aroma yang harum dan membantu
  • untuk mengurangkan stress dan digunakan untuk merawat masalah berkaitan saraf.
  • Manfaat bagi kulit pula chamomile juga sangat berkesan untuk menghalang bakteria dari merebak.
  • Aloe Vera Essential Oil
  • Aloe Vera adalah pelembab paling hebat untuk kulit,
  • anti keradangan seperti mengurangkan keradangan jika ada tanda-tanda tersebut
  • anti-bakteria
  • anti-viral,
  • anti-kulat,
  • anti-oxidant yang akan menjaga dan mengekalkan kesihatan kulit, mempercepatkan proses penyembuhan, mengurangkan rasa tidak selesa seperti gatal-gatal, astringent yang akan bertindak mengawal kulit dari kendur dan pati minyak Aloe Vera berupaya menyekat sinaran UV pada kadar yang biasa.

Bagi pengguna yang telah biasa dengan produk-produk herba dan organic mereka tidak akan mengguna produk yang lain. Produk berasaskan bahan-bahan alam semulajadi adalah anugerah-Nya kepada kita.

Untuk maklumat lanjut dan harga (promosi jika ada) mengenai produk sila WhatsAPP ke nombor 0193570023