ubat jeragat berkesan

Krim Ajaib Buat Muka Kejab Lawa Kejab Huduh

Posted on

SMF Pellet Boleh Digabungkan Dengan SSQ-3 Pencuci Usus.

Krim  Jeragat Ajaib

 

Seorang pembeli yang mukanya berjeragat hitam kecoklatan paling ketara di pipi, dahi dan dibawah dagunya. Sebelum ini flawless aje kulitnya, sejak teruja dengan iklan satu produk krim yang dikatakan sangat pantas kesannya. Lagi teruja kawan kita tu bila gambar before and after pengguna yang dah try sebelum ni. Muka testimoni tu semuanya ala-ala artis Siam yang putih kemerahan membuatkan kawan kita terus whatsapp dan order.

 

Memang ajaib, terkesima semua kawan opisnya selepas 2 hari dia guna. Mana tidak terkesima muka kawan kita tu dah 2 kali ganda flawlessnya. Sekali iras dah macam Che ta. Maka dia pun menggelarkan krim ajaib, seterusnya berlumba-lumba kawan seopis membuat order. Dalam masa beberapa hari timbullah Che Ta, Nora Danish, Neelofa dan Mira Filzah di opis tersebut.

 

Cerita terus tersebarlah ke opis sebelah, dan seterusnya ke seluruh opis di seluruh negara. Tidak ketinggalan kakak-kakak, makcik-makcik termasuklah makcik bawang pun mencubanya. Penjual produk krim tersebut dalam beberapa bulan dah jadi jutawan, dan mula buat live di fb menayang duit di depan kamera melantik agen dan dropship. Keajaiban produk ini menjadi bualan hangat dikalangan pengemar kulit putih ala-ala KPOP.

 

Beberapa bulan berikutnya, banyak pula whatsapp masuk bertanya mengenai produk set jeragat Biochemic. Ramai yang share tunjuk muka mereka yang comot bertompok-tompok. Macam biasala kena interview dulu, umur berapa?, pernah guna produk pengelupasan tak?, kerap berjemur tak?, ambil pil perancang tak?. Jawapan paling popular PERNAH GUNA KRIM PENGELUPASAN dan sangat menyesal kerana telah mengguna produk tersebut. Memang ajaib sekejab lawa sekejab huduh.

 

Hampir lebih setahun selepas krim ajaib terjual, maka Kementerian Kesihatan (KKM) mengistiharkan 5 produk krim telah diharamkan kerana mengguna bahan terlarang seperti mercury dan hydroquinone. Masya Allah patutlah ajaib mereka mengguna formula ajaib yang mampu mencairkan kulit dan menghakis kulit. Bukan setakat jeragat yang hilang dengan kulit-kulit lapisan atas untuk tapis sinaran UV pun hilang!.

 

Maka berharaplah mereka Set Jeragat Biochemic dapat melakukan keajaiaban seperti krim tadi dalam masa 2 hari mereka akan kembali pulih. Mohon ampun maaf beribu ampun Set Jeragat Biochemic memang ajaib tetapi ajaibnya tidaklah sepantas produk yang mengguna bahan bertoksik.

 

Dalam kes seperti ini set SMF Pellet paling kerap membantu mereka, paling cepat jeragat boleh pudar di dalam 10 hari.. dan mereka yang telah mengguna set SMF Pellet menggelar “obat jeragat ajaib”. Mereka pun berlumba-lumba memesan dan kesan yang ditunjukkan tidak sama di antara satu sama lain  ada yang ok selepas 10 hari, ada yang selepas 30 hari dan ada yang mengambil masa yang lama. Macam kereta yang rosaklah bukan semua rosak yang sama kan , ada yang rosak sikit, ada yang rosak banyak dan ada yang perlu dioverhaul…

 

Ramai di antara wanita yang berjeragat mengalami sembelit, susah nak buang air. Dalam masa 1 minggu hanya 1-2 kali sahaja dapat membuang, terpaksa minum ubat pelembut najis dan macam-macam suplemen. Usus menjadi tidak sihat, usus kotor dengan kesan-kesan makanan yang terlekat didinding usus. Bila Usus kotor toksin akan bertambah dan akan bertumpu ke hati (liver), ini akan mengakibatkan hati bekerja keras untuk membuang toksin. Mana laratkan kerja sorang diri dah tu bertimbun toksin, jadi ada yang tak dapat dibuang oleh hati dan timbul ke muka menjadi jeragat.

 

Sangat-sangat disarankan untuk mengambil SSQ-3 Natural Detox & Fat Burner untuk mencuci usus, selain dari mencuci usus SSQ-3 boleh membantu membakar lemak, mengempiskan perut dan menurunkan berat badan.

Advertisements

Apa Salah Saya Muka Penuh Jeragat?

Posted on

Apa Salah Saya, Jeragat Tumbuh di Muka?

Jeragat tidak bersalah dan anda juga tidak bersalah, semua tidak bersalah, so janganlah buat diri anda stress memikirkan sangat mengenai apa salah anda sehingga jeragat naik dimuka. Allah tidak kejam pada hamba-Nya so jika terjadi sesuatu ada hikmah disebaliknya. Berusaha dan terus berusaha untuk kembali cantik dan sihat juga. Anda akan diberi ganjaran oleh Allah swt. Mengapa perlu stress? Jika anda terbaca artikel sebelum ini, stress juga adalah di antara punca-punca jeragat naik ke muka?.

 

Jeragat memang sukar untuk dirawat, itu adalah fakta. Jika jeragat mudah dirawat sudah semestinya terdapat jaminan 100% berkesan dan wang akan dikembalikan jika tidak berhasil. Pakar-pakar kulit juga tidak berani untuk memberi jaminan jeragat akan sembuh 100% . Walaupun teknik laser, meluntur (bleaching) dan pengelupasan di katakan diantara teknik rawatan jeragat yang sangat berkesan, terbukti hanya selepas membuat rawatan, muka pesakit akan bersih, gebu dan cerah, walaubagaimana pun selepas 1-2 minggu jeragat akan tumbuh semula. Teknik-teknik ini walaupun dikatakan berkesan tetapi hanya untuk sementara sahaja.

Rawatan Laser

 

80 Peratus Jeragat Berpunca Dari Perubahan Hormon

 

Bagi setiap wanita hormon adalah segalanya, dan tidak hairanlah jika wanita merupakan insan ciptaan Allah yang sangat unik. Jeragat pada usia yang mula menginjak senja akan menambah tekanan perasaan yang boleh menjurus kepada gangguan sistem tubuh, emosi dan seterusnya akan menjadi tekanan perasaan seterusnya menjadi kemurungan. Kesihatan wanita bergantung kepada kesimbangan hormon di dalam tubuh seperti estrogen dan testosterone. Estrogen dan testosterone sangat mudah terjejas sekiranya emosi tertekan.

Lebih 80% wanita yang mengambil produk homeopati apabila ditemubual secara ringkas akan menunjukkan indikasi bahawa wanita tersebut mengalami gangguan hormon seperti kitaran haid yang tidak teratur, sengguggut yang teruk, mengambil pil hormon menghalang kehamilan atau pil hormon untuk kehamilan dan pil pengganti hormon selepas menopause.

Rawatan Pengelupasan

Wanita yang berumur 45 tahun ke atas yang mengalami jeragat,  kebiasaannya yang pernah melahirkan anak secara normal atau cesarean, mengambil pil hormon kawalan kelahiran (pil perancang), menghidap kencing manis dan darah tinggi, mengambil pil pengganti hormon sekiranya telah menopause, mengalami obesiti, kadar kolesterol yang tinggi dan mengambil pelbagai ubat-ubatan dari umur remaja sehingga kini.

Wanita yang berumur 45 tahun ke atas terutama yang berkarier, akan berbelanja besar untuk kelihatan cantik, dan akan mengguna pelbagai bahan kosmetik untuk memudar atau menghapus jeragat. Mereka tidak sedar bahawa jeragat adalah berpunca dari masalah yang tidak terfikir oleh mereka. Jika mengambil suplemen pun, mereka akan hanya bertumpu kepada kecantikkan kulit tetapi kesihatan dalaman akan diabaikan. Paling malang produk yang diharapkan untuk kembali cantik, tetapi produk tersebut hanyalah impian yang tidak menjadi kenyataan.

Anda tidak bersalah kerana jeragat tidak mengira anda siapa dan di mana, pangkat, darjat atau status kehidupan anda.

Tersilap Pilih Produk Muka Menjadi Semakin Teruk

Hairan hingga kini masih ramai yang mengguna krim walaupun terdapat banyak kes mengenai muka yang rosak akibat penggunaan krim yang memutihkan muka. Krim, Serum, minyak patitoner, sabun dan banyak lagi aplikasi facial luaran yang tidak menjadi. Mengapa aplikasi luaran tidak berjaya tetapi hanya memutihkan?

Remedi Homeopathy Adalah 100% Dari Bahan Natural

 

Ramai yang percaya jeragat boleh dihapuskan dengan hanya guna krim, serum atau minyak pati, anggapan itu salah kerana jeragat amat berbeza dari penyakit kulit lain seperti jerawat, eczema, ruam-ruam atau bisul. Promosi dan testimonial telah membuat ramai pengguna terus tertipu, bukan nak mengata tetapi ini adalah fakta. Jika 10 pembeli yang membeli produk rawat jeragat homeopathy – 9 orang dari pembeli tersebut telah mengguna produk-produk seperti krim, serum dan minyak pati. 90% dari mereka amat kesal kerana mengguna produk yang dijanjikan boleh memutihkan dan boleh menghilangkan jeragat.

 

Kenapa krim, serum dan applikasi luaran tidak berjaya menghapus jeragat? Jika hendak tahu kita perlu mengenali jeragat, seperti jika ingin mencari calon suami atau isteri kita perlu mengenal hati dan budi luar dalam calon pilihan kita, jika tidak kita akan menyesal seumur hidup. Begitu juga jerawat yang mempunyai beberapa kategori;

Jeragat dan jenis jeragat

 

  • Epidermal

Epidermis adalah lapisan atas kulit. Melanin yang dikeluarkan secara banyak akan terjadi di lapisan atas kulit

 

  • Dermal

Lapisan dalam kulit dipanggil Dermis, oleh itu melanin akan berada dilapisan bawah epidemis.

 

  • Mix atau campuran

Melanin akan terjadi di kawasan epidermis dan dermis

 

 

99% jeragat adalah jenis DERMAL, jeragat yang terjadi di bawah kulit. Sebagai contoh jika anda menyapu krim di muka, ini  bermakna anda seolah-olah menyapu kotoran di atas meja yang berpelapik, sebaliknya kotoran di bawah pelapik meja tersebut. Pelapik meja itu akan bersih tetapi di bawah pelapik masih terdapat kotoran. Ia adalah kerja sia-sia, buang masa dan buang duit!

 

Ada juga yang mempertikaikan fakta ini, sebagai contoh ada seorang pembeli yang tetap ingin mengguna krim dan serum, katanya kawan dia telah berjaya menghilangkan jeragatnya. Berjaya bagaimana? Adakah kawan sipembeli tersebut mengguna krim pengelupasan? Jawapannya adalah “ya”. Saya memberi masa 1 bulan kepada pembeli tersebut, jika lepas sebulan kawannya masih cerah, gebu, mulus bak telur dikupas, saya akan mengiktiraf produk tersebut dan saya sendiri akan menjadi agen. Kalau bagus apa salahkan kita share sesama untuk sesama cantik kann. Malangnya dia terus menyepi selepas itu.

Penulis tidak ingin menjatuhkan atau memburukkan mana-mana rawatan atau produk, tetapi penulis ingin memesan sebelum memilih untuk membeli sesuatu produk kalau boleh sila pastikan bahan-bahan terlebih dahulu. Sebaik-baiknya bebas dari bahan hydroquinone, merkuri dan lain-lain. Homeopathy adalah produk yang bebas dari bahan-bahan merbahaya, ia merawat dari punca masalah dan menjadikan sistem tubuh lebih kuat untuk melawan setiap serangan penyakit. Jika pembaca ingin mendapatkan nasihat jangan malu-malu untuk whatsapp penulis ke 0192570023, konsultasi adalah PERCUMA, produk aje yang kena beli hehehe…..

Merawat Jeragat vs Jerawat Sama Tapi Tidak Serupa

Posted on

Jeragat vs Jerawat

Satu titis dikira mengikut seperti digambar tetapi ramai pengguna yang tersilap
Remedi untuk diminum atau cecair lebih cepat menyerap ke dalam tubuh

Homeopathy memahami jeragat secara mendalam bukan hanya sekadar mengenali secara luaran. Hasil dari soal jawab setiap kali pembeli yang berminat untuk membeli set-set jeragat adalah corak jawapan yang hampir sama bagi kebanyakkan wanita iaitu berkaitan hormon. Sebagaimana yang diketahui umum hormon adalah sahabat dan juga musuh bagi setiap wanita.

Walaupun jerawat juga dikaitkan dengan perubahan atau ketidakstabilan hormon, tetapi secara fakta jerawat dan jeragat adalah dua penyakit yang berbeza, walaupun kedua-duanya tumbuh dimuka dan tubuh. Persepi membuang jeragat dengan krim seperti merawat jerawat adalah tidak tepat, walaubagaimana pun sabun atau krim mampu membantu dari luar.

Walaubagaimana pun untuk mengatasi jerawat, remedi-remedi seperti Sepia 200 boleh membantu jika jerawat akibat berkaitan hormon. Selain dari itu remedi pencuci darah (blood corrector) seperti Echi-A, Dandelion, Cal Sulph dan Kali Sulph (blood detox) adalah di antara remedi utama untuk jerawat dan juga jeragat.

Set Jerawat
Set Jerawat

Hanya perubatan homeopathy yang menawarkan remedi oral untuk jeragat berbanding rawatan-rawatan konvesional yang lebih bertumpu untuk menghapus jeragat dengan kaedah yang pantas seperti mengguna laser dan bahan-bahan krim bertoksik .

Sebagai contoh Sepia 200 dan Melasma Free adalah remedi yang sangat berkesan untuk mengatasi masalah hormon wanita. Sepia di anggap sebagai remedi khusus untuk pelbagai masalah wanita terutama masalah berkaitan hormon. Fragaria vesca pula membantu membuang toksik yang gagal dibuang oleh hati dan buah pinggang untuk menjadikan kulit lebih bermaya, “flawless” dan cerah.

SET HAPUS JERAGAT SMF DROP
SET HAPUS JERAGAT SMF DROP

Set ini dikenali sebagai  set SMF Drop. Set SMF atau SMFEC adalah sama dari isi kandungan remedinya (ingredient yang sama) . Perbezaannya hanya;

Set SMFEC
Set SMFEC
  • Kuantiti
  • Botol (Botol Fragaria adalah sama untuk semua set)
  • Jenis tablet atau air
Remedi tablet sukrosa yang manis
Remedi tablet sukrosa yang manis

Kesemua remedi ini adalah 100% bahan natural homeopathy tanpa tambahan bahan-bahan lain. Oleh itu remedi-remedi ini perlulah disimpan ditempat yang jauh dari kanak-kanak dan sinaran matahari. Walaupun remedi homeopathy tidak mempunyai kesan sampingan atau boleh membawa maut tetapi remedi-remedi ini perlu disimpan ditempat yang selamat dan tidak boleh dicapai oleh kanak-kanak sebagai langkah berjaga-jaga.

Jeragat memang sukar untuk dirawat, itu adalah fakta. Jika jeragat mudah dirawat sudah semestinya terdapat jaminan 100% berkesan dan wang akan dikembalikan jika tidak berhasil. Pakar-pakar kulit juga tidak berani untuk memberi jaminan jeragat akan sembuh 100% kecuali teknik laser, meluntur (bleaching) dan pengelupasan. Teknik-teknik ini walaupun dikatakan berkesan tetapi hanya untuk sementara sahaja.

dermal_melasma

Homeopathy dan lain-lain kaedah perubatan dianggap sebagai alternatif kepada alopathy. Rata-rata kes penyakit yang gagal dan biasanya pada peringkat yang sangat kritikal barulah pesakit tersebut mencari perubatan alternatif . Perubatan alternatif dianggap tidak berkesan kerana seringkali merawat kes-kes yang terlalu kronik.

Sebagai contoh kes jeragat atau pigmentasi, kerap kali pesakit yang mengambil set jeragat homeopathy setelah mengguna pelbagai kaedah rawatan perubatan konvensional dan gagal untuk mendapat kesan seperti yang diharapkan. Peratusan pesakit yang mengalami perubahan positif selepas 1-3 bulan mengamal set homeopathy adalah agak tinggi. Walaupun pengamal perubatan moden menggelar homeopathy sebagai pseudoscience (hanya sekadar kepercayaan sahaja dan bukan sains sebenar) tetapi ternyata homeopathy semakin mendapat tempat dihati pengguna kerana kesannya lembut, berkesan, boleh dipercayai dan tidak mempunyai kesan sampingan.

Sekiranya ingin mendapat maklum balas mengenai PROMOSI terkini, sila ke FACEBOOK kami. Selain dari itu boleh mesej di FB ataupun WHATSAPP ke 0192570023;

 

Ubat Ajaib Hapuskan Jeragat

Posted on

SET SUPLEMEN PUDARKAN JERAGAT AFS
SET SUPLEMEN PUDARKAN JERAGAT AFS

Arnica Remedi Ajaib Pulihkan Jeragat

Ubat perubatan moden amat spesifik, jika untuk demam ubat utamanya ialah paracetamol. Walaupun nama berbeza seperti Panadol atau jenama lain bahan aktifnya ialah paracetamol. Perubatan alternatif seperti homeopati agak berbeza kerana 1 remedi biasanya untuk pelbagai masalah penyakit, ia bukan cerita khayalan tetapi hasil dari penemuan dan pengalaman para pengamal homeopati merawat pesakit. Remedi homeopati akan dicuba terus kepada manusia untuk melihat keberkesanannya kerana tidak ada satu pun remedi homeopati yang boleh membawa maut.

Arnica montana adalah remedi pelbagai guna homeopati yang digelar “remedi ajaib” oleh para pengamal homeopati diseluruh dunia. Arnica 30 adalah remedi pelbagai guna dan di anggap remedi ajaib oleh ramai pengamal homeopathy. Arnica yang sering digunakan untuk pelbagai masalah kecederaan seperti luka, lebam dan bengkak. Walaubagaimana pun Arnica 30 remedi homeopathy mempunyai pelbagai manfaat untuk masalah kesihatan tubuh yang biasanya akan dialami oleh wanita yang mula mencecah umur 45 tahun ke atas, masalah seperti;

  • Jeragat akibat hormon tidak stabil
  • Pernah mengambil pil hormon kawal kelahiran (pil perancang)
  • Pernah menjalani pembedahan atau tercedera
  • Mengawal darah tinggi
  • Mengawal glukos bagi pesakit kencing manis.
  • Selulit
  • Kolesterol
  • Jerawat

Walaupun homeopati dikelas bersama-sama perubatan tradisional tetapi remedi homeopati berbeza dengan ubat-ubat herba tradsional. Remedi homeopati diberi potensi atau kekuatan sesuatu remedi, biasanya akan dilabel sebagai 6, 30, 200 dan seterusnya. 200 dan ke atas bermakna dos tersebut lagi kecil kerana campurannya. Sebagai contoh mudah, 1 titis Arnica akan dicampur mengikut nisbah 1 Arnic : 50,000 air.

Sekiranya remedi tersebut akan tertera Q ini bermakna remedi tersebut ialah berbentuk ekstrak terus dari tumbuhan tersebut dan menyerupai ubat-ubat herba tradisional tetapi kaedah homeopati agak berbeza dan dikategorikan sebagai homeobotanical. Remedi seperti Ashwagandha Q Drop dan Damiana Q Drop adalah remedi homeobotanical.

Bagaimana Homeopathy Biochemic Merawat Jeragat

 

Tidak hairanlah jika homeopathy sangat mementingkan rawatan dari dalaman untuk mengatasi masalah jeragat bermula dari punca terjadinya jeragat iaitu  hormon. Hanya perubatan homeopathy yang menawarkan remedi oral untuk jeragat berbanding rawatan-rawatan konvesional yang lebih bertumpu untuk menghapus jeragat dengan kaedah yang pantas. Sebagai contoh Sepia 200 dan Melasma Free adalah remedi yang sangat berkesan untuk mengatasi masalah hormon wanita. Sepia di anggap sebagai remedi khusus untuk pelbagai masalah wanita terutama masalah berkaitan hormon.

 

Tidak hairanlah jika perubatan homeopathy dan biochemic sangat-sangat berjaya untuk mengatasi masalah jeragat. Homeopathy memberi penekanan kepada remedi oral (hisap/minum) untuk merawat akar umbi kepada masalah jeragat. Homeopathy dan biochemic bukan hanya merawat dan menghapus dengan segera seperti kaedah konvensional yang mengguna kaedah laser, pengelupasan dan lain-lain lagi.

 

Arnica Montana
Arnica Montana

 

Homeopathy biochemic juga mempunyai remedi profilaktik (prophylactic) atau remedi pencegahan untuk mencegah ketidakseimbangan hormon terjadi akibat dari pebagai sebab seperti berpunca dari pil perancang. Mungkin agak keterlaluan jika dikatakan hanya remedi homeopathy biochemic sahaja yang mempunyai remedi profilaktik untuk mencegah jeragat.

 

Arnica 30 adalah remedi profilaktik yang sangat berkesan untuk menghalang jeragat dari terjadi dan menghapus jeragat selepas ia terjadi. Kehebatan Arnica sangat terserlah kepada wanita yang mengambil pil perancang, bagi wanita yang sudah beberapa kali melahirkan anak, wanita yang telah menjalani pembedahan sama ada cesarean atau lain-lain pembedahan,wanita yang menopause, menghidap darah tinggi dan kencing manis. Ini adalah penemuan saya yang terbaru dan berita baik bagi mereka yang mengalami jeragat.

 

Arnica amat terkenal dengan kehebatannya untuk melancarkan peredaran darah di tubuh. Jeragat yang terjadi berkemungkinan besar diakibatkan oleh pigment yang “tersekat” disaluran darah dan keluar ke kulit sebagai jeragat. Pigmentasi kehitaman ini mungkin akan bercampur dengan lemak dan tersumbat di dalam saluran darah. Arnica akan “mencuci” saluran tersumbat ini membantu melancarkan peredaran darah dan amat memeranjatkan terdapat maklum balas kesan jeragat pudar selepas 2 hari. Arnica di ambil di dalam bentuk wet dose bukan di dalam bentuk tablet manis.

 

Berikut ialah maklumbalas seorang pesakit yang mengguna Arnica 30 di dalam wet dose.

 

Tuan,

 

Hasil dari cadangan tuan saya telah mula mengambil Arnica 30 di dalam bentuk wet dose seperti cadangan puan untuk mengawal BP (blood pressure) dan BS (blood sugar) dan jeragat saya semenjak berhenti mengambil pil perancang sejak 6 bulan lepas. Saya juga sedang mengamalkan Sepia 200, Melasma free dan Fragaria (set SMF) untuk jeragat.

  1. Jeragat saya terjadi di bahagian atas pipi di kedua belah kiri dan kanan. Jeragat berwarna kecoklatan yang tidak sekata warnanya
  2. Saya mengalami jeragat sejak 2000, dan semakin teruk selepas berhenti mengambil pil perancang sejak 6 bulan lepas.
  3. Saya terbaca artikel-artikel tuan, mengenai jeragat dan menyedari jeragat terjadi akibat hormon tidak stabil yang menyebabkan melanin di keluarkan secara berlebihan
  4. Saya sudah menggguna produk pengelupasan, tetapi malangnya tidak mendapat kesan yang baik malah semakin menjadi teruk dan saya terus berhenti mengguna produk tersebut.
  5. Pelbagai produk saya telah mencuba dan hampir kecewa dengan semua kaedah perubatan atau rawatan yang ada.
  6. Setelah mengamal Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria (set SMF)saya masih tidak mendapat kesan jeragat pudar lebih 50%  (walaupun begitu terasa kenyakinan remedi homeopathy mula menunjukkan kesan yang positif)
  7. Puan mencadangkan mengambil Arnica 30 wet dose 4 kali sehari, 1 sudu besar sebelum makan bersama-sama Ashwagandha Q Drop dan Damiana Q Drop.
  8. Selepas 2 hari sewaktu sedang sibuk ingin “menampal” kesan jeragat dengan makeup untuk menghadiri satu mesyuarat penting, saya amat terperanjat apabila perasan jeragat saya telah pudar lebih 90% dan hampir tidak kelihatan. Saya hanya perlu mengguna makeup yang nipis sahaja.

Terima kasih tuan , saya amat bersyukur kerana gandingan Ashwagandha Q Drop, Damiana Q Drop (tunera) dan Arnica 30 wet dose sangat-sangat berkesan untuk saya.

 

Tunera Diffusa Atau Damiana
Tunera Diffusa Atau Damiana

 

Tidak hairanlah amat jarang jeragat akan terjadi semula jika telah sembuh dengan mengambil remedi homeopathy. Jika jeragat telah hilang, ianya akan hilang dan kemungkinan recurrent atau terjadi semula amat tipis kerana remedi homeopathy telah “membetulkan” keadaan yang tidak menentu dengan memberi sistem immuniti tubuh kekuatan baru untuk melawan pelbagai jenis gangguan yang terjadi didalam tubuh.

 

Sebagai langkah pencegahan atau profilaktik yang selanjutnya, perlindungan dari sinaran UV juga perlu diambil berat. Penggunaan krim anti UV sangat-sangat digalakkan untuk menghalang sinaran UV membina lapisan melanin yang baru. Krim untuk anti UV sekurang-kurang SPF30 sudah memadai untuk menghalang sinaran UV.

 

Homeopathy percaya setiap masalah kesihatan berpunca dari sistem tubuh yang bermasalah. Oleh itu homeopathy akan merawat individu yang sakit secara keseluruhan. Homeopathy tidak merawat kesakitan tersebut sahaja , malah merawat keseluruhan tubuh.

 

Begitu juga konsepnya untuk merawat jeragat atau melasma. Perubatan homeopathy merawat pada akar umbi permasalahan jeragat itu sendiri. Untuk maklumat lanjut mengenai Arnica wet dose sila hubungi saya.

 

Terlalu banyak manfaat Arnica terhadap tubuh dan dianggap sebagai remedi serbaguna dan menjadi remedi amat penting bagi setiap pengamal perubatan homeopathy. Arnica boleh disediakan di dalam bentuk tablet dan cecair. Remedi cecair dikatakan lebih cepat menyerap kedalam sistem tubuh. Cara pengambilan Arnica terdapat 2 kaedah iaitu dengan mencampur lebih kurang 10-15 titis remedi ke dalam sedikit air dan di minum.

 

Cara-Cara Menyediakan Wet Dose Arnica 30

 

Kaedah “wet dose” adalah penemuan terbaru yang mampu mengatasi jeragat degil. Wet dose perlu disediakan seperti berikut;

 

Dapatkan 1 botol air mineral 500ml, dan buang sedikit lebih kurang 3cm air tersebut. Titiskan 10 titis Arnica 30 dan goncang sebanyak 6 kali dengan kuat. Goncangan ini ialah teknik “homeopathic succussion” yang akan menambah kekuatan remedi tersebut. Goncangan yang kuat sebanyak 6 kali ini sebaik-baiknya dibuat setiap kali mengambil Arnica Wet DoseSelepas itu minum 1 penutup botol atau 1 sudu besar 3-6 kali sehari. Arnica Wet Dose boleh disimpan di dalam peti ais atau di dalam suhu bilik yang jauh dari sinaran matahari.

 

Cara-Cara Mengambil Ashwagandha Q Drop dan Damiana Q Drop

 

10-15 titis, dititis di dalam 1 sudu besar air mineral, di minum 2-3 kali sehari. Boleh berhenti mengambil sewaktu kitaran haid dan sambung selepas haid berakhir.

Set AFS berharga RM180 tetapi harga PROMOSI hanya RM150 dan PROMOSI ini juga akan diberi SATU (1) CARMINO COMPLEXION SOPA (CCS) yang berharga RM45 secara PERCUMA untuk 50 orang sahaja atau sehingga tok masih ada.

Whatsapp terus Admin ke nombor 019257 00 23 untuk membuat pertanyaan atau memesan

Cara Paling Berkesan Hapus Jeragat

Posted on

Mengenali Penyakit Yang Dideritai Akan Mempercepatkan Proses Penyembuhan
Mengenali Penyakit Yang Dideritai Akan Mempercepatkan Proses Penyembuhan

Cara Berkesan Merawat Jeragat

Cara paling berkesan untuk merawat jeragat adalah memahami apa itu JERAGAT?Jeragat BUKAN jerawat, dan cara merawatnya adalah berbeza. Memang benar jeragat dan jerawat ada persamaannya iaitu salah satu puncanya ialah HORMON. Perbezaan di antara jeragat dan jerawat ialah, jeragat terjadi akibat pengeluaran MELANIN (pigmentasi) yang terlalu banyak, sementara jerawat pula akibat pengeluaran SEBUM (minyak) dengan banyak.

Jerawat akan timbul dipermukaan kulit, kebiasaannya akan merasa sakit, gatal-gatal dan akan bernanah sedikit atau teruk. Jerawat agak sesuai dengan penggunaan krim dan sabun untuk membunuh bakteria yang menyebarkan jerawat, sementara jeragat tidak berjangkit danbukan disebabkan oleh bakteria. Jeragat terdapat 3 jenis ;

Jeragat boleh dikategorikan kepada 3 jenis;

Epidermal – atau bahagian atas lapisan sel kulit. Jeragat epidermis ini mudah dirawat dan sesuai untuk mengguna krim dan sabun

Dermal – terjadi di bawah lapisan sel kulit. Jeragat dibawah lapisan kulit tidak sesuai untuk mengguna krim dan sabun tetapi lebih berkesan jika mengambil ubat/remedy makan seperti Sepia 200, Melasma Free dan lain-lain.

Campuran (mixed) – terjadi kedua-dua jenis jeragat Epidermal dan Dermal. Jeragat dibawah lapisan kulit tidak sesuai untuk mengguna krim dan sabun tetapi lebih berkesan jika mengambil ubat/remedi makan seperti Sepia 200, Melasma Free dan sangat-sangat disarankan untuk mengambil set Holistik 5RH.

Jeragat sering terjadi mengikut corak seperti berikut;

63% jeragat akan kelihatan sekitar hidung dan dagu

21% jeragat akan terjadi di sekitar pipi dan hidung

16% jeragat biasanya akan kelihatan sekitar dibawah rahang

Jeragat sering terjadi kepada individu yang mudah terdedah kepada sinaran ultraviolet (uv), atau bagi wanita yang mengambil pil hormon (pil perancang). Jeragat kerap kali kepada wanita berbanding lelaki dan jarang-jarang terjadi kepada gadis. Jeragat lebih kerap terjadi kepada wanita yang sedang mengalami perubahan hormon.

80% wanita mengandung sering mengalami jeragat yan dipanggil “mask of pregnancy”.

jeragat-kronik-300px

Warna Jeragat dan Bentuk

Jeragat yang terjadi di epidermis (epidermal) berwarna coklat cair dan akan kelihatan lebih gelap jika dilihat dibawah lampu

Jeragat dermal akan kelihatan keperangan dan tidak kelihatan lebih gelap jika dibawah lampu

Jeragat campuran berwarna coklat gelap, jika diteliti dibawah lampu pemeriksaan akan kelihatan lebih gelap atau kadang-kadang tidak ada perubahan.

 

Jeragat adalah keadaan biasa bagi sesetengah wanita dewasa, di mana terjadi warna coklat atau kelabu dan kerap kali akan terjadi di wajah. Jeragat sering terjadi kepada wanita yang mengandung, dan kepada yang berkulit agak gelap yang tinggal di negara yang panas seperti Malaysia, walaubagaimana pun jeragat akan terjadi kepada lelaki dan mengikut pengalaman 10% dari pesakit yang mempunyai jeragat adalah lelaki. Jeragat akan semakin menebal apabila seseorang itu kerap berjemur di bawah sinaran matahari.

Secara faktanya, jeragat bukan infeksi, jeragat juga bukan penyakit berjangkit yang merbahaya, dan jeragat bukan berpunca dari alergik. Jeragat bukanlah sejenis kanserdan tidak akan terjadi di dalam kulit yang berkanser.

Adakah Jeragat Berpunca Dari Keturunan

Terdapat fakta mengatakan YA dan ada yang TIDAK, tetapi kebiasaannya di dalam satu keluarga akan terdapat lebih dari seorang yang mengalami jeragat.

Kenapa Jeragat Naik Di Muka?

Jeragat bukan hanya terjadi di muka sahaja, malah terjadi di lain-lain bahagian tubuh seperti di tangan, tengkuk dan lain-lain. Malangnya muka adalah kawasan yang paling diminati oleh jeragat

Simptom Jeragat

Jeragat tidak mempunyai simptom seperti gatal atau pedih, tetapi jeragat akan menjadikan emosi seseorang itu akan terganggu.

 

Adakah Jeragat atau Melasma Boleh Dihapuskan?

Mengikut pendapat perubatan moden jeragat tidak boleh disembuhkan, tetapi hanya boleh “dibuang” mengguna krim, laser, pengelupasan mengguna bahan kimia, dermabrasion dan lain-lain.

Mengikut pendapat homeopathy biochemic, jeragat boleh dirawat dengan remedi oral (dikemam/diminum) dibantu sabun dan krim herba untuk menambah nutrisi ke kulit. Perubatan homeopathy percaya jeragat terjadi akibat terjadi kemerosotan sistem tubuh, mineral dan lain-lain sehingga menyebabkan terjadi penyakit. Homeopathy biochemic percaya setiap masalah kesihatan pesakit perlu dirawat secara keseluruhan, kemudian merawat punca penyakit dan seterusnya akan merawat penyakit.

Solusi Untuk Hapus Jeragat Mengikut Kaedah Homeopathy Biochemic.

Homeopathy biochemic adalah konsep merawat seluruh tubuh pesakit, aitu merawat punca terjadinya jeragat.

Homeopathy biochemic mempunyai senarai remedy yang panjang untuk menghapus jeragat. Paling banyak maklumbalas mengatakan set-set jeragat homeopathy biochemic sangat “power” ialah mengguna remedy tunggal (single remedy). Tidak hairanlah jika set-set homeopathy biochemic mempunyai remedy kemam atau minum dan di dalam 1 set akan terdapat 2 atau 3 remedi untuk dikemam dan diminum.

Sepia 200 adalah remedi “core” untuk wanita yang mengalami masalah hormon seperti mengambil pil perancang dan pil HRT (hormone replacement therapy). Sepia 200 digelar sebagai “women’s remedy”, oleh pakar-pakar homeopathy. Gandingan mantap Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria vesca, sering mendapat maklumbalas dari pembeli dengan hasilnya yang pantas.

Terbaru set BJC01, yang berkonsepkan “single remedi” iaitu Cal Sulph, Kali Sulph dan Fragaria vesca juga mendapat sambutan yang sangat hangat.

Secaranya ringkasnya fungsi ke semua remedi ini mempunyai fungsi seperti dibawah;

  • Sepia 200 – Women’s remedy, yang sangat “power” untuk mengatasi masalah jeragat akibat perubahan atau tidak seimbang hormon. Sangat hebat untuk wanita yang mengalami masalah menstrual (datang haid) yang tertangguh dan kerap mengalami kekejangan sewaktu menstrual
  • Melasma Free Caulophyllum- Remedi yang sangat hebat untuk memberi nutirisi kepada pesakit. Melasma Free Caulophyllum sangat “power” untuk wanita yang stress dan alami masalah sakit-sakit saraf, atau orang panggil “sakit urat”.
  • Cal Sulph – Mineral yang sangat “power” untuk membekal nutirisi ke kulit, membina sel-sel kulit baru dan membawa oksigen secukupnya ke dalam darah.
  • Kali Sulph adalah mineral yang sangat hebat untuk membantu hati membuang toksin.
  • Fragaria vesca 30, atau wild berry yang di gelar “tumbuhan anugerah Allah” yang mempunyai kesan yang sangat baik untuk system tubuh yang lebih kuat. Fragaria vesca sangat “powerful” jika mengikut satu komen web yang menceritakan kebaikkan Fragaria vesca untuk mencerahkan kulit. Selain kulit Fragaria vesca juga mampu mencerahkan gigi dan membantu buah pinggang bekerja dengan lebih cekap dan menghalang dari terjadinya batu di buah pinggang.

 

Remedi Jeragat Akibat Tekanan Atau Stress

Hormon stress, cortisol adalah musuh utama kepada kesihatan umum. Saintis sendiri agak khuatir dengan peningkatan paras cortisol; yang akan menganggu pembelajaran dan memori, mengurangkan fungsi sistem imun dan ketumpatan tulang, menambah berat badan, tekanan darah, kolesterol, penyakit jantung, jeragat dan senarai penyakit akan berterusan akibat peningkatan hormon cortisol.

Stress yang kronik dan peningkatan paras cortisol akan menambah risiko kepada depresi, gangguan mental dan sehingga kepada kematian mengejut.

Kekurangan hormon testosterone akan menjadikan hormon estrogen sebagai hormon dominasi, dan ini ialah punca terjadinya jeragat akibat stress. Peningkatan hormon estrogen akan menambah kuantiti MSH yang akan mengakibatkan terjadinya jeragat atau melasma.

 

Ashwagandha Q Drop dan Tunera Q Drop sejenis remedi di dalam bentuk cecair, di dalam kategori homeobotanical iaitu herba berasaskan konsep homeopathy. Kedua-dua remedi ini juga sangat-sangat membantu sebagai suplemen kepada gadis dan wanita muda yang kerap diserang senggugut dan kitaran haid yang tidak teratur.

 

 

Ashwagandha dan Tunera adalah herba purba dan Di Eropah menyifatkan Ashwagandha sebagai “Testosterone Booster”. Fakta ini bukan cerita dari lagenda tetapi ia adalah fakta yang dikaji oleh saintis. Mari kita lihat fakta bukan hanya auta semata-mata;

 

Ashwagandha adalah adoptogen, yang akan mengurangkan stress, ketakutan tanpa sebab, kenyakinan diri dan mengawal hormon stress (hormon stress cortisol). Beberapa kajian lain juga menunjukkan Ashwagandha telah berjaya menambah baik paras testosterone yang menjadikan seorang wanita atau lelaki itu lebih subur.

 

Ashwagandha juga sangat bermanfaat kepada kesihatan jantung, dengan mengurangkan keradangan serum triglycerides, dan meningkat paras HDL-cholesterol “baik”. Kajian terbaru juga menunjukkan Ashwagandha juga mampu menguatkan otot-otot.

 

Fakta kajian menunjukkan Ashwagandha dan Tunera adalah adoptogen yang “solid”, mempunyai pelbagai kebaikkan terhadap manusia terutama berkaitan hormon testosterone. Ini ialah kerana Ashwagandha akan membantu seseorang itu tidur dengan lebih berkualiti, mengurangkan hormon stress iaitu cortisol, meningkat paras HDL-cholesterol “baik” dan mengurangkan kekejangngan atau keradangan, kesemua ini akan membantu mempertingaktkan paras hormon testosterone ke paras yang sangat baik.

 

Tunera sangat berkesan untuk menstabilkan sistem hormon sewaktu menopause, mengurangkan rasa panas ke muka (hot flashes), dan membantu menjadikan kitaran haid yang normal bagi gadis-gadis muda.

 

Ashwagandha Q Drop dan Tunera Q Drop boleh diambil bersama-sama set hapus jeragat yang sedia ada seperti M3, M4, 5SMF, SMF, SMFF, BJC01 dan BJC02.

Mohon maaf buat masa ini, saya belum sempat untuk mengambil gambar untuk Ashwagandha Q Drop dan Tunera Q Drop belum. Insya Allah akan dimuat naik di dalam masa terdekat.

 

Untuk keterangan lanjut sila hubungi melalui Whatsapp/SMS ke 019- 257 00 23.

Jeragat Terjadi Akibat Stress?

Posted on

44-mariah-idrissi

Jeragat Dan Stres

Adakah Jeragat Terjadi Akibat Stres?

Jawapannya YA, kaitannya apabila tubuh mengalami stress akan terjadi respon yang menghantar isyarat ke otak yang akan mengaktif kelenjar pituari yang akan mengeluarkan adreno-corticotropic hormone (ACTH). ACTH akan mengaktif kelenjar adrenal cortisol, iaitu hormon yang berkaitan stress di dalam tubuh.
Proses ini akan menganggu keseimbangan hormon-hormon testosterone dan progesterone. Bagi wanita kacau ganggu terhadap hormon testosterone akan mengurangkan kehendak seksual . Progesterone juga akan berkurangan, ini akan mengakibatkan hormon estrogen menjadi dominan. Ini adalah kaitan stress dan terjadinya jeragat.
Jeragat yang terjadi dimuka tidak akan menjadikan seseorang itu merasa gatal, pedih atau bernanah seperti yang di alami oleh pesakit yang mempunyai jerawat. Jeragat dan jerawat adalah berbeza tetapi persamaan di antara kedua-dua penyakit ini ialah terjadi di muka, amat jarang jeragat dan jerawat terjadi di bahagian tubuh.
Pakar kulit perubatan moden mengklasifikasikan jeragat sebagai masalah kosmetik. Masalah kosmetik bermaksud masalah yang memerlukan rawatan membenam, membuang dan menghakis segala yang tumbuh di muka. Perubatan moden tidak mempunyai ubat-ubat untuk menghapus jeragat kecuali ubat-ubat yang mengandungi inhibitor yang akan supresi (menahan) proses semulajadi tubuh untuk menghalang lebihan melanin yang terhasil di melanocytes.
Stres atau tekanan perasaan sering melanda pesakit yang terjadi jeragat di wajahnya. Stres akan bertambah berlipat kali ganda sekiranya pesakit itu akan berhadapan dengan orang ramai setiap hari seperti pekerja di kaunter, pegawai pemasaran, cikgu, pensyarah dan lain-lain.
Kerap kali saya menerima Whatsapp di tengah malam bertanyakan solusi terbaik, solusi terpantas dan paling berkesan untuk merawat jeragat. Secara jujur saya mampu memberi solusi terbaik dan yang paling berkesan mengikut maklum balas pembeli sebelum ini. Pasti ramai yang tertanya-tanya mengapa terdapat banyak set-set untuk menghapus jeragat sedangkan produk yang diiklan hanya 1 set dan mampu menghapus jeragat dengan pantas?
Maaf sekiranya saya katakan bahawa 97% pembeli tertipu dengan gimik jualan, tetapi hasilnya tidak seperti dijajakan. Homeopathy biochemic tidak mengamalkan konsep pemasaran yang suka berjanji sesuatu yang indah tetapi pada hakikatnya tidak seindah mana pun.
Serasi Dan Homeopathy Biochemic
Keserasian adalah satu faktor yang amat penting, paling mujarab untuk merawat pelbagai penyakit. Sekiranya serasi air jampi (air yang dibacakan ayat-ayat Al-Quran terutamanya) pun akan menyembuhkan penyakit di dalam tempoh yang amat pantas, sekiranya ada keserasian. Set-set homeopathy biochemic juga mempunyai beberapa maklum balas menunjukkan beberapa orang pembeli yang telah hilang jeragatnya selepas 1-2 minggu.

Solusi Untuk Hapus Jeragat Mengikut Kaedah Homeopathy Biochemic.

esther-honig-morocco-800x619
Homeopathy biochemic mempunyai senarai remedy yang panjang untuk menghapus jeragat. Paling banyak maklumbalas mengatakan set-set jeragat homeopathy biochemic sangat “power” ialah mengguna remedy tunggal (single remedy). Tidak hairanlah jika set-set homeopathy biochemic mempunyai remedy kemam atau minum dan di dalam 1 set akan terdapat 2 atau 3 remedi untuk dikemam dan diminum.
Sepia 200 adalah remedi “core” untuk wanita yang mengalami masalah hormon seperti mengambil pil perancang dan pil HRT (hormone replacement therapy). Sepia 200 digelar sebagai “women’s remedy”, oleh pakar-pakar homeopathy. Gandingan mantap Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria vesca, sering mendapat maklumbalas dari pembeli dengan hasilnya yang pantas.
Terbaru set BJC01, yang berkonsepkan “single remedi” iaitu Cal Sulph, Kali Sulph dan Fragaria vesca juga mendapat sambutan yang sangat hangat.
Secaranya ringkasnya fungsi ke semua remedi ini mempunyai fungsi seperti dibawah;

 

SET BJC-01
SET BJC-01

• Sepia 200 – Women’s remedy, yang sangat “power” untuk mengatasi masalah jeragat akibat perubahan atau tidak seimbang hormon. Sangat hebat untuk wanita yang mengalami masalah menstrual (datang haid) yang tertangguh dan kerap mengalami kekejangan sewaktu menstrual
• Melasma Free Caulophyllum- Remedi yang sangat hebat untuk memberi nutirisi kepada pesakit. Melasma Free Caulophyllum sangat “power” untuk wanita yang stress dan alami masalah sakit-sakit saraf, atau orang panggil “sakit urat”.
• Cal Sulph – Mineral yang sangat “power” untuk membekal nutirisi ke kulit, membina sel-sel kulit baru dan membawa oksigen secukupnya ke dalam darah.
• Kali Sulph adalah mineral yang sangat hebat untuk membantu hati membuang toksin.
• Fragaria vesca 30, atau wild berry yang di gelar “tumbuhan anugerah Allah” yang mempunyai kesan yang sangat baik untuk system tubuh yang lebih kuat. Fragaria vesca sangat “powerful” jika mengikut satu komen web yang menceritakan kebaikkan Fragaria vesca untuk mencerahkan kulit. Selain kulit Fragaria vesca juga mampu mencerahkan gigi dan membantu buah pinggang bekerja dengan lebih cekap dan menghalang dari terjadinya batu di buah pinggang.
Walaupun terdapat banyak set-set untuk hapus jeragat, saya suka menceritakan maklumbalas dari pembeli yang mengambil set Premium SMF (SMFF) untuk set Ekonomi (EC) SMF-EC dan SMFF-EC atau BJC-01. (BJC-02). Set-set ini harganya sangat mampu beli dan kesannya sangat hebat.

 

Set SMF hanya 1 Botol Fragaria
Set SMF hanya 1 Botol Fragaria

Set Premium Dan Set Ekonomi

Kini terdapat 2 jenis set untuk jeragat, iaitu set Premium dan Set Ekonomi (EC). Kedua-dua set ini tidak banyak perbezaannya dari kesan dan bahan yang digunakan. Cuma kuantiti sahaja berbeza. Dimana set Premium akan tahan lebih kurang untuk 2 bulan, sementara set EC dijangka akan tahan untuk lebih kurang untuk 1 bulan.
Untuk membezakan 2 set ini, botol juga adalah berbeza kecuali Fragaria vesca. Set Premium masih mengguna botol berwarna biru sementara set EC botol berwarna putih.
Set-set EC harganya sangat berpatutan, harganya bermula serendah RM95 sahaja.

Sekiranya berminat untuk membuat pesanan sila klik

e-commerce-sell2u-logo

Siapa Kata Jeragat Sukar Hilang?

Posted on

12bio-220

Biochemic  dan Masalah Kulit

Biochemic garam tisu adalah suplemen di dalam cabang perubatan homeopathy yang sangat selamat untuk semua peringkat umur dan juga kepada ibu-ibu yang hamil. Biochemic Cell Salt atau kita hanya sebut sebagai biochemic adalah mineral. Terdiri dari 12 jenis mineral yang sangat penting untuk mengekal tahap kesihatan tubuh pada tahap terbaik terutama kepada kesihatan tulang, gigi, otot-otot, tisu-tisu dan sel saraf.

Apabila tubuh kita kekurangan satu atau lebih biochemic, akan terjadi ketidakselesaan kepada sistem tubuh dan akan menjurus kepada penurunan tahap kesihatan atau disebut penyakit (disease).

Apabila melibatkan masalah penyakit kulit seperti gatal-gatal, kulit kering, berkuping, bersisik, terjadi eczema atau psoriasis, biochemic sangat-sangat membantu untuk mengawal atau mengatasi masalah kulit dengan pengambilan satu atau lebih biochemic.

Di seluruh dunia biochemic akan dinomborkan dari #1- #12, untuk memudahkan para pengguna untuk hanya perlu mengenali dan mengingati nombor-nombor berbanding nama-nama remedi biochemic yang agak sukar diingat.

Terdapat perbezaan nombor-nombor ini jika di Amerika Syarikat dan Eropah. Walaubagaimana pun ianya tidak berbeza pada nama-nama remedy tetapi hanya sekadar susunan sahaja.

Berikut ialah pecahan biochemic mengikut nombor yang akan menjadi rujukan kita selepas ini;

  1. #1 Calc Fluor
  2. #2 Calc Phos
  3. #3 Calc Sulph
  4. #4 Ferrum Phos
  5. #5 Kali Mur
  6. #6 Kali Phos
  7. #7 Kali Sulph
  8. #8 Mag Phos
  9. #9 Nat Mur
  10. #10 Nat Phos
  11. #11 Nat Sulph
  12. #12 Silicea

Selain dari 12 jenis biochemic utama ini, terdapat lebih dari 15 jenis biochemic yang baharu ditemui oleh para penyelidik selepas era pengasas biochemic iaitu Dr Shuessler.

 Kulit Dan Biochemic

Apakah organ terbesar manusia adakah usus, hati, atau jantung? Jawapannya ialah kulit. Bagi yang baru mengertahui fakta ini pasti tersenyum, owhhh kulit ingatkan usus kerana usus adalah organ yang terpanjang. Usus jika diukur menyamai 6 kali ketinggian kita dan secara kasarnya anda darab 6 sebagai contoh jika ketinggian anda ialah 160 x 6 = 960cm. Walaupun usus sangat panjang tetapi kulit adalah organ yang terbesar pada tubuh kita.

Kulit sebagai pelindung tubuh, kulit adalah organ yang kuat, elastik, dan tahan air. Bahkan, mata kita juga dilindungi oleh lapisan transparansi kulit yang disebut konjungtiva. Kulit orang dewasa rata-rata luasnya sekitar 2,04 meter persegi dan berat antara 3,6 – 4,5 kilogram.

Jika kulit adalah organ terbesar di seluruh tubuh, maka hati (yang pada orang dewasa beratnya sekitar 1,4 kilogram) adalah organ terbesar di dalam tubuh. Hati juga merupakan salah satu organ yang paling aktif. Tugas hati sangat penting bagi manusia, meliputi pengolahan nutrisi seperti protein dan karbohidrat, memetabolisasi ubat-ubatan dan hormon, serta menyimpan darah, vitamin, dan mineral.

Sekarang kita sudah tahu organ yang terpanjang, terbesar di dalam tubuh dan di luar tubuh. Sebagai organ terbesar diluar tubuh kulit memerlukan penjagaan yang rapi dan memerlukan nutrisi secukupnya untuk kelihatan sihat. Malangnya kita hanya mementingkan kecantikkan luaran sahaja tetapi jarang-jarang sangat untuk menjaga kesihatan dalaman. Kerap kali kulit hanya disapu krim, losyen, minyak atau pelbagai bahan kosmetik seperti toner, cleanser dan lain-lain tetapi kita terlupa kesihatan kulit juga berkait rapat dengan hati dan buah pinggang.

Buah pinggang dianggap organ yang ketiga terbesar kerana keupayaannya untuk membuang toksin melalui peluh dan urin. Melalui perpeluhan kulit akan membuang lebihan mineral di dalam tubuh tetapi sebaliknya, jika terlalu banyak sangat berpeluh akan terjadi kekurangan mineral dan memerlukan suplemen untuk menggantikan mineral yang hilang.

Begitu juga fungsi hati yang sangat “letih” bekerja membuang toksin. Kadang-kadang hati sudah tidak berupaya lagi bekerja dan menolak keluar toksin melalui kulit dan kulit muka adalah yang paling mudah sekali toksin untuk keluar. Lalu terjadilah jeragat, ruam, jerawat dan lain-lain lagi.

Kerap kali kita akan mengabaikan kesihatan dalaman yang berkait rapat dengan masalah kult. Homeopathy sangat mementingkan rawatan kepada punca sesuatu masalah. Sebagai contoh jika jeragat atau perubahan warna pada kulit kelihatan kecoklatan atau kemerahan ini sebagai indikasi kemungkinan hati bermasalah dan jika keadaan kulit terdapat tanda bulat ini sebagai indikasi buah pinggang mengalami keadaan tidak seimbang.

Kulit Kering dan Biochemic

Sesetengah individu mengalami kulit yang kering, gatal, bersisik atau kelihatan pecah-pecah. Malah pada zaman moden ini ramai yang mengalami masalah kulit kering yang kronik. Ini adalah akibat kekurangan air di dalam tubuh.

Jika melalui rawatan moden masalah kulit kering akan dipreskripsi berasakan ubat-ubatan steroid dan krim yang bertoksik. Melalui perpektif rawatan homeopathy atau natural masalah kulit kering berkait dengan masalah tisu penyambung (connective tissues) menjadi lemah atau pun darah bertoksik. Jika anda mengalami masalah kulit kering anda perlu berhenti merokok, kurangkan atau berhenti pengambilan kopi, air bersoda dan makanan segera.

Nutrition selain homeopathy;

  • Evening primrose oil 500 – 1,000 mg sehari. Kulit bersisik lebih kurang 4,000 mg sehari
  • Omega 3 Fish Oil 6,000 mg sehari, ia juga bagus untuk kesihatan jantung
  • Gum Arabic atau manna dalam bentuk serbuk 1 sudu besar 1-2 kali sehari dicampur dengan 1 gelas air 100ml.
  • Jus Aloe vera disapu ke kulit untuk melegakan rasa kering

Remedi utama untuk kulit kering, gatal dan bersisik ialah #10 Nat Phos. Nat Phos akan membuang asid di dalam perut yang mengakibatkan kulit menjadi gatal dan berkuping.

Nat Phos boleh di dapati secara mentah melalui herba dan rempah ratus seperti ketumbar, jintan putih dan halia. Makanan yang kaya dengan mineral ialah raspberries, apple, strawberry, anggur dan asparagus. Minum cuka apple (apple cider vinegar) atau lemon jus juga dapat membantu mengurangkan keasidan di dalam tubuh.

 Kulit Berminyak

Individu yang mempunyai kulit berminyak akan terdapat kelebihan seperti, kurang kedutan dan biasanya akan kelihatan lebih muda dari usianya. Ia terpulang kepada keadaan lebihan minyak di kulit muka, jika terlalu berminyak sehingga meninggalkan kesan di kain ianya berkemungkinan akan terdapat masalah.

Puncanya tidak diketahui tetapi besar kemungkinan ianya berasal dari genetik. Makanan seperti “junk foods”  atau makanan segera yang diambil secara berlebihan juga dianggap sebagai penyumbang kepada masalah kulit berminyak. Masalah sembelit juga berkemungkinan sebagai penyumbang. Apabila seseorang itu mengalami sembelit toksin tidak keluar dan akan dikitar semula di dalam tubuh.

Dari pandangan perubatan homeopathy, kulit berminyak secara berlebihan ialah berpunca dari diet pemakanan yang tidak seimbang. Kerap kali masalah kulit berminyak akan hanya di atasi secara luaran mengguna krim, cleanser dan lain-lain lagi tetapi punca kepada masalah tersebut biasanya tidak akan diatasi.

cf-nm-np-sil

Biochemic Untuk Kulit kering dan berminyak

  • #1 – Calc Flour 6x
  • #9 – Nat mur 6x
  • #10 – Nat Phos
  • #12 – Silica atau Silicea 6x

Calc Flour 6x dan Silica 6x bukan hanya mampu mengatasi masalah kulit kering tetapi ianya juga mampu mengatasi masalah jeragat atau jerawat.

Jeragat dan Biochemic

cf-cs-ks-ns-sil

Jeragat dianggap sebagai masalah kosmetik oleh perubatan moden. Oleh itu rawatan secara kosmetik akan dicadangkan seperti laser dan pengelupasan kulit. Kerap kali pesakit akan mengalami kesan yang lebih teruk dari sebelumnya. Jeragat dan lain-lain masalah kulit amatlah perlu ditangani secara dalaman dan luaran kerana jeragat berpunca dari pelbagai sebab terutama dari masalah hormon, ubat-ubatan, penggunaan kosmetik dan genetik.

Dari perspektif homeopathy masalah jeragat akan berkait dengan masalah hormon yang tidak stabil dan juga berkait masalah hati yang semakin lemah fungsinya. Adalah sangat penting untuk menangani masalah hormon dan hati yang semakin melemah fungsinya kembali ke tahap yang normal bagi setiap wanita untuk mendapat kulit yang sihat dan bebas jeragat.

Kerap kali pil perancang adalah penyebab utama kepada terjadinya jeragat, oleh itu anda sebagai wanita perlu berbincang bersama pasangan anda untuk merancang secara bebas pil perancang.

Suplemen selain homeopathy yang boleh membantu ialah seperti NAC (N-acetyl-cysteine) boleh diambil 2 kapsul 2 kali sehari (atau mengikut indikasi dilabel) selama beberapa bulan untuk mengembalikan fungsi hati ke tahap yang terbaik.

Biochemic yang telah terbukti sangat-sangat membantu untuk mengatasi masalah jeragat ialah Melasma Free. Selain Melasma Free terdapat 5 biochemic yang boleh membantu mengatasi masalah jeragat selain Sepia 200, Fragaria dan Dandelion 30 ialah;

  • #1 – Calc Flour 6x – Terutama apabila melibatkan masalah penyakit kulit seperti gatal-gatal, kulit kering, berkuping, bersisik, terjadi eczema atau psoriasis, biochemic sangat-sangat membantu untuk mengawal atau mengatasi masalah kulit dengan pengambilan satu atau lebih biochemic.
  • #3 – Calc Sulph 6x – membantu mengekalkan tahap penghadaman dan membantu hati berfungsi dengan lebih cekap
  • #7 – Kali Sulph 6x – spesifik kepada masalah jeragat yang berwarna coklat dan membantu hati berfungsi dengan lebih cekap
  • #11 – Nat Sulph 6x – spesifik untuk membantu hati bekerja dengan lebih cekap
  • #12 – Silica 6x – Silica digunakan untuk mengatasi masalah kulit, rambut dan kuku. Masalah seperti kulit yang kelihatan kusam dan tidak sihat yang sering terjadi kepada kulit muka pesakit jeragat dan jerawat

Biochemic adalah remedi yang sangat selamat untuk semua peringkat umur, untuk ibu mengandung dan bayi di dalam kandungan. Biochemic juga diguna dengan meluas sebagai supplement kepada ibu hamil dari awal kehamilan sehingga ke akhir trimester. Malah biochemic juga boleh membantu memudahkan proses kelahiran dengan formula EASY PARTURATiON selain Caulophyllum yang dianggap sebagai selusoh homeopathy.

 

 

 

Tips Hapuskan Jeragat Guna Bahan Dari Dapur Anda

Posted on

Petua Hilangkan Jeragat

Serlahkan kejelitaan anda dengan remedi yang selamat dan tanpa kesan sampingan
Serlahkan kejelitaan anda dengan remedi yang selamat dan tanpa kesan sampingan

Selain mengamalkan remedi homeopathy seperti Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria Vesca yang terdapat di dalam set Set SMF, SMFF, Bio-SMF, terdapat juga petua yang telah sekian lama digunakan untuk menghapus atau memudarkan jeragat dengan kaedah semulajadi dari bahan-bahan yang berada di dapur anda sahaja.

Bio-T3 Face White (BTFW) mengandungi ektsrak dan pati minyak bermutu tinggi seperti lemon, chamomile, timun dan aloe vera, telah disediakan di dalam bentuk produk untuk memudahkan anda menggunanya. Walaubagaimana pun terdapat 3 bahan (kecuali lemon yang sudah terdapat di dalam Bio-T3 Face White) yang boleh ditambah sebagai amalan yang dapat membantu mempercepatkan proses memudarkan jeragat atau bekas parut jerawat dan kulit yang kusam.

Set Bio-SMF yang terdiri dari remedi oral (hisap dan minum) Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria mula mendapat perhatian dari para pengguna krim Carmino Complexion (CCC) dan Sabun Carmino Complexion (CCS) , BTFW mempunyai sabun dan krim Bio-T3 Face White yang tidak kurang hebatnya berbanding CCC & CCS. Bio T3 Face White adalah produk luaran yang dihasilkan secara semulajadi dan organik.

Sabun dan krim Bio-T3 Face White diproses mengguna bahan-bahan semulajadi dan organik seperti yang dinyatakan di atas terdapat beberapa petua yang sangat berkesan untuk ditambah untuk mempercepatkan proses pemudaran jeragat di bahagian atas kulit.

Jeragat bukanlah masalah serius sehingga boleh meragut nyawa seseorang tetapi tompok atau bintik yang berwarna seakan coklat atau hitam dimuka, akan menjadikan anda seorang yang rendah diri.

Tekanan perasaan yang berpanjangan dan kadang-kadang teman bertanya, menjadikan jeragat lebih bahaya dari penyakit kronik yang mampu meragut nyawa..

Selain rawatan homeopathy yang berkonsepkan merawat dari dalam atau merawat akar umbi permasalahan jeragat itu sendiri terdapat bahan yang boleh digunakan  didapur anda sendiri.

  1. Lemon

petua4

Lemon mengandungi Citric acid yang mempunyai agen pengelupasan secara semulajadi. Di Eropah penggunaan lemon sangat popular untuk digunakan untuk menghapus pigmentasi atau jeragat. Bahan pengelupasan semulajadi di dalam lemon berupaya untuk memudarkan kesan jeragat di muka.

Caranya :

Perahkan jus lemon dan guna kapas untuk disapu ke muka dan biarkan selama 10-15 minit dan selepas itu cuci muka. Boleh diguna sekurang-kuranganya 2 kali sehari dan anda akan dapat melihat perubahan didalam beberapa bulan.

Secara alternatifnya anda boleh membuat mask dari jus lemon, caranya dicampur sama banyak kuantiti jus lemon dan madu asli.

 

 

  1. Kentang

petua2

Kuasa Rawatan Kentang Yang Anda Tidak Tahu

Kentang bukan sekadar kaya dengan sumber kanji ianya juga mengandungi catecholase sejenis enzim yang mampu mencerahkan kulit. Ianya juga mampu menghalang dari terjadinya pigmentasi seperti melasma, bulatan hitam (dark circles), hyper dan hypo pigmentasi.

Kentang berupaya mencerahkan kulit dengan cara seperti berikut;

Potong sebiji kentang yang bersaiz sederhana kepada dua bahagian. Titiskan sedikit air dipermukaan kentang tersebut. Sebatikan campuran tersebut dan sapu ke muka. Guna tuala suam untuk menutup muka sekurang-kurangnya 15 minit, selepas itu cuci muka mengguna air suam.

Sapukan kentang tersebut ke kawasan jeragat dan biarkan jus dari kentang tersebut meresap ke dalam kulit.

Jika anda mempunyai masa yang terluang, ramas-ramas kentang tersebut sehingga jusnya keluar. Sapkan jus kentang tersebut di spot jeragat dan biarkan selama 30 min dan bilas mengguna air suam. Lakukan 2-3 kali didalam satu minggu selama sebulan. Selepas itu akan akan nampak kesannya. Lakukan 1 kali didalam 1 minggu.

Nota: Jika kulit anda adalah senstitif, sila campur sedikit air ke dalam jus lemon yang bercampur madu sebelum disapu ke muka.

  1. Cuka apple cider (Apple cider vinegar)

petua3

Sangat menakjubkan kesan cuka apple cider, anda mungkin hanya mengetahui cuka apple cider hanya untuk membantu menurunkan berat badan atau untuk mencuci usus. Tanpa anda sedari cuka apple cider juga amat bagus untuk mengurangkan kesan jeragat. Cuka apple cider mempunyai astringent iaitu kesan yang mampu mengelupaskan kulit secara semulajadi.

Caranya :

Campurkan cuka apple cider dan iar dengan kuantiti yang sama banyaknya. Guna campuran ini untuk membilas muka dan biarkan 2-3 minit dan bilas mengguna air suam. Boleh dilakukan 2 kali sehari untuk beberapa minggu.

Ataupun secara alternatifnya, campur 2 sudu cuka apple cider ke dalam seperuh cawan air suam, kemudian campurkan 2 sudu teh madu asli. Minum campuran ini 2 kali sehari sewaktu pagi dan malam untuk selama 2 minggu dan anda akan perasan perubahan yang terjadi.

  1. Kunyit

petua1

Kunyit sangat popular sebagai salah satu minuman yang popular sewaktu lepas bersalin terutama bagi etnik Jawa. Anda pasti terkejut jika kunyit juga berupaya memudarkan jeragat. Kunyit seperti lemon mempunyai kesan “bleaching” atau pengelupasan untuk menghapus jeragat. Kunyit juga mempunyai berupaya mengekalkan kulit anda bebas dari jangkitan.

Caranya : Campurkan 1 sudu the kunyit dan jus lemon. Sapukan ke kawasan yang terjadi jeragat dan biarkan selama 20 minit, selepas itu bilas dengan air sejuk. Elakkan dari berjemur dbawah panas matahari 1 jam selepas itu. Boleh lakukan 1 kali sehari sebelum mandi untuk mendapat kesan yang maksima.

Ataupun secara alternatifnya, boleh dibuat pes dengan mencampur 5 sudu teh kunyit dan 10 sudu besar susu. Sapu pes tersebut ke kawasan yang bermasalah dan biarkan selama 20 minit dan bilas mengguna air suam.

Selamat mencuba !!

 

 

 

 

Set Jeragat Homeopathy Mahal Ke?

Posted on

Set SMF hanya 1 Botol Fragaria
Set SMF hanya 1 Botol Fragaria

Set SMF Selamatkan Ribuan Ringgit

Jika dilihat kepada harga set SMF, SMFF dan lain-lain set jeragat, ada yang mengatakan sangat mahal tetapi ada yang sebaliknya mengatakan ianya sangat murah berbanding harga dan tempoh penggunaannya. Sebagai contoh set SMF boleh digunakan hampir 1 bulan 1/2 dan set SMFF untuk kegunaan lebih 2 bulan. Jika dicongak-congak hanya sekitar RM70-80 sebulan kos untuk satu set.

Berbanding kos rawatan seperti laser, pengelupasan kulit dan lain-lain. Paling penting selain dari kos yang “mampu beli”, set jeragat homeopathy adalah sangat selamat dan bebas dari bahan-bahan kimia yang merbahaya.

Bagaimana Remedi Homeopathy Dapat Menceriakan Anda?

Jeragat walaupun kadang-kadang  tidak gatal (ada yang gatal-gatal) dan sakit, tetapi mampu menjadikan seorang individu itu menjadi “down” tidak bersemangat dan hilang kenyakinan diri.

Satu ketika dulu Puan Z (minta di rahsiakan namanya) seorang yang cantik, kulit flawless dan “hot” di kalangan kawan-kawannya. Pemilik saloon kecantikkan yang setiap hari akan berjumpa dengan orang ramai untuk kecantikkan.

Kini umurnya sudah meningkat ke 45 tahun, secara beransur-ansur kesan-kesan seakan-akan coklat kehitaman mula timbul di pipi kiri dan kanan, sedikit di atas bibir dan hidung. Semakin lama kesan-kesan pigmentasi tersebut mula terang dan jelas.

Menambahkan lagi tekanan yang sedia ada si  suami dan kawan-kawan pun mula menegur mengenai kesan coklat kehitaman yang semakin menjadi-jadi. Paling memeningkan kepala Puan Z ialah nasihat “para pakar” tidak bertauliah untuk mengguna produk itu dan dan ini , sehinggalah ada yang mencadangkan rawatan laser atau chemical bleaching untuk menghapus jeragat dimuka.

Puan Z yang mempunyai saloon kecantikkan telah mencuba pelbagai krim, serum dan malah mengguna mesin-mesin yang seringkali digunakan untuk pelanggannya di saloon beliau. Malangnya kulit luaran terasa gebu tetapi kesan jeragat masih ada.

Wayan_testi_jeragat5

Keharmonian Rumah Tangga Pun Goyah Akibat Jeragat

Kecewa, rasa rendah diri dan hilang minat untuk berkerja telah menguasai diri Puan Z. Kini Puan Z tidak lagi berurusan dengan para pelanggannya , hanya kakitangan Puan Z sahaja yang menguruskan saloon tersebut.

Semuanya kelihatan sangat tidak memihak kepada Puan Z. Suami Puan Z pun mula risau melihat perubahan Puan Z yang agak murung, hilang mood dan asyik termenung sahaja.

Kerana risaukan  Puan Z, suaminya berikhtiar dan mula google di internet mengenai pilihan rawatan jeragat.

Di internet ada menawarkan rawatan laser, produk pengelupasan kulit, sabun kolagen dan juga rawatan homeopathy. Suami Puan Z lebih berminat dengan rawatan laser dan pengelupasan kulit yang menjanjikan kesan sepantas 7 hari.

Apabila terpandang kosnya bermula dari RM500-800 setiap kali rawatan dan perlu untuk sekurang-kuranga 5-10 sessi rawatan. Rawatan susulan dan produk-produk rawatan seperti krim selepas rawatan juga agak mahal dan terpaksa dipakai boleh dikatakan untuk sepanjang hayat. Suami Puan Z menarik nafas panjang dan mula mencongak-congak duit simpanannya.

Suami Puan Z google lagi dan terjumpa rawatan pengelupasan yang agak murah kosnya tetapi suami Puan Z terbaca pula kesan sampingan yang menakutkan selepas rawatan laser atau pengelupasan. Serba salah dan risau suami Puan Z.

Hubungan suami isteri pun semakin dingin kerana masalah jeragat kerana Puan Z seolah-olah mengalami kemurungan. Suami Puan Z sendiri pun rasa tertekan dengan keadaan Puan Z. Mana tidak jika dulu Puan Z ceria dan suka berjenaka tetapi kini sudah tidak seperti dulu. Jika dulu Puan Z amat gemar memasak tetapi kini dia lebih rela memesan makanan segera sahaja. Akibat jeragat hubungan suami isteri mula renggang tetapi suami Puan Z tidak putus asa..

Suami Puan Z terus klik rawatan homeopathy di internet untuk jeragat. Beliau tertarik dengan set jeragat yang mendapat komen yang agak memberangsangkan di kolum komen laman tersebut.

Mana Satu Pilihan Hati?

Suami Puan Z was-was juga kerana sebelum ini tidak ada ubat untuk dimakan atau diminum untuk merawat jeragat. Bagaimana ubat makan atau minum boleh merawat jeragat sedangkan isterinya mengambil kolagen yang diminumnya setiap hari pun tidak mampu menghapus jeragatnya.

Setelah membaca dan mendapat info, suami Puan Z berminat untuk mencuba set SMF dan SMFF. Walaupun agak was-was tetapi memandangkan remedy homeopathy adalah suplemen dan tidak ada bahan ubat seperti bahan kimia terkawal atau dadah maka suami Puan Z pun membuat pesanan di online.

Set SMF dan SMFF hanya berbeza pada kuantiti dan harga. Set ini mengandungi Sepia 200, Melasma Free dan remedy minum Fragaria vesca 30. ( set SMF mempunyai 1 botol Fragaria sementara SMFF 2 botol Fragaria).

Satu set SMF Sepia 200 dan Melasma Free adalah didalam bentuk tablet manis untuk dihisap. Sepia 200 dan Melasma Free akan diambil secara berselang seli hari dan boleh bertahan lebih kurang untuk 2 bulan. Sementara Fragaria vesca di minum setiap hari 2-3 kali sehari. 15 titis dicampur dengan 1-2 sudu besar air mineral dikemam selama 30 saat dan ditelan. Sebotol Fragaria dianggarkan boleh bertahan untuk sebulan.

Testimoni 4
Testimoni 4

Bagi set SMFF kesemua remedy dianggarkan boleh bertahan untuk lebih kurang 2 bulan. Oleh itu set SMFF sangat digemari ramai kerana lebih jimat.

Set ini juga mempunyai pilihan untuk mengguna sabun Merrygold atau Carmino Complexion Soap (CCS) dan Krim Carmino Complexion Cream (CCS).

Suami Puan Z memilih sabun Merrygold untuk diguna oleh Puan Z.

Selepas 2 hari pesanan pun tiba, suami Puan Z buat surprise pada Puan Z. Puan Z agak terkejut kerana dia juga terbaca di internet tetapi was-was risau hanya gimik semata-mata tetapi disebabkan suami bersusah payah membeli Puan Z pun mencuba.

Walaupun penjual itu kata kesannya akan ternampak selepas 30-90 hari, tetapi terdapat juga testimony yang mengatakan mereka mendapat kesan seawal 7-14 hari.

Bagaimana Kesannya Yang Puan Z Alami?

Homeopathy adalah berbeza dengan kaedah rawatan yang berkonsepkan konventional (moden) atau tradisional. Walaupun 95% remedy homeopathy adalah dari tumbuhan, bunga-bungaan, dedaun dan akar tetapi konsepnya amat berbeza dengan kaedah perubatan tradisional yang mengguna bahan natural.

Homeopathy disediakan dengan dos yang amat kecil atau mikro atau kadang dalam bentuk nano iaitu lebih kecil dari mikro. Jika diuji di makmal tidak mungkin akan dapat mengesan bahan asal remedy tersebut. Disebabkan konsep ini terdapat komen yang mengatakan homeopathy hanya temberang semata-mata.

Jika temberang kenapa Puan Z mendapat kesan pemudaran kesan jeragatnya selepas 15 hari?. Begitu juga ratusan pembeli yang membuat pesanan semula (repeat order) set-set homeopathy untuk jeragat.

Alangkah gembiranya suami Puan Z apabila kesan comot dimuka isterinya mula pudar selepas 15 hari. Terasa amat berbaloi dengan harga yang dibeli berbanding dengan rawatan laser dan pengelupasan.

Puan Z sendiri sudah mula kembali ceria dan mula kembali ke saloon untuk bertemu pelanggannya. Puan Z amat berterima kasih kepada suaminya kerana membeli set jeragat homeopathy yang selamat, lembut dan boleh dipercayai.

Terasa sangat bersyukur kerana kosnya tidak sampai beribu sedangkan salah seorang pelangganya yang mendapat rawatan laser merasa sangat kesal selepas itu.

Pelanggan Puan Z datang bertemu Puan Z untuk melakukan rawatan muka kerana mukanya menjadi semakin teruk selepas membuat rawatan laser. Mukanya hanya bertahan lebih kurang 2-3 hari sahaja kelihatan bersih dan gebu, tetapi selepas itu mukanya menjadi semakin teruk berbanding sebelumnya, malah pelanggannya mengatakan sewaktu rawatan laser ianya agak menyakitkan.

Puan Z terus mencadangkan untuk pelanggan beliau menghubungi penjual produk set jeragat homeopathy tadi untuk mencadangkan set yang sesuai untuk pelanggannya. Walaupun agak sukar untuk merawat kesan yang diakibatkan laser, remedy homeopathy mampu membina semula sel-sel kulit yang telah mati dan kesan melanin yang berlebihan akibat kesan UVA yang mula menembusi lapisan kulit yang terhakis akibat sinaran laser.

Puan Z terus bersyukur kerana selain menjimatkan kos yang mungkin ribuan ringgit, beliau juga amat bersyukur kerana tidak mengalami kesan yang agak teruk seperti pelanggannya. Seterusnya nanti akan dibincangkan mengenai set yang sesuai jika sudah melakukan rawatan laser.

e-commerce-sell2u-logo

Sekiranya ingin memesan produk dengan harga promosi sila ke SELL2U.MY. Anda boleh juga whatsapp ke 0192570023