ubat jeragat berkesan

Biochemic Atau Garam Tisu Adalah Mineral Yang Sangat-Sangat Diperlukan Oleh Tubuh

Posted on Updated on

KH31HX Healthy and fatty liver, vector illustration (for basic medical education, for clinics & Schools)

 

Tubuh kita sering diancam oleh pelbagai unsur negatif yang akan mengugat sistem pertahan tubuh sehingga menjadi “dis-ease” (disease). Organ yang sering diganggu gugat oleh toxin ialah :

 

  1. Hati
  2. Usus
  3. Buah pinggang
  4. Paru-paru
  5. Hempedu

 

Organ paling penting ialah hati (liver), merupakan organ paling “kuat bekerja” memproses membuang toksin yang terkumpul di dalam tubuh. Hati akan MENAPIS, MENYERAP dan MENYAHTOKSIK seperti sel, microorganism, bahan kimia, dadah dan serpihan-serpihan yang terdapat di dalam darah kita.  Istilah “busuk hati” di dalam peribahasa Melayu mungkin berkait rapat dengan masalah yang sering dihadapi oleh hati kita..haha maaf lari dari tajuk pula.

Seringkali hati akan dibebani dengan tugas yang amat berat. Diakibatkan oleh gaya hidup, diet yang tidak sihat, pencemaran, bahan toksik, dadah dan kimia yang terdapat di dalam makanan dan di persekitaran kita menjadikan hati sering gagal melakukan tugas dengan baik.

 

Tanda awal yang boleh dikesan ialah terjadinya jeragat di muka. Kulit muka adalah kulit yang paling sensitif dan paling mudah bagi toksin untuk mencari jalan keluar.Toksin akan keluar sebagai jeragat atau pelbagai masalah kulit yang lain. Tidak hairanlah jika jeragat yang digelar liver spot adalah jeragat yang paling kerap terjadi.

 

Jeragat liver spot

 

Ramai yang pelik kenapa  jika hanya disapu krim untuk mengawal jeragat, maka masalah tidak akan selesai? Jeragat akan tetap keluar selagi toksin yang terkumpul tidak disalur keluar (drainage) dari tubuh.

 

Detox Biochemic 

 

Biochemic atau garam tisu mengikut kajian Dr Shuessler (pengasas Biochemic) adalah mewakili 12 mineral yang terdapat di dalam tubuh kita. Setiap satu dari remedi ini akan mewakili sel-sel yang terdapat dari otak sehinggalah ke kuku kita. Secara amnya empat remedi ini terdapat di kulit (ditemui sewaktu kajian dibuat). Empat remedi tersebut ialah Calcium phosporica (Cal phos), Kali sulphurica (Kali sulp)Silica (Sil) dan Natrum phosphoricum (Nat phos) yang akan digunakan sebagai remedi utama jika melibatkan hati.

 

Kali sulphurica (Kali sulp) adalah remedi utama untuk detox. Kali sulp adalah mineral yang paling banyak dikesan di tisu-tisu kulit. Remedi ini amat berkesan untuk kulit yang berminyak, jeragat, jerawat yang terjadi pada usia remaja atau dewasa, kulit bersisek, kelemumur yang berkaitan psoriasis, psoriasis, alopecia (botak) dan arthritis. Kali sulp bertindak membekal oksigen secukupnya ke kulit dan akan menjadikan kulit lebih sihat dan berseri.

 

SMF with Beberis Aquifolium 3+1 mempunyai biochemic ini dan sangat-sangat membantu mengatasi jeragat. Selain dari itu SMF with Beberis Aquifolium 3+1 mempunyai Fragaria vesca yang juga sangat hebat untuk membantu hati menjadi lebih kuat bekerja. Fragaria vesca di anggap sebagai hepatodoron atau remedi biasa untuk hati (liver), berfungsi untuk menstimulasi fungsi metabolisma hati, membantu melancarkan perjalanan darah, penghadaman, varicose vein akibat dari masalah hati yang tidak berfungsi dengan baik.

 

Fragaria vesca dikatakan mempunyai antioxidant yang akan membantu menghalang sel kanser dari bertambah. Menurut kajian Fragaria juga membantu menghalang simptom Alzheimer, kerana dkatakan Fragaria juga akan melambatkan proses penuaan sistem saraf.

 

Bila hati sihat secara automatic sistem tubuh akan berada di dalam keadaan yang kurang berisiko untuk menjadi dis-ease, dan seterusnya jeragat juga akan pudar dan akan terus hilang dari wajah anda.

JIka ingin mendapat maklumat lanjut atau memesan SMF with Beberis Aquifolium 3+1 sila klik link whatsapp di bawah:

Advertisements

Kena Pantang Bila Makan Ubat Homeopathy-Biochemic?

Posted on Updated on

Bila terdengar kena pantang ramai yang mula takut untuk mengamalkan remedi homeopathybiochemic. Lagi sekali saya tekankan homeopathy-biochemic bukanlah ubat, kerana ia bukan ubat tidak ada pun bahan ubat seperti ubat-ubat. Jadi homeopathy-biochemic adalah remedi yang selamat, lembut, berkesan dan boleh dipercayai.

Berbalik kepada mitos pantang ia adalah persepsi salah yang gagal diterangkan oleh para pengamal homeopathy-biochemic. Berpantang adalah sinonim kepada wanita yang baru lepas bersalin, orang yang bakal dibedah atau berpenyakit kronik seperti kencing manis dan darah tinggi, sebaliknya anda hanya berjeragat!.

Ramai yang berminat untuk membeli SMF with Beberis Aquifolium 3+1 tetapi diakibatkan terpaksa berpantang maka ramai yang tidak jadi nak beli. Mujurlah ada sesetengah dari mereka mesej bertanya dan saya terangkan mengenai mitos berpantang. Setelah faham baharulah mereka mula mengamalkan remedi homeopathy-biochemic seperti SMF with Beberis Aquifolium 3+1.

Berpantang atau Kurangkan?

Remedi homeopathy-biochemic secara faktanya adalah dari bahan natural yang akan terjejas khasiatnya sekiranya terdedah kepada bau yang kuat seperti minuman atau makanan yang berbau kuat dan jika terdedah kepada cahaya matahari. Disebabkan oleh fakta ini ramai yang mengguna ayat “pantang” daripada mengguna ayat “kurangkan”.

 

Mari kita permudahkan untuk difahami, kerana setiap individu mempunyai makanan atau minuman kegemaran yang sukar untuk ditinggalkan. Bagaimana caranya untuk mendapatkan kesan maksimum dari remedi homeopathy-biochemic.

  1. Sebelum mengambil remedi seperti SMF with Beberis Aquifolium 3+1 pastikan perut kosong, lidah juga bersih dan kemam pil sehingga larut ke dalam mulut.
  2. Sekiranya terasa “gian” nak minum kopi, anda boleh minum selepas 1 jam mengambil remedi. Lagi lama jarak masa lagi bagus. Kalau anda boleh “stop” sebentar sewaktu mengambil remedi homeopathy-biochemic lagi bagus.
  3. Sekiranya anda teringin sangat nak makan durian, anda boleh makan durian selepas 1-2 jam selepas mengambil remedi. Untuk hari itu sehingga 4-5 jam atau lebih jangan ambil remedi homeopathy-biochemic. Kalau boleh tahan tak makan durian sewaktu mengambil remedi lagi

Bukanlah berpantang tetapi sebaliknya ada jarak masa, atau berhenti seketika sewaktu mengamal remedi homeopathy-biochemic akan membantu anda mendapat kesan yang optimum dan maksimum

Ubat Jeragat Perlu Berpantang ke?

Sama ada anda ingin mengambil remedi holistik dan individualistik atau SMF with Beberis Aquifolium 3+1 atau jenis cecair, kaedah seperti yang diterangkan di atas telah terbukti sangat-sangat membantu memudarkan atau menghapus jeragat di dalam masa yang agak pantas.

Sekiranya anda ingin memesan SMF with Beberis Aquifolium 3+1, sila whatsapp ke 019-257 0023 dengan kod SB-A.

Remedi Homeopathy & Biochemic Murah, Berkesan dan Selamat

Posted on Updated on

 

Biochemic – SMF with Beberis Aquifolium 3+1

Usia perubatan homeopathy & biochemic di Malaysia sudah mencapai usia 90 tahun, namun sains perubatan ini masih menjadi misteri kepada khalayak umum.

Sebagai contoh SMF with Beberis Aquifolium 3+1 adalah remedi biochemic. Perubatan biochemic adalah sains perubatan yang mengkaji tubuh manusia, kandungan yang terdapat di dalam tubuh manusia dan seterusnya mengkaji bagaimana kekurangan sesuatu bahan di dalam tubuh akan mengakibatkan tubuh menjadi terancam.

 

Apa itu biochemic?

 

Biochemic atau cell salt juga dipanggil di dalam bahasa Malaysia sebagai garam tisu. Biochemic adalah kandungan mineral di dalam sel tubuh.

Hasil ujikaji di makmal bermula dari rambut sehingga ke hujung kaki terdapat 12 biochemic di dalam tubuh manusia. Selain dari itu terdapat pecahan lebih 80 biochemic.

Jika terjadi kemerosotan atau lebihan kandungan 12 biochemic maka akan terjadi “dis-ease” atau disease.

 

Paling cepat terkesan dengan perubahan mineral di dalam tubuh ialah muka . Jeragat adalah salah satu punca bila tubuh mengalami ketidakseimbangan biochemic atau garam tisu.

 

Biochemic dari bahan apa?

 

Biochemic adalah mineral, jadi remedi ini diproses dari bahan mineral bumi mengguna kaedah dos yang sangat kecil atau nano yg lebih kecil dari micron. Kaedah penyediaan remedi biochemic mirip penyediaan remedi homeopathy. Disebabkan kaedah dan falsafah yang sama ramai yang menganggap homeopathy dan biochemic adalah sama.

SMF with Beberis Aquifolium 3+1 adalah gabungan homeopathy yang berasaskan tumbuhan dan biochemic yang mewakili mineral di dalam tubuh yg berkaitan nutrient dan sel kulit.

Cal sulph dan Kali Sulph adalah 2 remedi biochemic yang sangat hebat untuk pelbagai simptom seperti jeragat, kulit kusam, jerawat dan menjadi “detox” kepada darah.

Bila mineral berada di paras yang optimum tidak hairan jika terdapat maklum balas bahawa jeragat telah pudar selepas 2 minggu mengambil SMF with Beberis Aquifolium 3+1

 

Adakah Remedi Homeopathy & Biochemic Tablet Manis Sesuai Untuk Pesakit Kencing Manis?

 

SMF with Beberis Aquifolium 3+1 disediakan di dalam tablet manis untuk dikemam. Sangat selamat untuk pesakit kencing manis.

Sebiji tablet/pil homeopathy & biochemic ini ialah 2 grain = 0.065gram, 

Cadangan pengambilan gula bagi wanita dewasa ialah 22 grams, lelaki dewasa ialah 36 grams dan kanak-kanak 12 grams.

Dos pengambilan seperti SMF with beberis Aquifolium hanya 6-8 biji sehari. Jika dibuat kiraan hanya 0 387 – 0 516 grams gula sukrosa yang akan di ambil untuk merawat jeragat.
Ini bermakna tablet homeopathy & biochemic sesuai dan selamat diambil oleh pesakit kencing manis

 

Jika ingin memesan bolehlah whatsapp ke 019-2570023 dengan kod sb-a. Sebotol hanya RM45 dan hanya tambah RM5 untuk pos. 1 botol dianggarkan boleh tahan untuk 25-30 hari.

 

 

Ubat Jeragat SMF with Beberis Aquifolium 3+1

Posted on

Remedi dan Produk Homeopathy Bebas Dari Merkuri Untuk Menghapus Jeragat

Pernah tak anda terdengar satu sekolah atau bangunan terpaksa dikosongkan akibat thermostat yang mengandungi merkuri terjatuh dan pecah di dalam makmal?. Pasukan HAZMAT terpaksa dipanggil untuk mengawal keadaan dan mencuci tumpahan merkuri tersebut. Sewaktu proses mencuci tumpahan merkuri pasukan HAZMAT terpaksa memakai pakaian keselamatan.

Bayangkan betapa bahayanya apabila merkuri disapu ke muka anda!!

Homeopathy dan biochemic, bebas dari bahan logam berat (heavy metal) seperti merkuri. Homeopathy dan biochemic berkonsep remedi nano atau kecil, di mana bahan asal di dalam remedi hampir tidak dapat dikesan oleh mikroskop tetapi mampu melegakan pelbagai simptom penyakit. Merkuri kerap “dicuri” campur di dalam produk kosmetik untuk hapuskan jeragat dan mencerahkan kulit. Kesannya memang pantas, merkuri yang menghakis kulit dan membuang kesan kotoran di dalam 2-3 hari sahaja. Seumpama membuang kotoran di kain atau baju mengguna klorox.

Tujuh produk kosmetik diharamkan dan dibatalkan pengedarannya serta-merta oleh Perkhidmatan Farmasi Kementerian Kesihatan (KKM) setelah dikesan mengandungi merkuri.

Menurut kenyataan Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, produk-produk berkenaan tidak dibenarkan dijual di Malaysia kerana mengandungi bahan beracun tersebut yang boleh menyerap masuk ke dalam badan dan menyebabkan keracunan.

“Keracunan merkuri boleh menyebabkan kelemahan otot, koordinasi lemah, rasa kebas pada tangan dan kaki, ruam kulit, rungsing, serta masalah deria.

“Oleh itu, produk-produk kosmetik tersebut tidak lagi dibenarkan untuk dijual di Malaysia,” kata Dr Noor Hisham dalam kenyataan yang dibuat di blognya di kpkesihatan.com.

Motif utama ialah untuk mendapatkan wajah yang putih glowing,merah kemerahan. Produk-produk yang diharamkan ini berbentuk krim yang mampu mencerahkan kulit di dalam masa 2-3 hari sahaja. Malangnya kesan toksik akan meresap ke dalam tubuh anda untuk selama-lamanya.

Mengapa ramai yang memilih homeopathy dan biochemic?

Homeopathy dan biochemic adalah sains perubatan yang sangat efektif, lembut dan sangat berkesan membantu memudarkan dan menghapuskan jeragat, malah kesan parut juga mampu diatasi dengan sangat berkesan dan kadang-kadang kesannnya sangat hebat.

Homeopathy dan biochemic merawat akar kepada masalah jeragat. Akar atau punca utama jeragat ialah penghasilan melanin yang tidak terkawal. Melanin adalah pigmen yang terkumpul akibat sinaran uv yang menyerap masuk ke dalam kulit. Boleh dikatakan sesiapa sahaja boleh mendapat jeragat, paling berisiko ialah kaum wanita kerana kekerapan mengguna kosmetik, pil perancang, masalah haid dan hormon.

SMF with Beberis Aquifolium mempunyai 2 remedi yang mampu mencerahkan, menjadikan kulit muka lebih berseri atau glowing. Remedi tersebut ialah Fragaria vesca dan semestinya Beberis Aquifolium. Fragaria adalah buah strawberry yang telah dikaji mempunyai agen pencerahan, bukan hanya muka boleh cerah Fragaria mampu menjadikan gigi lebih bersih dan glowing.

Beberis Aquifolium pula adalah sejenis tumbuhan berbunga yang kerap digunakan sebagai bahan utama di dalam krim bukan kosmetik terutama krim homeopathy untuk mencerahkan kulit, memudar atau menghapus parut dan jika diamalkan mengambil SMF with Beberis Aquifolium seluruh tubuh terutama muka akan menjadi lebih glowing.

Paling penting remedi homeopathy tidak merbahaya seperti produk berasaskan merkuri. SMF with Beberis Aquifolium selamat, lembut dan boleh dipercayai.

SMF with Beberis Aquifolium mempunyai 3 remedi asas set SMF dan di tambah lagi 1 Beberis Aquifolium di dalam satu botol. Untuk memudahkan pengambilan dan dibawa sewaktu anda travel.

Cara pengambilan

2 biji dikemam sehingga larut kedalam mulut 3-4 kali sehari sewaktu perut kosong dan pastikan lidah anda juga bersih sebelum mengambil remedi bagi mendapatkan kesan optimum.

Harga 

Harga RM80 tetapi buat masa ini sedang berlangsung harga promosi hanya RM60 termasuk pos.

Cara memesan

Whatsapp ke 019-2570023 sekiranya terdapat pertanyaan. Bayaran sebanyak RM60 bolehlah dideposit atau di transfer ke akaun MAYBANK 5142-2600-3428 nama Khairul Anwar Mustafa. Selepas itu sila sertakan gambar resit, nama penuh, alamat lengkap dan nombor telefon untuk tujuan pos. Biasanya POS LAJU akan mengambil masa 2-3 HARI BEKERJA untuk membuat penghantaran. Kami akan whatsapp no ID/TRACKING untuk anda membuat semakan di online.

Krim Ajaib Buat Muka Kejab Lawa Kejab Huduh

Posted on

SMF Pellet Boleh Digabungkan Dengan SSQ-3 Pencuci Usus.

Krim  Jeragat Ajaib

 

Seorang pembeli yang mukanya berjeragat hitam kecoklatan paling ketara di pipi, dahi dan dibawah dagunya. Sebelum ini flawless aje kulitnya, sejak teruja dengan iklan satu produk krim yang dikatakan sangat pantas kesannya. Lagi teruja kawan kita tu bila gambar before and after pengguna yang dah try sebelum ni. Muka testimoni tu semuanya ala-ala artis Siam yang putih kemerahan membuatkan kawan kita terus whatsapp dan order.

 

Memang ajaib, terkesima semua kawan opisnya selepas 2 hari dia guna. Mana tidak terkesima muka kawan kita tu dah 2 kali ganda flawlessnya. Sekali iras dah macam Che ta. Maka dia pun menggelarkan krim ajaib, seterusnya berlumba-lumba kawan seopis membuat order. Dalam masa beberapa hari timbullah Che Ta, Nora Danish, Neelofa dan Mira Filzah di opis tersebut.

 

Cerita terus tersebarlah ke opis sebelah, dan seterusnya ke seluruh opis di seluruh negara. Tidak ketinggalan kakak-kakak, makcik-makcik termasuklah makcik bawang pun mencubanya. Penjual produk krim tersebut dalam beberapa bulan dah jadi jutawan, dan mula buat live di fb menayang duit di depan kamera melantik agen dan dropship. Keajaiban produk ini menjadi bualan hangat dikalangan pengemar kulit putih ala-ala KPOP.

 

Beberapa bulan berikutnya, banyak pula whatsapp masuk bertanya mengenai produk set jeragat Biochemic. Ramai yang share tunjuk muka mereka yang comot bertompok-tompok. Macam biasala kena interview dulu, umur berapa?, pernah guna produk pengelupasan tak?, kerap berjemur tak?, ambil pil perancang tak?. Jawapan paling popular PERNAH GUNA KRIM PENGELUPASAN dan sangat menyesal kerana telah mengguna produk tersebut. Memang ajaib sekejab lawa sekejab huduh.

 

Hampir lebih setahun selepas krim ajaib terjual, maka Kementerian Kesihatan (KKM) mengistiharkan 5 produk krim telah diharamkan kerana mengguna bahan terlarang seperti mercury dan hydroquinone. Masya Allah patutlah ajaib mereka mengguna formula ajaib yang mampu mencairkan kulit dan menghakis kulit. Bukan setakat jeragat yang hilang dengan kulit-kulit lapisan atas untuk tapis sinaran UV pun hilang!.

 

Maka berharaplah mereka Set Jeragat Biochemic dapat melakukan keajaiaban seperti krim tadi dalam masa 2 hari mereka akan kembali pulih. Mohon ampun maaf beribu ampun Set Jeragat Biochemic memang ajaib tetapi ajaibnya tidaklah sepantas produk yang mengguna bahan bertoksik.

 

Dalam kes seperti ini set SMF Pellet paling kerap membantu mereka, paling cepat jeragat boleh pudar di dalam 10 hari.. dan mereka yang telah mengguna set SMF Pellet menggelar “obat jeragat ajaib”. Mereka pun berlumba-lumba memesan dan kesan yang ditunjukkan tidak sama di antara satu sama lain  ada yang ok selepas 10 hari, ada yang selepas 30 hari dan ada yang mengambil masa yang lama. Macam kereta yang rosaklah bukan semua rosak yang sama kan , ada yang rosak sikit, ada yang rosak banyak dan ada yang perlu dioverhaul…

 

Ramai di antara wanita yang berjeragat mengalami sembelit, susah nak buang air. Dalam masa 1 minggu hanya 1-2 kali sahaja dapat membuang, terpaksa minum ubat pelembut najis dan macam-macam suplemen. Usus menjadi tidak sihat, usus kotor dengan kesan-kesan makanan yang terlekat didinding usus. Bila Usus kotor toksin akan bertambah dan akan bertumpu ke hati (liver), ini akan mengakibatkan hati bekerja keras untuk membuang toksin. Mana laratkan kerja sorang diri dah tu bertimbun toksin, jadi ada yang tak dapat dibuang oleh hati dan timbul ke muka menjadi jeragat.

 

Sangat-sangat disarankan untuk mengambil SSQ-3 Natural Detox & Fat Burner untuk mencuci usus, selain dari mencuci usus SSQ-3 boleh membantu membakar lemak, mengempiskan perut dan menurunkan berat badan.

Apa Salah Saya Muka Penuh Jeragat?

Posted on

Apa Salah Saya, Jeragat Tumbuh di Muka?

Jeragat tidak bersalah dan anda juga tidak bersalah, semua tidak bersalah, so janganlah buat diri anda stress memikirkan sangat mengenai apa salah anda sehingga jeragat naik dimuka. Allah tidak kejam pada hamba-Nya so jika terjadi sesuatu ada hikmah disebaliknya. Berusaha dan terus berusaha untuk kembali cantik dan sihat juga. Anda akan diberi ganjaran oleh Allah swt. Mengapa perlu stress? Jika anda terbaca artikel sebelum ini, stress juga adalah di antara punca-punca jeragat naik ke muka?.

 

Jeragat memang sukar untuk dirawat, itu adalah fakta. Jika jeragat mudah dirawat sudah semestinya terdapat jaminan 100% berkesan dan wang akan dikembalikan jika tidak berhasil. Pakar-pakar kulit juga tidak berani untuk memberi jaminan jeragat akan sembuh 100% . Walaupun teknik laser, meluntur (bleaching) dan pengelupasan di katakan diantara teknik rawatan jeragat yang sangat berkesan, terbukti hanya selepas membuat rawatan, muka pesakit akan bersih, gebu dan cerah, walaubagaimana pun selepas 1-2 minggu jeragat akan tumbuh semula. Teknik-teknik ini walaupun dikatakan berkesan tetapi hanya untuk sementara sahaja.

Rawatan Laser

 

80 Peratus Jeragat Berpunca Dari Perubahan Hormon

 

Bagi setiap wanita hormon adalah segalanya, dan tidak hairanlah jika wanita merupakan insan ciptaan Allah yang sangat unik. Jeragat pada usia yang mula menginjak senja akan menambah tekanan perasaan yang boleh menjurus kepada gangguan sistem tubuh, emosi dan seterusnya akan menjadi tekanan perasaan seterusnya menjadi kemurungan. Kesihatan wanita bergantung kepada kesimbangan hormon di dalam tubuh seperti estrogen dan testosterone. Estrogen dan testosterone sangat mudah terjejas sekiranya emosi tertekan.

Lebih 80% wanita yang mengambil produk homeopati apabila ditemubual secara ringkas akan menunjukkan indikasi bahawa wanita tersebut mengalami gangguan hormon seperti kitaran haid yang tidak teratur, sengguggut yang teruk, mengambil pil hormon menghalang kehamilan atau pil hormon untuk kehamilan dan pil pengganti hormon selepas menopause.

Rawatan Pengelupasan

Wanita yang berumur 45 tahun ke atas yang mengalami jeragat,  kebiasaannya yang pernah melahirkan anak secara normal atau cesarean, mengambil pil hormon kawalan kelahiran (pil perancang), menghidap kencing manis dan darah tinggi, mengambil pil pengganti hormon sekiranya telah menopause, mengalami obesiti, kadar kolesterol yang tinggi dan mengambil pelbagai ubat-ubatan dari umur remaja sehingga kini.

Wanita yang berumur 45 tahun ke atas terutama yang berkarier, akan berbelanja besar untuk kelihatan cantik, dan akan mengguna pelbagai bahan kosmetik untuk memudar atau menghapus jeragat. Mereka tidak sedar bahawa jeragat adalah berpunca dari masalah yang tidak terfikir oleh mereka. Jika mengambil suplemen pun, mereka akan hanya bertumpu kepada kecantikkan kulit tetapi kesihatan dalaman akan diabaikan. Paling malang produk yang diharapkan untuk kembali cantik, tetapi produk tersebut hanyalah impian yang tidak menjadi kenyataan.

Anda tidak bersalah kerana jeragat tidak mengira anda siapa dan di mana, pangkat, darjat atau status kehidupan anda.

Tersilap Pilih Produk Muka Menjadi Semakin Teruk

Hairan hingga kini masih ramai yang mengguna krim walaupun terdapat banyak kes mengenai muka yang rosak akibat penggunaan krim yang memutihkan muka. Krim, Serum, minyak patitoner, sabun dan banyak lagi aplikasi facial luaran yang tidak menjadi. Mengapa aplikasi luaran tidak berjaya tetapi hanya memutihkan?

Remedi Homeopathy Adalah 100% Dari Bahan Natural

 

Ramai yang percaya jeragat boleh dihapuskan dengan hanya guna krim, serum atau minyak pati, anggapan itu salah kerana jeragat amat berbeza dari penyakit kulit lain seperti jerawat, eczema, ruam-ruam atau bisul. Promosi dan testimonial telah membuat ramai pengguna terus tertipu, bukan nak mengata tetapi ini adalah fakta. Jika 10 pembeli yang membeli produk rawat jeragat homeopathy – 9 orang dari pembeli tersebut telah mengguna produk-produk seperti krim, serum dan minyak pati. 90% dari mereka amat kesal kerana mengguna produk yang dijanjikan boleh memutihkan dan boleh menghilangkan jeragat.

 

Kenapa krim, serum dan applikasi luaran tidak berjaya menghapus jeragat? Jika hendak tahu kita perlu mengenali jeragat, seperti jika ingin mencari calon suami atau isteri kita perlu mengenal hati dan budi luar dalam calon pilihan kita, jika tidak kita akan menyesal seumur hidup. Begitu juga jerawat yang mempunyai beberapa kategori;

Jeragat dan jenis jeragat

 

  • Epidermal

Epidermis adalah lapisan atas kulit. Melanin yang dikeluarkan secara banyak akan terjadi di lapisan atas kulit

 

  • Dermal

Lapisan dalam kulit dipanggil Dermis, oleh itu melanin akan berada dilapisan bawah epidemis.

 

  • Mix atau campuran

Melanin akan terjadi di kawasan epidermis dan dermis

 

 

99% jeragat adalah jenis DERMAL, jeragat yang terjadi di bawah kulit. Sebagai contoh jika anda menyapu krim di muka, ini  bermakna anda seolah-olah menyapu kotoran di atas meja yang berpelapik, sebaliknya kotoran di bawah pelapik meja tersebut. Pelapik meja itu akan bersih tetapi di bawah pelapik masih terdapat kotoran. Ia adalah kerja sia-sia, buang masa dan buang duit!

 

Ada juga yang mempertikaikan fakta ini, sebagai contoh ada seorang pembeli yang tetap ingin mengguna krim dan serum, katanya kawan dia telah berjaya menghilangkan jeragatnya. Berjaya bagaimana? Adakah kawan sipembeli tersebut mengguna krim pengelupasan? Jawapannya adalah “ya”. Saya memberi masa 1 bulan kepada pembeli tersebut, jika lepas sebulan kawannya masih cerah, gebu, mulus bak telur dikupas, saya akan mengiktiraf produk tersebut dan saya sendiri akan menjadi agen. Kalau bagus apa salahkan kita share sesama untuk sesama cantik kann. Malangnya dia terus menyepi selepas itu.

Penulis tidak ingin menjatuhkan atau memburukkan mana-mana rawatan atau produk, tetapi penulis ingin memesan sebelum memilih untuk membeli sesuatu produk kalau boleh sila pastikan bahan-bahan terlebih dahulu. Sebaik-baiknya bebas dari bahan hydroquinone, merkuri dan lain-lain. Homeopathy adalah produk yang bebas dari bahan-bahan merbahaya, ia merawat dari punca masalah dan menjadikan sistem tubuh lebih kuat untuk melawan setiap serangan penyakit. Jika pembaca ingin mendapatkan nasihat jangan malu-malu untuk whatsapp penulis ke 0192570023, konsultasi adalah PERCUMA, produk aje yang kena beli hehehe…..

Merawat Jeragat vs Jerawat Sama Tapi Tidak Serupa

Posted on

Jeragat vs Jerawat

Satu titis dikira mengikut seperti digambar tetapi ramai pengguna yang tersilap
Remedi untuk diminum atau cecair lebih cepat menyerap ke dalam tubuh

Homeopathy memahami jeragat secara mendalam bukan hanya sekadar mengenali secara luaran. Hasil dari soal jawab setiap kali pembeli yang berminat untuk membeli set-set jeragat adalah corak jawapan yang hampir sama bagi kebanyakkan wanita iaitu berkaitan hormon. Sebagaimana yang diketahui umum hormon adalah sahabat dan juga musuh bagi setiap wanita.

Walaupun jerawat juga dikaitkan dengan perubahan atau ketidakstabilan hormon, tetapi secara fakta jerawat dan jeragat adalah dua penyakit yang berbeza, walaupun kedua-duanya tumbuh dimuka dan tubuh. Persepi membuang jeragat dengan krim seperti merawat jerawat adalah tidak tepat, walaubagaimana pun sabun atau krim mampu membantu dari luar.

Walaubagaimana pun untuk mengatasi jerawat, remedi-remedi seperti Sepia 200 boleh membantu jika jerawat akibat berkaitan hormon. Selain dari itu remedi pencuci darah (blood corrector) seperti Echi-A, Dandelion, Cal Sulph dan Kali Sulph (blood detox) adalah di antara remedi utama untuk jerawat dan juga jeragat.

Set Jerawat
Set Jerawat

Hanya perubatan homeopathy yang menawarkan remedi oral untuk jeragat berbanding rawatan-rawatan konvesional yang lebih bertumpu untuk menghapus jeragat dengan kaedah yang pantas seperti mengguna laser dan bahan-bahan krim bertoksik .

Sebagai contoh Sepia 200 dan Melasma Free adalah remedi yang sangat berkesan untuk mengatasi masalah hormon wanita. Sepia di anggap sebagai remedi khusus untuk pelbagai masalah wanita terutama masalah berkaitan hormon. Fragaria vesca pula membantu membuang toksik yang gagal dibuang oleh hati dan buah pinggang untuk menjadikan kulit lebih bermaya, “flawless” dan cerah.

SET HAPUS JERAGAT SMF DROP
SET HAPUS JERAGAT SMF DROP

Set ini dikenali sebagai  set SMF Drop. Set SMF atau SMFEC adalah sama dari isi kandungan remedinya (ingredient yang sama) . Perbezaannya hanya;

Set SMFEC
Set SMFEC
  • Kuantiti
  • Botol (Botol Fragaria adalah sama untuk semua set)
  • Jenis tablet atau air
Remedi tablet sukrosa yang manis
Remedi tablet sukrosa yang manis

Kesemua remedi ini adalah 100% bahan natural homeopathy tanpa tambahan bahan-bahan lain. Oleh itu remedi-remedi ini perlulah disimpan ditempat yang jauh dari kanak-kanak dan sinaran matahari. Walaupun remedi homeopathy tidak mempunyai kesan sampingan atau boleh membawa maut tetapi remedi-remedi ini perlu disimpan ditempat yang selamat dan tidak boleh dicapai oleh kanak-kanak sebagai langkah berjaga-jaga.

Jeragat memang sukar untuk dirawat, itu adalah fakta. Jika jeragat mudah dirawat sudah semestinya terdapat jaminan 100% berkesan dan wang akan dikembalikan jika tidak berhasil. Pakar-pakar kulit juga tidak berani untuk memberi jaminan jeragat akan sembuh 100% kecuali teknik laser, meluntur (bleaching) dan pengelupasan. Teknik-teknik ini walaupun dikatakan berkesan tetapi hanya untuk sementara sahaja.

dermal_melasma

Homeopathy dan lain-lain kaedah perubatan dianggap sebagai alternatif kepada alopathy. Rata-rata kes penyakit yang gagal dan biasanya pada peringkat yang sangat kritikal barulah pesakit tersebut mencari perubatan alternatif . Perubatan alternatif dianggap tidak berkesan kerana seringkali merawat kes-kes yang terlalu kronik.

Sebagai contoh kes jeragat atau pigmentasi, kerap kali pesakit yang mengambil set jeragat homeopathy setelah mengguna pelbagai kaedah rawatan perubatan konvensional dan gagal untuk mendapat kesan seperti yang diharapkan. Peratusan pesakit yang mengalami perubahan positif selepas 1-3 bulan mengamal set homeopathy adalah agak tinggi. Walaupun pengamal perubatan moden menggelar homeopathy sebagai pseudoscience (hanya sekadar kepercayaan sahaja dan bukan sains sebenar) tetapi ternyata homeopathy semakin mendapat tempat dihati pengguna kerana kesannya lembut, berkesan, boleh dipercayai dan tidak mempunyai kesan sampingan.

Sekiranya ingin mendapat maklum balas mengenai PROMOSI terkini, sila ke FACEBOOK kami. Selain dari itu boleh mesej di FB ataupun WHATSAPP ke 0192570023;

 

Ubat Ajaib Hapuskan Jeragat

Posted on

SET SUPLEMEN PUDARKAN JERAGAT AFS
SET SUPLEMEN PUDARKAN JERAGAT AFS

Arnica Remedi Ajaib Pulihkan Jeragat

Ubat perubatan moden amat spesifik, jika untuk demam ubat utamanya ialah paracetamol. Walaupun nama berbeza seperti Panadol atau jenama lain bahan aktifnya ialah paracetamol. Perubatan alternatif seperti homeopati agak berbeza kerana 1 remedi biasanya untuk pelbagai masalah penyakit, ia bukan cerita khayalan tetapi hasil dari penemuan dan pengalaman para pengamal homeopati merawat pesakit. Remedi homeopati akan dicuba terus kepada manusia untuk melihat keberkesanannya kerana tidak ada satu pun remedi homeopati yang boleh membawa maut.

Arnica montana adalah remedi pelbagai guna homeopati yang digelar “remedi ajaib” oleh para pengamal homeopati diseluruh dunia. Arnica 30 adalah remedi pelbagai guna dan di anggap remedi ajaib oleh ramai pengamal homeopathy. Arnica yang sering digunakan untuk pelbagai masalah kecederaan seperti luka, lebam dan bengkak. Walaubagaimana pun Arnica 30 remedi homeopathy mempunyai pelbagai manfaat untuk masalah kesihatan tubuh yang biasanya akan dialami oleh wanita yang mula mencecah umur 45 tahun ke atas, masalah seperti;

  • Jeragat akibat hormon tidak stabil
  • Pernah mengambil pil hormon kawal kelahiran (pil perancang)
  • Pernah menjalani pembedahan atau tercedera
  • Mengawal darah tinggi
  • Mengawal glukos bagi pesakit kencing manis.
  • Selulit
  • Kolesterol
  • Jerawat

Walaupun homeopati dikelas bersama-sama perubatan tradisional tetapi remedi homeopati berbeza dengan ubat-ubat herba tradsional. Remedi homeopati diberi potensi atau kekuatan sesuatu remedi, biasanya akan dilabel sebagai 6, 30, 200 dan seterusnya. 200 dan ke atas bermakna dos tersebut lagi kecil kerana campurannya. Sebagai contoh mudah, 1 titis Arnica akan dicampur mengikut nisbah 1 Arnic : 50,000 air.

Sekiranya remedi tersebut akan tertera Q ini bermakna remedi tersebut ialah berbentuk ekstrak terus dari tumbuhan tersebut dan menyerupai ubat-ubat herba tradisional tetapi kaedah homeopati agak berbeza dan dikategorikan sebagai homeobotanical. Remedi seperti Ashwagandha Q Drop dan Damiana Q Drop adalah remedi homeobotanical.

Bagaimana Homeopathy Biochemic Merawat Jeragat

 

Tidak hairanlah jika homeopathy sangat mementingkan rawatan dari dalaman untuk mengatasi masalah jeragat bermula dari punca terjadinya jeragat iaitu  hormon. Hanya perubatan homeopathy yang menawarkan remedi oral untuk jeragat berbanding rawatan-rawatan konvesional yang lebih bertumpu untuk menghapus jeragat dengan kaedah yang pantas. Sebagai contoh Sepia 200 dan Melasma Free adalah remedi yang sangat berkesan untuk mengatasi masalah hormon wanita. Sepia di anggap sebagai remedi khusus untuk pelbagai masalah wanita terutama masalah berkaitan hormon.

 

Tidak hairanlah jika perubatan homeopathy dan biochemic sangat-sangat berjaya untuk mengatasi masalah jeragat. Homeopathy memberi penekanan kepada remedi oral (hisap/minum) untuk merawat akar umbi kepada masalah jeragat. Homeopathy dan biochemic bukan hanya merawat dan menghapus dengan segera seperti kaedah konvensional yang mengguna kaedah laser, pengelupasan dan lain-lain lagi.

 

Arnica Montana
Arnica Montana

 

Homeopathy biochemic juga mempunyai remedi profilaktik (prophylactic) atau remedi pencegahan untuk mencegah ketidakseimbangan hormon terjadi akibat dari pebagai sebab seperti berpunca dari pil perancang. Mungkin agak keterlaluan jika dikatakan hanya remedi homeopathy biochemic sahaja yang mempunyai remedi profilaktik untuk mencegah jeragat.

 

Arnica 30 adalah remedi profilaktik yang sangat berkesan untuk menghalang jeragat dari terjadi dan menghapus jeragat selepas ia terjadi. Kehebatan Arnica sangat terserlah kepada wanita yang mengambil pil perancang, bagi wanita yang sudah beberapa kali melahirkan anak, wanita yang telah menjalani pembedahan sama ada cesarean atau lain-lain pembedahan,wanita yang menopause, menghidap darah tinggi dan kencing manis. Ini adalah penemuan saya yang terbaru dan berita baik bagi mereka yang mengalami jeragat.

 

Arnica amat terkenal dengan kehebatannya untuk melancarkan peredaran darah di tubuh. Jeragat yang terjadi berkemungkinan besar diakibatkan oleh pigment yang “tersekat” disaluran darah dan keluar ke kulit sebagai jeragat. Pigmentasi kehitaman ini mungkin akan bercampur dengan lemak dan tersumbat di dalam saluran darah. Arnica akan “mencuci” saluran tersumbat ini membantu melancarkan peredaran darah dan amat memeranjatkan terdapat maklum balas kesan jeragat pudar selepas 2 hari. Arnica di ambil di dalam bentuk wet dose bukan di dalam bentuk tablet manis.

 

Berikut ialah maklumbalas seorang pesakit yang mengguna Arnica 30 di dalam wet dose.

 

Tuan,

 

Hasil dari cadangan tuan saya telah mula mengambil Arnica 30 di dalam bentuk wet dose seperti cadangan puan untuk mengawal BP (blood pressure) dan BS (blood sugar) dan jeragat saya semenjak berhenti mengambil pil perancang sejak 6 bulan lepas. Saya juga sedang mengamalkan Sepia 200, Melasma free dan Fragaria (set SMF) untuk jeragat.

  1. Jeragat saya terjadi di bahagian atas pipi di kedua belah kiri dan kanan. Jeragat berwarna kecoklatan yang tidak sekata warnanya
  2. Saya mengalami jeragat sejak 2000, dan semakin teruk selepas berhenti mengambil pil perancang sejak 6 bulan lepas.
  3. Saya terbaca artikel-artikel tuan, mengenai jeragat dan menyedari jeragat terjadi akibat hormon tidak stabil yang menyebabkan melanin di keluarkan secara berlebihan
  4. Saya sudah menggguna produk pengelupasan, tetapi malangnya tidak mendapat kesan yang baik malah semakin menjadi teruk dan saya terus berhenti mengguna produk tersebut.
  5. Pelbagai produk saya telah mencuba dan hampir kecewa dengan semua kaedah perubatan atau rawatan yang ada.
  6. Setelah mengamal Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria (set SMF)saya masih tidak mendapat kesan jeragat pudar lebih 50%  (walaupun begitu terasa kenyakinan remedi homeopathy mula menunjukkan kesan yang positif)
  7. Puan mencadangkan mengambil Arnica 30 wet dose 4 kali sehari, 1 sudu besar sebelum makan bersama-sama Ashwagandha Q Drop dan Damiana Q Drop.
  8. Selepas 2 hari sewaktu sedang sibuk ingin “menampal” kesan jeragat dengan makeup untuk menghadiri satu mesyuarat penting, saya amat terperanjat apabila perasan jeragat saya telah pudar lebih 90% dan hampir tidak kelihatan. Saya hanya perlu mengguna makeup yang nipis sahaja.

Terima kasih tuan , saya amat bersyukur kerana gandingan Ashwagandha Q Drop, Damiana Q Drop (tunera) dan Arnica 30 wet dose sangat-sangat berkesan untuk saya.

 

Tunera Diffusa Atau Damiana
Tunera Diffusa Atau Damiana

 

Tidak hairanlah amat jarang jeragat akan terjadi semula jika telah sembuh dengan mengambil remedi homeopathy. Jika jeragat telah hilang, ianya akan hilang dan kemungkinan recurrent atau terjadi semula amat tipis kerana remedi homeopathy telah “membetulkan” keadaan yang tidak menentu dengan memberi sistem immuniti tubuh kekuatan baru untuk melawan pelbagai jenis gangguan yang terjadi didalam tubuh.

 

Sebagai langkah pencegahan atau profilaktik yang selanjutnya, perlindungan dari sinaran UV juga perlu diambil berat. Penggunaan krim anti UV sangat-sangat digalakkan untuk menghalang sinaran UV membina lapisan melanin yang baru. Krim untuk anti UV sekurang-kurang SPF30 sudah memadai untuk menghalang sinaran UV.

 

Homeopathy percaya setiap masalah kesihatan berpunca dari sistem tubuh yang bermasalah. Oleh itu homeopathy akan merawat individu yang sakit secara keseluruhan. Homeopathy tidak merawat kesakitan tersebut sahaja , malah merawat keseluruhan tubuh.

 

Begitu juga konsepnya untuk merawat jeragat atau melasma. Perubatan homeopathy merawat pada akar umbi permasalahan jeragat itu sendiri. Untuk maklumat lanjut mengenai Arnica wet dose sila hubungi saya.

 

Terlalu banyak manfaat Arnica terhadap tubuh dan dianggap sebagai remedi serbaguna dan menjadi remedi amat penting bagi setiap pengamal perubatan homeopathy. Arnica boleh disediakan di dalam bentuk tablet dan cecair. Remedi cecair dikatakan lebih cepat menyerap kedalam sistem tubuh. Cara pengambilan Arnica terdapat 2 kaedah iaitu dengan mencampur lebih kurang 10-15 titis remedi ke dalam sedikit air dan di minum.

 

Cara-Cara Menyediakan Wet Dose Arnica 30

 

Kaedah “wet dose” adalah penemuan terbaru yang mampu mengatasi jeragat degil. Wet dose perlu disediakan seperti berikut;

 

Dapatkan 1 botol air mineral 500ml, dan buang sedikit lebih kurang 3cm air tersebut. Titiskan 10 titis Arnica 30 dan goncang sebanyak 6 kali dengan kuat. Goncangan ini ialah teknik “homeopathic succussion” yang akan menambah kekuatan remedi tersebut. Goncangan yang kuat sebanyak 6 kali ini sebaik-baiknya dibuat setiap kali mengambil Arnica Wet DoseSelepas itu minum 1 penutup botol atau 1 sudu besar 3-6 kali sehari. Arnica Wet Dose boleh disimpan di dalam peti ais atau di dalam suhu bilik yang jauh dari sinaran matahari.

 

Cara-Cara Mengambil Ashwagandha Q Drop dan Damiana Q Drop

 

10-15 titis, dititis di dalam 1 sudu besar air mineral, di minum 2-3 kali sehari. Boleh berhenti mengambil sewaktu kitaran haid dan sambung selepas haid berakhir.

Set AFS berharga RM180 tetapi harga PROMOSI hanya RM150 dan PROMOSI ini juga akan diberi SATU (1) CARMINO COMPLEXION SOPA (CCS) yang berharga RM45 secara PERCUMA untuk 50 orang sahaja atau sehingga tok masih ada.

Whatsapp terus Admin ke nombor 019257 00 23 untuk membuat pertanyaan atau memesan

Cara Paling Berkesan Hapus Jeragat

Posted on

Mengenali Penyakit Yang Dideritai Akan Mempercepatkan Proses Penyembuhan
Mengenali Penyakit Yang Dideritai Akan Mempercepatkan Proses Penyembuhan

Cara Berkesan Merawat Jeragat

Cara paling berkesan untuk merawat jeragat adalah memahami apa itu JERAGAT?Jeragat BUKAN jerawat, dan cara merawatnya adalah berbeza. Memang benar jeragat dan jerawat ada persamaannya iaitu salah satu puncanya ialah HORMON. Perbezaan di antara jeragat dan jerawat ialah, jeragat terjadi akibat pengeluaran MELANIN (pigmentasi) yang terlalu banyak, sementara jerawat pula akibat pengeluaran SEBUM (minyak) dengan banyak.

Jerawat akan timbul dipermukaan kulit, kebiasaannya akan merasa sakit, gatal-gatal dan akan bernanah sedikit atau teruk. Jerawat agak sesuai dengan penggunaan krim dan sabun untuk membunuh bakteria yang menyebarkan jerawat, sementara jeragat tidak berjangkit danbukan disebabkan oleh bakteria. Jeragat terdapat 3 jenis ;

Jeragat boleh dikategorikan kepada 3 jenis;

Epidermal – atau bahagian atas lapisan sel kulit. Jeragat epidermis ini mudah dirawat dan sesuai untuk mengguna krim dan sabun

Dermal – terjadi di bawah lapisan sel kulit. Jeragat dibawah lapisan kulit tidak sesuai untuk mengguna krim dan sabun tetapi lebih berkesan jika mengambil ubat/remedy makan seperti Sepia 200, Melasma Free dan lain-lain.

Campuran (mixed) – terjadi kedua-dua jenis jeragat Epidermal dan Dermal. Jeragat dibawah lapisan kulit tidak sesuai untuk mengguna krim dan sabun tetapi lebih berkesan jika mengambil ubat/remedi makan seperti Sepia 200, Melasma Free dan sangat-sangat disarankan untuk mengambil set Holistik 5RH.

Jeragat sering terjadi mengikut corak seperti berikut;

63% jeragat akan kelihatan sekitar hidung dan dagu

21% jeragat akan terjadi di sekitar pipi dan hidung

16% jeragat biasanya akan kelihatan sekitar dibawah rahang

Jeragat sering terjadi kepada individu yang mudah terdedah kepada sinaran ultraviolet (uv), atau bagi wanita yang mengambil pil hormon (pil perancang). Jeragat kerap kali kepada wanita berbanding lelaki dan jarang-jarang terjadi kepada gadis. Jeragat lebih kerap terjadi kepada wanita yang sedang mengalami perubahan hormon.

80% wanita mengandung sering mengalami jeragat yan dipanggil “mask of pregnancy”.

jeragat-kronik-300px

Warna Jeragat dan Bentuk

Jeragat yang terjadi di epidermis (epidermal) berwarna coklat cair dan akan kelihatan lebih gelap jika dilihat dibawah lampu

Jeragat dermal akan kelihatan keperangan dan tidak kelihatan lebih gelap jika dibawah lampu

Jeragat campuran berwarna coklat gelap, jika diteliti dibawah lampu pemeriksaan akan kelihatan lebih gelap atau kadang-kadang tidak ada perubahan.

 

Jeragat adalah keadaan biasa bagi sesetengah wanita dewasa, di mana terjadi warna coklat atau kelabu dan kerap kali akan terjadi di wajah. Jeragat sering terjadi kepada wanita yang mengandung, dan kepada yang berkulit agak gelap yang tinggal di negara yang panas seperti Malaysia, walaubagaimana pun jeragat akan terjadi kepada lelaki dan mengikut pengalaman 10% dari pesakit yang mempunyai jeragat adalah lelaki. Jeragat akan semakin menebal apabila seseorang itu kerap berjemur di bawah sinaran matahari.

Secara faktanya, jeragat bukan infeksi, jeragat juga bukan penyakit berjangkit yang merbahaya, dan jeragat bukan berpunca dari alergik. Jeragat bukanlah sejenis kanserdan tidak akan terjadi di dalam kulit yang berkanser.

Adakah Jeragat Berpunca Dari Keturunan

Terdapat fakta mengatakan YA dan ada yang TIDAK, tetapi kebiasaannya di dalam satu keluarga akan terdapat lebih dari seorang yang mengalami jeragat.

Kenapa Jeragat Naik Di Muka?

Jeragat bukan hanya terjadi di muka sahaja, malah terjadi di lain-lain bahagian tubuh seperti di tangan, tengkuk dan lain-lain. Malangnya muka adalah kawasan yang paling diminati oleh jeragat

Simptom Jeragat

Jeragat tidak mempunyai simptom seperti gatal atau pedih, tetapi jeragat akan menjadikan emosi seseorang itu akan terganggu.

 

Adakah Jeragat atau Melasma Boleh Dihapuskan?

Mengikut pendapat perubatan moden jeragat tidak boleh disembuhkan, tetapi hanya boleh “dibuang” mengguna krim, laser, pengelupasan mengguna bahan kimia, dermabrasion dan lain-lain.

Mengikut pendapat homeopathy biochemic, jeragat boleh dirawat dengan remedi oral (dikemam/diminum) dibantu sabun dan krim herba untuk menambah nutrisi ke kulit. Perubatan homeopathy percaya jeragat terjadi akibat terjadi kemerosotan sistem tubuh, mineral dan lain-lain sehingga menyebabkan terjadi penyakit. Homeopathy biochemic percaya setiap masalah kesihatan pesakit perlu dirawat secara keseluruhan, kemudian merawat punca penyakit dan seterusnya akan merawat penyakit.

Solusi Untuk Hapus Jeragat Mengikut Kaedah Homeopathy Biochemic.

Homeopathy biochemic adalah konsep merawat seluruh tubuh pesakit, aitu merawat punca terjadinya jeragat.

Homeopathy biochemic mempunyai senarai remedy yang panjang untuk menghapus jeragat. Paling banyak maklumbalas mengatakan set-set jeragat homeopathy biochemic sangat “power” ialah mengguna remedy tunggal (single remedy). Tidak hairanlah jika set-set homeopathy biochemic mempunyai remedy kemam atau minum dan di dalam 1 set akan terdapat 2 atau 3 remedi untuk dikemam dan diminum.

Sepia 200 adalah remedi “core” untuk wanita yang mengalami masalah hormon seperti mengambil pil perancang dan pil HRT (hormone replacement therapy). Sepia 200 digelar sebagai “women’s remedy”, oleh pakar-pakar homeopathy. Gandingan mantap Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria vesca, sering mendapat maklumbalas dari pembeli dengan hasilnya yang pantas.

Terbaru set BJC01, yang berkonsepkan “single remedi” iaitu Cal Sulph, Kali Sulph dan Fragaria vesca juga mendapat sambutan yang sangat hangat.

Secaranya ringkasnya fungsi ke semua remedi ini mempunyai fungsi seperti dibawah;

  • Sepia 200 – Women’s remedy, yang sangat “power” untuk mengatasi masalah jeragat akibat perubahan atau tidak seimbang hormon. Sangat hebat untuk wanita yang mengalami masalah menstrual (datang haid) yang tertangguh dan kerap mengalami kekejangan sewaktu menstrual
  • Melasma Free Caulophyllum- Remedi yang sangat hebat untuk memberi nutirisi kepada pesakit. Melasma Free Caulophyllum sangat “power” untuk wanita yang stress dan alami masalah sakit-sakit saraf, atau orang panggil “sakit urat”.
  • Cal Sulph – Mineral yang sangat “power” untuk membekal nutirisi ke kulit, membina sel-sel kulit baru dan membawa oksigen secukupnya ke dalam darah.
  • Kali Sulph adalah mineral yang sangat hebat untuk membantu hati membuang toksin.
  • Fragaria vesca 30, atau wild berry yang di gelar “tumbuhan anugerah Allah” yang mempunyai kesan yang sangat baik untuk system tubuh yang lebih kuat. Fragaria vesca sangat “powerful” jika mengikut satu komen web yang menceritakan kebaikkan Fragaria vesca untuk mencerahkan kulit. Selain kulit Fragaria vesca juga mampu mencerahkan gigi dan membantu buah pinggang bekerja dengan lebih cekap dan menghalang dari terjadinya batu di buah pinggang.

 

Remedi Jeragat Akibat Tekanan Atau Stress

Hormon stress, cortisol adalah musuh utama kepada kesihatan umum. Saintis sendiri agak khuatir dengan peningkatan paras cortisol; yang akan menganggu pembelajaran dan memori, mengurangkan fungsi sistem imun dan ketumpatan tulang, menambah berat badan, tekanan darah, kolesterol, penyakit jantung, jeragat dan senarai penyakit akan berterusan akibat peningkatan hormon cortisol.

Stress yang kronik dan peningkatan paras cortisol akan menambah risiko kepada depresi, gangguan mental dan sehingga kepada kematian mengejut.

Kekurangan hormon testosterone akan menjadikan hormon estrogen sebagai hormon dominasi, dan ini ialah punca terjadinya jeragat akibat stress. Peningkatan hormon estrogen akan menambah kuantiti MSH yang akan mengakibatkan terjadinya jeragat atau melasma.

 

Ashwagandha Q Drop dan Tunera Q Drop sejenis remedi di dalam bentuk cecair, di dalam kategori homeobotanical iaitu herba berasaskan konsep homeopathy. Kedua-dua remedi ini juga sangat-sangat membantu sebagai suplemen kepada gadis dan wanita muda yang kerap diserang senggugut dan kitaran haid yang tidak teratur.

 

 

Ashwagandha dan Tunera adalah herba purba dan Di Eropah menyifatkan Ashwagandha sebagai “Testosterone Booster”. Fakta ini bukan cerita dari lagenda tetapi ia adalah fakta yang dikaji oleh saintis. Mari kita lihat fakta bukan hanya auta semata-mata;

 

Ashwagandha adalah adoptogen, yang akan mengurangkan stress, ketakutan tanpa sebab, kenyakinan diri dan mengawal hormon stress (hormon stress cortisol). Beberapa kajian lain juga menunjukkan Ashwagandha telah berjaya menambah baik paras testosterone yang menjadikan seorang wanita atau lelaki itu lebih subur.

 

Ashwagandha juga sangat bermanfaat kepada kesihatan jantung, dengan mengurangkan keradangan serum triglycerides, dan meningkat paras HDL-cholesterol “baik”. Kajian terbaru juga menunjukkan Ashwagandha juga mampu menguatkan otot-otot.

 

Fakta kajian menunjukkan Ashwagandha dan Tunera adalah adoptogen yang “solid”, mempunyai pelbagai kebaikkan terhadap manusia terutama berkaitan hormon testosterone. Ini ialah kerana Ashwagandha akan membantu seseorang itu tidur dengan lebih berkualiti, mengurangkan hormon stress iaitu cortisol, meningkat paras HDL-cholesterol “baik” dan mengurangkan kekejangngan atau keradangan, kesemua ini akan membantu mempertingaktkan paras hormon testosterone ke paras yang sangat baik.

 

Tunera sangat berkesan untuk menstabilkan sistem hormon sewaktu menopause, mengurangkan rasa panas ke muka (hot flashes), dan membantu menjadikan kitaran haid yang normal bagi gadis-gadis muda.

 

Ashwagandha Q Drop dan Tunera Q Drop boleh diambil bersama-sama set hapus jeragat yang sedia ada seperti M3, M4, 5SMF, SMF, SMFF, BJC01 dan BJC02.

Mohon maaf buat masa ini, saya belum sempat untuk mengambil gambar untuk Ashwagandha Q Drop dan Tunera Q Drop belum. Insya Allah akan dimuat naik di dalam masa terdekat.

 

Untuk keterangan lanjut sila hubungi melalui Whatsapp/SMS ke 019- 257 00 23.

Jeragat Terjadi Akibat Stress?

Posted on

44-mariah-idrissi

Jeragat Dan Stres

Adakah Jeragat Terjadi Akibat Stres?

Jawapannya YA, kaitannya apabila tubuh mengalami stress akan terjadi respon yang menghantar isyarat ke otak yang akan mengaktif kelenjar pituari yang akan mengeluarkan adreno-corticotropic hormone (ACTH). ACTH akan mengaktif kelenjar adrenal cortisol, iaitu hormon yang berkaitan stress di dalam tubuh.
Proses ini akan menganggu keseimbangan hormon-hormon testosterone dan progesterone. Bagi wanita kacau ganggu terhadap hormon testosterone akan mengurangkan kehendak seksual . Progesterone juga akan berkurangan, ini akan mengakibatkan hormon estrogen menjadi dominan. Ini adalah kaitan stress dan terjadinya jeragat.
Jeragat yang terjadi dimuka tidak akan menjadikan seseorang itu merasa gatal, pedih atau bernanah seperti yang di alami oleh pesakit yang mempunyai jerawat. Jeragat dan jerawat adalah berbeza tetapi persamaan di antara kedua-dua penyakit ini ialah terjadi di muka, amat jarang jeragat dan jerawat terjadi di bahagian tubuh.
Pakar kulit perubatan moden mengklasifikasikan jeragat sebagai masalah kosmetik. Masalah kosmetik bermaksud masalah yang memerlukan rawatan membenam, membuang dan menghakis segala yang tumbuh di muka. Perubatan moden tidak mempunyai ubat-ubat untuk menghapus jeragat kecuali ubat-ubat yang mengandungi inhibitor yang akan supresi (menahan) proses semulajadi tubuh untuk menghalang lebihan melanin yang terhasil di melanocytes.
Stres atau tekanan perasaan sering melanda pesakit yang terjadi jeragat di wajahnya. Stres akan bertambah berlipat kali ganda sekiranya pesakit itu akan berhadapan dengan orang ramai setiap hari seperti pekerja di kaunter, pegawai pemasaran, cikgu, pensyarah dan lain-lain.
Kerap kali saya menerima Whatsapp di tengah malam bertanyakan solusi terbaik, solusi terpantas dan paling berkesan untuk merawat jeragat. Secara jujur saya mampu memberi solusi terbaik dan yang paling berkesan mengikut maklum balas pembeli sebelum ini. Pasti ramai yang tertanya-tanya mengapa terdapat banyak set-set untuk menghapus jeragat sedangkan produk yang diiklan hanya 1 set dan mampu menghapus jeragat dengan pantas?
Maaf sekiranya saya katakan bahawa 97% pembeli tertipu dengan gimik jualan, tetapi hasilnya tidak seperti dijajakan. Homeopathy biochemic tidak mengamalkan konsep pemasaran yang suka berjanji sesuatu yang indah tetapi pada hakikatnya tidak seindah mana pun.
Serasi Dan Homeopathy Biochemic
Keserasian adalah satu faktor yang amat penting, paling mujarab untuk merawat pelbagai penyakit. Sekiranya serasi air jampi (air yang dibacakan ayat-ayat Al-Quran terutamanya) pun akan menyembuhkan penyakit di dalam tempoh yang amat pantas, sekiranya ada keserasian. Set-set homeopathy biochemic juga mempunyai beberapa maklum balas menunjukkan beberapa orang pembeli yang telah hilang jeragatnya selepas 1-2 minggu.

Solusi Untuk Hapus Jeragat Mengikut Kaedah Homeopathy Biochemic.

esther-honig-morocco-800x619
Homeopathy biochemic mempunyai senarai remedy yang panjang untuk menghapus jeragat. Paling banyak maklumbalas mengatakan set-set jeragat homeopathy biochemic sangat “power” ialah mengguna remedy tunggal (single remedy). Tidak hairanlah jika set-set homeopathy biochemic mempunyai remedy kemam atau minum dan di dalam 1 set akan terdapat 2 atau 3 remedi untuk dikemam dan diminum.
Sepia 200 adalah remedi “core” untuk wanita yang mengalami masalah hormon seperti mengambil pil perancang dan pil HRT (hormone replacement therapy). Sepia 200 digelar sebagai “women’s remedy”, oleh pakar-pakar homeopathy. Gandingan mantap Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria vesca, sering mendapat maklumbalas dari pembeli dengan hasilnya yang pantas.
Terbaru set BJC01, yang berkonsepkan “single remedi” iaitu Cal Sulph, Kali Sulph dan Fragaria vesca juga mendapat sambutan yang sangat hangat.
Secaranya ringkasnya fungsi ke semua remedi ini mempunyai fungsi seperti dibawah;

 

SET BJC-01
SET BJC-01

• Sepia 200 – Women’s remedy, yang sangat “power” untuk mengatasi masalah jeragat akibat perubahan atau tidak seimbang hormon. Sangat hebat untuk wanita yang mengalami masalah menstrual (datang haid) yang tertangguh dan kerap mengalami kekejangan sewaktu menstrual
• Melasma Free Caulophyllum- Remedi yang sangat hebat untuk memberi nutirisi kepada pesakit. Melasma Free Caulophyllum sangat “power” untuk wanita yang stress dan alami masalah sakit-sakit saraf, atau orang panggil “sakit urat”.
• Cal Sulph – Mineral yang sangat “power” untuk membekal nutirisi ke kulit, membina sel-sel kulit baru dan membawa oksigen secukupnya ke dalam darah.
• Kali Sulph adalah mineral yang sangat hebat untuk membantu hati membuang toksin.
• Fragaria vesca 30, atau wild berry yang di gelar “tumbuhan anugerah Allah” yang mempunyai kesan yang sangat baik untuk system tubuh yang lebih kuat. Fragaria vesca sangat “powerful” jika mengikut satu komen web yang menceritakan kebaikkan Fragaria vesca untuk mencerahkan kulit. Selain kulit Fragaria vesca juga mampu mencerahkan gigi dan membantu buah pinggang bekerja dengan lebih cekap dan menghalang dari terjadinya batu di buah pinggang.
Walaupun terdapat banyak set-set untuk hapus jeragat, saya suka menceritakan maklumbalas dari pembeli yang mengambil set Premium SMF (SMFF) untuk set Ekonomi (EC) SMF-EC dan SMFF-EC atau BJC-01. (BJC-02). Set-set ini harganya sangat mampu beli dan kesannya sangat hebat.

 

Set SMF hanya 1 Botol Fragaria
Set SMF hanya 1 Botol Fragaria

Set Premium Dan Set Ekonomi

Kini terdapat 2 jenis set untuk jeragat, iaitu set Premium dan Set Ekonomi (EC). Kedua-dua set ini tidak banyak perbezaannya dari kesan dan bahan yang digunakan. Cuma kuantiti sahaja berbeza. Dimana set Premium akan tahan lebih kurang untuk 2 bulan, sementara set EC dijangka akan tahan untuk lebih kurang untuk 1 bulan.
Untuk membezakan 2 set ini, botol juga adalah berbeza kecuali Fragaria vesca. Set Premium masih mengguna botol berwarna biru sementara set EC botol berwarna putih.
Set-set EC harganya sangat berpatutan, harganya bermula serendah RM95 sahaja.

Sekiranya berminat untuk membuat pesanan sila klik

e-commerce-sell2u-logo