ubat jeragat

Krim Ajaib Buat Muka Kejab Lawa Kejab Huduh

Posted on

SMF Pellet Boleh Digabungkan Dengan SSQ-3 Pencuci Usus.

Krim  Jeragat Ajaib

 

Seorang pembeli yang mukanya berjeragat hitam kecoklatan paling ketara di pipi, dahi dan dibawah dagunya. Sebelum ini flawless aje kulitnya, sejak teruja dengan iklan satu produk krim yang dikatakan sangat pantas kesannya. Lagi teruja kawan kita tu bila gambar before and after pengguna yang dah try sebelum ni. Muka testimoni tu semuanya ala-ala artis Siam yang putih kemerahan membuatkan kawan kita terus whatsapp dan order.

 

Memang ajaib, terkesima semua kawan opisnya selepas 2 hari dia guna. Mana tidak terkesima muka kawan kita tu dah 2 kali ganda flawlessnya. Sekali iras dah macam Che ta. Maka dia pun menggelarkan krim ajaib, seterusnya berlumba-lumba kawan seopis membuat order. Dalam masa beberapa hari timbullah Che Ta, Nora Danish, Neelofa dan Mira Filzah di opis tersebut.

 

Cerita terus tersebarlah ke opis sebelah, dan seterusnya ke seluruh opis di seluruh negara. Tidak ketinggalan kakak-kakak, makcik-makcik termasuklah makcik bawang pun mencubanya. Penjual produk krim tersebut dalam beberapa bulan dah jadi jutawan, dan mula buat live di fb menayang duit di depan kamera melantik agen dan dropship. Keajaiban produk ini menjadi bualan hangat dikalangan pengemar kulit putih ala-ala KPOP.

 

Beberapa bulan berikutnya, banyak pula whatsapp masuk bertanya mengenai produk set jeragat Biochemic. Ramai yang share tunjuk muka mereka yang comot bertompok-tompok. Macam biasala kena interview dulu, umur berapa?, pernah guna produk pengelupasan tak?, kerap berjemur tak?, ambil pil perancang tak?. Jawapan paling popular PERNAH GUNA KRIM PENGELUPASAN dan sangat menyesal kerana telah mengguna produk tersebut. Memang ajaib sekejab lawa sekejab huduh.

 

Hampir lebih setahun selepas krim ajaib terjual, maka Kementerian Kesihatan (KKM) mengistiharkan 5 produk krim telah diharamkan kerana mengguna bahan terlarang seperti mercury dan hydroquinone. Masya Allah patutlah ajaib mereka mengguna formula ajaib yang mampu mencairkan kulit dan menghakis kulit. Bukan setakat jeragat yang hilang dengan kulit-kulit lapisan atas untuk tapis sinaran UV pun hilang!.

 

Maka berharaplah mereka Set Jeragat Biochemic dapat melakukan keajaiaban seperti krim tadi dalam masa 2 hari mereka akan kembali pulih. Mohon ampun maaf beribu ampun Set Jeragat Biochemic memang ajaib tetapi ajaibnya tidaklah sepantas produk yang mengguna bahan bertoksik.

 

Dalam kes seperti ini set SMF Pellet paling kerap membantu mereka, paling cepat jeragat boleh pudar di dalam 10 hari.. dan mereka yang telah mengguna set SMF Pellet menggelar “obat jeragat ajaib”. Mereka pun berlumba-lumba memesan dan kesan yang ditunjukkan tidak sama di antara satu sama lain  ada yang ok selepas 10 hari, ada yang selepas 30 hari dan ada yang mengambil masa yang lama. Macam kereta yang rosaklah bukan semua rosak yang sama kan , ada yang rosak sikit, ada yang rosak banyak dan ada yang perlu dioverhaul…

 

Ramai di antara wanita yang berjeragat mengalami sembelit, susah nak buang air. Dalam masa 1 minggu hanya 1-2 kali sahaja dapat membuang, terpaksa minum ubat pelembut najis dan macam-macam suplemen. Usus menjadi tidak sihat, usus kotor dengan kesan-kesan makanan yang terlekat didinding usus. Bila Usus kotor toksin akan bertambah dan akan bertumpu ke hati (liver), ini akan mengakibatkan hati bekerja keras untuk membuang toksin. Mana laratkan kerja sorang diri dah tu bertimbun toksin, jadi ada yang tak dapat dibuang oleh hati dan timbul ke muka menjadi jeragat.

 

Sangat-sangat disarankan untuk mengambil SSQ-3 Natural Detox & Fat Burner untuk mencuci usus, selain dari mencuci usus SSQ-3 boleh membantu membakar lemak, mengempiskan perut dan menurunkan berat badan.

Advertisements

AADF Jeragat Hilang dan Tubuh Pun Semakin Gebu

Posted on

Set AADF

Wanita dicipta Allah sebagai makhluk sangat indah ciptaan-Nya dan tidak ada manusia yang mampu mencipta sistem tubuh wanita yang sangat komplek, terdiri dari sistem tubuh yang berbeza berbanding lelaki. Bermula dari awal akil baligh sehingga menopause, hormon adalah rakan baik dan juga musuh utama wanita. Jeragat walaupun ramai saintis mengatakan ia berpunca dari sinaran uv matahari tetapi hormon adalah penyebab jeragat mula timbul di muka.

Di Negara yang beriklim sejuk terdapat perkhidmatan “tanning booth” untuk mendapat kulit yang agak gelap atau bagi mereka yang berkemampuan akan datang melancong ke Negara beriklim tropika dan berjemur dibawah panas sinaran matahari. Kesemua aktiviti ini adalah untuk meningkatkan kadar pigmentasi ditubuh mereka. Mereka akan berbangga sekiranya tubuh mereka kelihatan lebih kehitaman berbanding teman mereka yang kelihatan putih dan pucat.

Set Jeragat AADF untuk Diminum, 10 Titis Terus Ke Dalam Mulut, Kemam Sebentar dan Telan. (1 titis seperti di gambar)

Di Malaysia Negara tropika adalah sebaliknya, ramai di antara kita ingin kelihatan lebih cerah, lebih putih seperti artis K-POP. Krim kosmetik bertoksik yang mengandungi hydroquinone atau mercury untuk mencerahkan kulit sangat laris satu ketika dahulu sehingga terdapat kes di mana muka pembeli menjadi melecur dengan teruk baharulah di war-warkan mengenai betapa bahayanya produk-produk tersebut. Sehingga kini masih terdapat produk yang bertoksik kerana permintaan untuk kelihatan lebih putih tidak pernah ada penghujungnya. Produk pengelupasan kulit akan memusnahkan lapisan epidermis atau lapisan atas kulit yang bertindak sebagai ;

  • Lapisan kalis air
  • Penapis sinaran UV

Wanita Berkarier, Stress Dan Jeragat

Saban hari wanita-wanita moden yang berkarier akan mengalami depresi dan stress yang teruk. Bebanan tugasan di tempat kerja, karenah bos-bos dan masalah di rumah yang memeningkan kepala akan menjadikan wanita-wanita yang bekerja di organisasi awam atau swasta akan menjadi pemarah dan baran. Mereka akan menjadi lebih skeptikal terhadap pelbagai perkara dan menjadi lebih cerewet berbanding sebelumnya. Tanpa disedari hormon cortisol (hormon akibat stress) telah meningkat dan jeragat pun semakin menebal.

Jeragat yang terjadi dimuka tidak akan menjadikan seseorang itu merasa gatal, pedih atau bernanah seperti yang di alami oleh pesakit yang mempunyai jerawat. Jeragat dan jerawat adalah berbeza tetapi persamaan di antara kedua-dua penyakit ini ialah terjadi di muka, amat jarang jeragat dan jerawat terjadi di bahagian tubuh.

Pakar kulit perubatan moden mengklasifikasikan jeragat sebagai masalah kosmetik. Masalah kosmetik bermaksud masalah yang memerlukan rawatan membenam, membuang dan menghakis segala yang tumbuh di muka. Perubatan moden tidak mempunyai ubat-ubat untuk menghapus jeragat kecuali ubat-ubat yang mengandungi inhibitor yang akan supresi (menahan) proses semulajadi tubuh untuk menghalang lebihan melanin yang terhasil di melanocytes.

Stress atau tekanan perasaan sering melanda pesakit yang terjadi jeragat di wajahnya. Stress akan bertambah berlipat kali ganda sekiranya pesakit itu akan berhadapan dengan orang ramai setiap hari seperti pekerja di kaunter, pegawai pemasaran, cikgu, pensyarah dan lain-lain.

Jika tersilap pilih kosmetik akibatnya sangat teruk dan memudaratkan

Tanpa disedari tubuh kita akan mengalami “wear and tear“, seperti alat mekanikal yang akan mengalami masalah setelah digunakan secara rutin setiap hari. Sebagai contoh alat mekanikal seperti kereta yang berumur lebih 5 tahun yang akan mula merosot prestasinya. Perlu diserbis, ditukar alat ganti dan diberi penjagaan enjin yang lebih rapi berbanding kereta yang baru.

Begitu juga manusia apabila umurnya semakin meningkat, terutama kepada wanita yang berkahwin dan telah  melahirkan anak sehingga mengakibatkan banyak saraf-saraf mengalami kerosakkan, mengambil ubat-ubatan seperti pil-pil kawalan kehamilan, penggunaan bahan-bahan kosmetik dan bekerjaya serta sering mengalami stress secara rutin.

Puan Anne (bukan nama sebenar), sebagai contoh yang telah hampir berputus asa untuk merawat jeragat yang semakin menebal di wajahnya. Puan Anne telah “terjumpa” set AAD dan AADF apabila membuat carian di internet, merasa sedikit kenyakinan dengan artikel yang dibaca, Puan Anne telah menjawab seperti di bawah;

  1. Jeragat kelihatan sedikit demi sedikit dan semakin menebal selepas 1 tahun.
  2. Berumur 45 tahun
  3. Berkahwin, telah melahirkan anak seramai 5 orang
  4. Mengambil pil perancang dan telah berhenti sejak 1 tahun lepas.
  5. Pernah melahirkan anak pertama dengan kaedah cesarean.
  6. Mengguna produk pengelupasan
  7. Period tidak teratur dan mood selalu berubah (mood swing)
  8. Tidak menghadapi masalah sembelit

Sejak 1 tahun lepas jeragat sudah mula kelihatan di kedua-dua pipi, atas hidung dan bibir. Pada permulaannya jeragat agak pudar tetapi semakin jelas sehingga bedak “BB” pun sudah tidak mampu menutup jeragat dimuka.

Puan Anne tidak memerlukan krim atau sabun tetapi dia memerlukan suplemen yang boleh membantu kecelaruan hormon, tekanan di rumah dan di tempat kerja dan merawat saraf-saraf yang semakin merosot fungsinya.

Arnica 30, Ashwagandha Q, Damiana Q dan Fragaria adalah remedi yang sangat hebat untuk saraf-saraf, mengawal tekanan perasaan dan kecelaruan hormon yang terjadi apabila umur semakin meningkat.

AADF Menjadi Penyelamat

Setelah mencuba pelbagai krim, sabun dan pelbagai kolagen, sepatutnya  jeragat akan hilang atau pudar, tetapi sebalik jeragat semakin menjadi-jadi. Puas mencari solusi akhirnya Puan Anne (bukan nama sebenar) telah mencuba set AAD dan seterusnya set AADF.

Bulan pertama – kesan-kesan jeragat di muka, hidung dan pipi sudah berkurangan lebih 60%, sewaktu kitaran haid kesakitan senggugut berkelurangan dari sebelum ini.

Bulan kedua – Kesan-kesan jeragat sudah mula berkurangan lebih 80%. Terasa tubuh semakin ringan dan lebih bertenaga malah suami komen tubuh semakin gebu.

Bulan ketigaKesan-kesan jeragat berkurangan hampir 95%, tubuh merasa lebih bertenaga, emosi semakin tenang  dan kitaran haid mula teratur. Kulit muka semakin cerah dan gebu selepas mengambil Fragaria vesca 30.

Testimoni Puan Anne

Homeopathy Bukan Ubat Tetapi Suplemen 100% Dari Bahan Semulajadi

Homeopathy bukan ubat dan bukan bahan kosmetik, tetapi adalah bahan yang terdiri dari bahan-bahan yang amat selamat. terdapat sesetengah pihak mengatakan remedi homeopathy hanya air kosong atau tablet manis yang sedap tetapi tidak ada kesan ubat langsung. Mereka tidak dapat mengesan bahan-bahan yang mereka boleh buktikan sebagai ubat. Mereka telah mengkaji di dalam makmal walaubagaimana pun mereka hanya mendapat keputusan ND (not detected atau tidak dapat dikesan).

Admin tidak menyalahkan mereka 100% kerana mereka tidak mengkaji homeopathy secara ilmiah tetapi mereka hanya mengkaji untuk mencari keburukkan semata-mata. Sekiranya ingin merawat, setiap perawat sebaik-baiknya akan menerima sesuatu yang mampu memulihkan pesakit. Terdapat ramai doktor-doktor konvensional yang berfikiran terbuka dan positif telah mengabungkan remedi homeopathy bersama-sama ubat-ubat konvensional mereka dan hasilnya sangat menakjubkan. Remedi homeopathy adalah selamat untuk diambil bersama-sama ubat-ubat klinik dan hospital.

Begitu juga pengamal homeopathy tidak seharusnya hanya homeopathy semata-mata, pengamal homeopathy juga tidak seharusnya mengabaikan nasihat doktor bertauliah. Doktor bertauliah diberi lesen untuk mendiagnos pesakit dan dari nasihat doktor bertauliah para pengamal homeopathy boleh memberi tambahan suplemen remedi homeopathy untuk mempercepatkan proses penyembuhan.

Begitu juga artikel ini bukanlah bersifat mendiagnos pesakit, ia hanya suplemen yang telah berjaya memberi kesan yang sangat diharap pesakit jeragat iaitu jeragatnya hilang dan selamat tanpa kesan sampingan. Cadangan suplemen remedi homeopathy ialah hasil dari diagnos doktor bertauliah yang admin ambil dari pesakit dan cadangkan set-set jeragat yang sesuai, hasilnya amat menakjubkan.

Sekiranya berminat untuk membuat pesanan sila Whatsapp ke 019-257 0023 untuk mendapat harga promosi sempena nak puasa ni. Whatsapp dengan kod AADF dan insya Allah admin akan jawab dengan seberapa pantas yang boleh.

Saya Dimarahi Kerana Set Jeragat AAD

Posted on Updated on

set-aad-400
Set AAD di dalam botol baru yang lebih cantik dan mudah untuk mengambil remedi setiap hari

Tak pasal-pasal saya kena marah!!, sedih juga tau. Kalau anda rasa gembira apabila dimarahi,  mesti saraf sedih anda bermasalah yang serius. 2 hari lepas saya dimarahi oleh seorang cikgu yang telah berhabis duit membeli produk kosmetik keluaran syarikat ternama tetapi selepas saya mencadangkan set AAD beliau naik berang kerana kesan AAD lebih “power” dari produk keluaran syarikat ternama. Beliau rasa sangat terkilan dan bengang kerana lambat menghubungi saya!!.

Kos set AAD sangat murah kata cikgu tersebut berbanding produk-produk kosmetik yang dijual dipasaran. Set AAD pula tahan lebih dari 40 hari. Maka beliau sangat marah kerana tidak terbaca mengenai set AAD di internet sewaktu mencari-cari produk untuk menghapus jeragat yang mula menebal di wajahnya. Bagaimana beliau tak marah kerana beliau baru terbaca artikel mengenai Ubat Ajaib Hapuskan Jeragat ,  set AAD mengambil masa hanya 2 minggu untuk memudarkan jeragat yang menebal sebanyak 60%. 

arn-30-drop

Kebetulan cikgu tersebut mengalami kemalangan di bilik air yang mengakibatkan kecederaan yang agak serius dan teringat mengenai khasiat Arnica 30 yang sangat “power” untuk saraf. Beliau telah mencubanya dan ternyata Arnica 30 sangat mujarab untuk melegakan kesan kecederaan akibat jatuh. Di bawah ialah screenshot dari cikgu tersebut;

testi-set-aad

Dengan izin Allah Arnica 30, Ashwagandha 30 dan Damiana 30 telah berjaya meringankan kesakitan yang agak serius selepas terjatuh didalam tandas. Remedi homeopathy seperti yang diceritakan sebelum ini, tenyata dan terbukti bukan hanya merawat jeragat tetapi berjaya menjadikan sistem tubuh menjadi lebih kuat dan sihat. Cikgu tersebut telah memesan set AADF yang mengandungi Fragaria vesca 30 selepas itu. Saya mencadangkan pengambilan Fragaria vesca 30 untuk mempercepatkan proses menghapus keseluruhan jeragat yang berbaki 40% di muka beliau.

Fragaria vesca di dalam botol lama
Fragaria vesca di dalam botol lama

Manfaat Remedi Hebat

4 Remedi Hebat Untuk Hapus Jeragat

Ashwagandha Q Drop, Damiana Q Drop, Arnica 30 dan Fragaria vesca 30

  • Set AAD
  • Set AADF

Jika dahulu pada awalnya, Sepia 200 amat hebat menjadi remedi utama untuk menghapus jeragat, kini terdapat 3 (set AAD) atau 4 (Set AADF) gabungan remedi cecair untuk diminum. Remedi tersebut ialah Ashwagandha Q Drop, Damiana Q Drop, Arnica 30 dan Fragaria vesca 30. Gabungan set AAD terdiri dari Ashwagandha Q, Arnica 30 dan Damiana Q Drop, sementara gabungan 4 remedi AADF, Ashwagandha Q, Arnica 30 dan Damiana Q Drop dan Fragaria vesca 30.

20160224_124012

Fragaria vesca 30 dan Arnica 30 adalah “homeopathic trituration” atau secara mudahnya mengguna kaedah dos yang sangat kecil dan tidak mempunyai rasa manis atau pahit. Ashwagandha Q Drop dan Damiana Q Drop adalah persediaan dari ekstrak tumbuhan tersebut atau disebut homeobotanical, mempunyai rasa sedikit pahit.

Kesemua remedi ini adalah 100% bahan natural homeopathy tanpa tambahan bahan-bahan lain. Oleh itu remedi-remedi ini perlulah disimpan ditempat yang jauh dari kanak-kanak dan sinaran matahari. Walaupun remedi homeopathy tidak mempunyai kesan sampingan atau boleh membawa maut tetapi remedi-remedi ini perlu disimpan ditempat yang selamat dan tidak boleh dicapai oleh kanak-kanak sebagai langkah berjaga-jaga.

Secara amnya Ashwagandha Q Drop dan  Damiana Q Drop berkesan untuk merawat masalah jeragat yang berkaitan hormon, seperti pernah mengambil pil perancang, pil penganti hormon (HRT), gangguan hormon sewaktu pra-menopause dan sewaktu menopause.

Arnica 30 adalah remedi pelbagai guna, yang sering digunakan untuk pelbagai masalah kecederaan seperti luka, lebam dan bengkak. Walaubagaimana pun Arnica 30 remedi homeopathy mempunyai pelbagai manfaat untuk masalah kesihatan tubuh yang biasanya akan dialami oleh wanita yang mula mencecah umur 45 tahun ke atas, masalah seperti;

  • Jeragat akibat hormon tidak stabil
  • Mengawal darah tinggi
  • Mengawal glukos bagi pesakit kencing manis.
  • Selulit
  • Kolesterol
  • Jerawat

Ashwagandha Q Drop dan Damiana Q Drop sejenis remedi di dalam bentuk cecair, di dalam kategori homeobotanical iaitu herba berasaskan konsep homeopathy. Kedua-dua remedi ini juga sangat-sangat membantu sebagai suplemen kepada gadis dan wanita muda yang kerap diserang senggugut dan kitaran haid yang tidak teratur.

Ashwagandha dan Damiana adalah herba purba dan Di Eropah menyifatkan Ashwagandha sebagai “Testosterone Booster”. Fakta ini bukan cerita dari lagenda tetapi ia adalah fakta yang dikaji oleh saintis. Mari kita lihat fakta bukan hanya auta semata-mata;

Ashwagandha adalah adoptogen, yang akan mengurangkan stress, ketakutan tanpa sebab, kenyakinan diri dan mengawal hormon stress (hormon stress cortisol). Beberapa kajian lain juga menunjukkan Ashwagandha telah berjaya menambah baik paras testosterone yang menjadikan seorang wanita atau lelaki itu lebih subur.

Ashwagandha juga sangat bermanfaat kepada kesihatan jantung, dengan mengurangkan keradangan serum triglycerides, dan meningkat paras HDL-cholesterol “baik”. Kajian terbaru juga menunjukkan Ashwagandha juga mampu menguatkan otot-otot.

Fakta kajian menunjukkan Ashwagandha dan Damiana adalah adoptogen yang “solid”, mempunyai pelbagai kebaikkan terhadap manusia terutama berkaitan hormon testosterone. Ini ialah kerana Ashwagandha akan membantu seseorang itu tidur dengan lebih berkualiti, mengurangkan hormon stress iaitu cortisol, meningkat paras HDL-cholesterol “baik” dan mengurangkan kekejangngan atau keradangan, kesemua ini akan membantu mempertingaktkan paras hormon testosterone ke paras yang sangat baik.

Damiana sangat berkesan untuk menstabilkan sistem hormon sewaktu menopause, mengurangkan rasa panas ke muka (hot flashes), dan membantu menjadikan kitaran haid yang normal bagi gadis-gadis muda.

Khasiat Fragaria Vesca 30, secara ringkasnya khasiat kebaikan Fragaria ialah;

1. Mencerahkan kulit tanpa mengguna sabun atau krim (kesan terbaik selepas 3 bulan). Selepas 3 bulan wajah anda akan lebih cerah dan bercahaya.

Remedi homeopathy merawat keseluruhan tubuh, bukan hanya untuk dimuka. oleh itu khasiat Fragaria juga untuk ;

2. Mampu merawat masalah gigi, gusi dan mulut yang bermasalah. Membuang tar dan mencerahkan gigi.

3. Menghalang pembentukan batu karang di hempedu, buah pinggang dan disaluran kencing

4. Mampu mengatasi beberapa masalah kulit lain juga seperti akibat alergik

Secara ringkasnya remedi-remedi ini sangat selamat dan bermanfaat kepada tubuh wanita yang sangat komplek.

Nota : Damiana juga kadang-kadang disebut sebagai Tunera dan Aswagandha kadang-kadang di sebut sebagai Indian Ginseng.

Set Jeragat Paling Berkesan Terbaru

Posted on

set-bcj-01

 

Biochemic dan Fragaria Vesca Untuk Jeragat

Kombinasi Untuk Mengatasi Pelbagai Masalah Punca Jeragat

Ramai yang berpendapat remedi kombinasi  lebih bagus dan ada yang berpendapat remedi tunggal (single remedy) diambil secara kombo adalah lebih baik. Terpulang kepada pengalaman masing-masing yang pernah mengamalkan remedi homeopathy. Fakta sebenarnya kedua-dua kaedah terdapat kelebihan masing-masing dan amat selamat dari kesan yang memudaratkan. Remedi homeopathy biochemic bukan ubat tetapi suplemen yang sangat lembut, mengguna dos yang sangat-sangat kecil serta hamper sifar kesan sampingan.

Remedi Kombinasi  boleh di dapati di dalam bentuk satu botol (dua atau lebih remedi dicampurkan di dalam satu botol) seperti Melasma Free atau secara berasingan iaitu satu remedi di dalam satu botol, jika ada tiga remedi ini bermakna akan terdapat tiga botol yang berasingan.

Walaubagaimana pun kombinasi yang di ambil secara berasingan (di panggil “single remedy”)  akan  lebih memberi impak, terutama kepada penyakit kronik (penyakit yang lama). Jeragat dianggap kronik kerana biasanya penderita jeragat akan mengalaminya selama bertahun-tahun.

Secara teorinya, jika diambil secara berasingan, dos yang diambil akan terdapat 100% khasiat remedi yang dikehendaki berbanding kombinasi di dalam satu botol yang berkemungkinan tidak akan mendapat khasiat salah satu remedi tersebut dengan dos yang secukupnya.

Sebagai contoh kombinasi tiga (3) remedi untuk mengatasi masalah jeragat akan diambil cara begini;

  1. Calc Sulph (#3) – 1 biji
  2. Kali Sulph (#7) – 1 biji
  3. Nat Sulph (#11) – 1 biji

Ini bermakna 3 biji sekali kemam/hisap 2-3 kali sehari sebelum makan. Ini bermakna setiap 1 biji yang dikemam itu mengandungi 100% Kali Sulph, Ferrum Phos dan Kali Phos.

Itu hanya teori, jika secara amalinya kedua-dua kaedah telah terbukti sangat berkesan, hanya jika anda seorang yang mementingkan ketepatan dos sesuatu remedi, maka anda mesti memilih konsep kombinasi “single remedy”.

Kedua-dua kaedah mampu untuk memberi kesan yang sangat hebat, sebagai contoh Melasma Free adalah remedi kombinasi biochemic yang sangat hebat. Sekian lama Melasma Free mendapat testimoni dan maklum balas mengatakan kesannya agak pantas. Begitu juga Sepia 200 yang berkonsepkan “single remedy”.

Kelebihan Biochemic

Biochemic sangat berkesan untuk jeragat kerana ia adalah garam tisu yang sudah terdapat di dalam tubuh kita, tetapi mengalami kekurangan akibat dari pelbagai sebab seperti pengambilan makanan yang tidak seimbang, seperti tidak mengambil sayur-sayuran, buah-buahan, makanan yang mengandungi kalsium, zat besi, phosphate dan magnesium.

Setiap permulaan sesuatu penyakit, kesan awal akan kelihatan di muka, seperti jeragat, atau kelihatan kering, atau terlalu berminyak, berjerawat dan lain-lain lagi.  Secara amnya terdapat 12 jenis remedi utama dan 15 remedi pecahan kepada 12 remedi utama. Setiap satu remedi ini sebenarnya ada fungsi untuk setiap masalah di kulit terutama di muka.

Untuk masalah jeragat yang melibatkan hormon, sistem tubuh yang melemah antibodinya dan kecelaruan sistem reproduktif akibat kehamilan, permulaan & selepas menopause terdapat beberapa remedi yang sangat-sangat membantu seperti;

  1. Calc Sulph (#3)
  2. Kali Sulph (#7)
  3. Nat Sulph (#11)
  4. Kali Phos (#6)
  5. Calc Flour (#1)

Kombinasi Terbaik Biochemic Bersama-Sama Fragaria Vesca

 

Dicadangkan dua atau tiga remedi diambil bersama-sama dengan Fragaria Vesca. Berikut ialah remedi-remedi yang dicadangkan;

  1. Calc Sulph (#3) – Untuk penghadaman dan sokongan kepada hati (membantu hati untuk lebih cekap membuang toksin) Calc Sulph mewakili tisu-tisu penyambung, mucous membrans dan kulit. Ia membantu membersih pengumpulan bahan-bahan tidak berguna, yang akan berada si sekeliling tisu secara diam (dormant) atau secara perlahan-lahan akan mereput atau merosakkan tisu-tisu.
  2. Kali Sulph (#7)Spesifik untuk tanda jeragat kecoklatan di wajah (jeragat) dan sokongan kepada hati
  3. Fragaria Vesca – Spesifik untuk memberi sokongan kepada hati dan buah pinggang.

Terdapat di dalam 2 set;

  • Set BJC-01 – Berharga RM95

set-bcj-01

  • Set BJC-02 – Termasuk Krim Carmino Complexion (CCC) dan sabun Carmino Complexion (CCS) – Berharga RM150

set BJC-02-400

Cara mengambil;

Kombinasi tiga (3) remedi untuk mengatasi masalah jeragat akan diambil cara begini;

  1. Calc Sulph (#3) – 1 biji
  2. Kali Sulph (#7) – 1 biji

2 biji sekali ambil dikemam sewaktu perut kosong 3-4 kali sehari.

  1. Fragaria Vesca 30 – 10-15 titis

Campur 10-15 titis bersama-sama 1 sudu besar air mineral, dikemam selama 1 minit dan kemudian ditelan 3 kali sehari sewaktu perut kosong.

Atau gabungan;

  1. Melasma Free
  2. Fragaria Vesca

Kali Phos dan Calc Flour dua remedi tambahan yang boleh diambil untuk menambah baik sistem tubuh kerana kedua-dua remedi ini mempunyai khasiat yang tidak kurang hebatnya;

  1. Calc Flour (#1) – Digelar sebagai remedi “awet muda” kerana mampu menghalang proses kedutan di wajah dan otot-otot. Calc Flour sangat penting untuk tisu-tisu penyambung (connective tissues), di mana Calc Flour membantu di dalam semua kes tisu yang semakin lemah, atau akibat latihan sukan yang berat. Membantu urat yang meyambung ke tulang (tendon), ligament dan sendi-sendi ditubuh. Sangat berkesan untuk menghilangkan kesan lingkaran mata hitam.
  2. Kali Phos (#6) – untuk otak, saraf-saraf dan saluran darah.
  3. Nat Sulph (#11) – Spesifik memberi sokongan kepada hati

 

Hati dan buah pinggang merupakan organ yang penting, kegagalan hati dan buah pinggang untuk membuang toksin akan mengakibatkan toksin yang tertinggal akan mencari jalan keluar. Kulit muka adalah kawasan yang paling mudah untuk ditembusi oleh toksin dan hasilnya jeragat akan terjadi. Selain hormon yang sering menjadi punca jeragat, toksin memainkan peranan terbesar di dalam proses terjadinya jeragat dan toksin merupakan penyebab utama kepada pelbagai masalah penyakit.

Tips Hapuskan Jeragat Guna Bahan Dari Dapur Anda

Posted on

Petua Hilangkan Jeragat

Serlahkan kejelitaan anda dengan remedi yang selamat dan tanpa kesan sampingan
Serlahkan kejelitaan anda dengan remedi yang selamat dan tanpa kesan sampingan

Selain mengamalkan remedi homeopathy seperti Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria Vesca yang terdapat di dalam set Set SMF, SMFF, Bio-SMF, terdapat juga petua yang telah sekian lama digunakan untuk menghapus atau memudarkan jeragat dengan kaedah semulajadi dari bahan-bahan yang berada di dapur anda sahaja.

Bio-T3 Face White (BTFW) mengandungi ektsrak dan pati minyak bermutu tinggi seperti lemon, chamomile, timun dan aloe vera, telah disediakan di dalam bentuk produk untuk memudahkan anda menggunanya. Walaubagaimana pun terdapat 3 bahan (kecuali lemon yang sudah terdapat di dalam Bio-T3 Face White) yang boleh ditambah sebagai amalan yang dapat membantu mempercepatkan proses memudarkan jeragat atau bekas parut jerawat dan kulit yang kusam.

Set Bio-SMF yang terdiri dari remedi oral (hisap dan minum) Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria mula mendapat perhatian dari para pengguna krim Carmino Complexion (CCC) dan Sabun Carmino Complexion (CCS) , BTFW mempunyai sabun dan krim Bio-T3 Face White yang tidak kurang hebatnya berbanding CCC & CCS. Bio T3 Face White adalah produk luaran yang dihasilkan secara semulajadi dan organik.

Sabun dan krim Bio-T3 Face White diproses mengguna bahan-bahan semulajadi dan organik seperti yang dinyatakan di atas terdapat beberapa petua yang sangat berkesan untuk ditambah untuk mempercepatkan proses pemudaran jeragat di bahagian atas kulit.

Jeragat bukanlah masalah serius sehingga boleh meragut nyawa seseorang tetapi tompok atau bintik yang berwarna seakan coklat atau hitam dimuka, akan menjadikan anda seorang yang rendah diri.

Tekanan perasaan yang berpanjangan dan kadang-kadang teman bertanya, menjadikan jeragat lebih bahaya dari penyakit kronik yang mampu meragut nyawa..

Selain rawatan homeopathy yang berkonsepkan merawat dari dalam atau merawat akar umbi permasalahan jeragat itu sendiri terdapat bahan yang boleh digunakan  didapur anda sendiri.

  1. Lemon

petua4

Lemon mengandungi Citric acid yang mempunyai agen pengelupasan secara semulajadi. Di Eropah penggunaan lemon sangat popular untuk digunakan untuk menghapus pigmentasi atau jeragat. Bahan pengelupasan semulajadi di dalam lemon berupaya untuk memudarkan kesan jeragat di muka.

Caranya :

Perahkan jus lemon dan guna kapas untuk disapu ke muka dan biarkan selama 10-15 minit dan selepas itu cuci muka. Boleh diguna sekurang-kuranganya 2 kali sehari dan anda akan dapat melihat perubahan didalam beberapa bulan.

Secara alternatifnya anda boleh membuat mask dari jus lemon, caranya dicampur sama banyak kuantiti jus lemon dan madu asli.

 

 

  1. Kentang

petua2

Kuasa Rawatan Kentang Yang Anda Tidak Tahu

Kentang bukan sekadar kaya dengan sumber kanji ianya juga mengandungi catecholase sejenis enzim yang mampu mencerahkan kulit. Ianya juga mampu menghalang dari terjadinya pigmentasi seperti melasma, bulatan hitam (dark circles), hyper dan hypo pigmentasi.

Kentang berupaya mencerahkan kulit dengan cara seperti berikut;

Potong sebiji kentang yang bersaiz sederhana kepada dua bahagian. Titiskan sedikit air dipermukaan kentang tersebut. Sebatikan campuran tersebut dan sapu ke muka. Guna tuala suam untuk menutup muka sekurang-kurangnya 15 minit, selepas itu cuci muka mengguna air suam.

Sapukan kentang tersebut ke kawasan jeragat dan biarkan jus dari kentang tersebut meresap ke dalam kulit.

Jika anda mempunyai masa yang terluang, ramas-ramas kentang tersebut sehingga jusnya keluar. Sapkan jus kentang tersebut di spot jeragat dan biarkan selama 30 min dan bilas mengguna air suam. Lakukan 2-3 kali didalam satu minggu selama sebulan. Selepas itu akan akan nampak kesannya. Lakukan 1 kali didalam 1 minggu.

Nota: Jika kulit anda adalah senstitif, sila campur sedikit air ke dalam jus lemon yang bercampur madu sebelum disapu ke muka.

  1. Cuka apple cider (Apple cider vinegar)

petua3

Sangat menakjubkan kesan cuka apple cider, anda mungkin hanya mengetahui cuka apple cider hanya untuk membantu menurunkan berat badan atau untuk mencuci usus. Tanpa anda sedari cuka apple cider juga amat bagus untuk mengurangkan kesan jeragat. Cuka apple cider mempunyai astringent iaitu kesan yang mampu mengelupaskan kulit secara semulajadi.

Caranya :

Campurkan cuka apple cider dan iar dengan kuantiti yang sama banyaknya. Guna campuran ini untuk membilas muka dan biarkan 2-3 minit dan bilas mengguna air suam. Boleh dilakukan 2 kali sehari untuk beberapa minggu.

Ataupun secara alternatifnya, campur 2 sudu cuka apple cider ke dalam seperuh cawan air suam, kemudian campurkan 2 sudu teh madu asli. Minum campuran ini 2 kali sehari sewaktu pagi dan malam untuk selama 2 minggu dan anda akan perasan perubahan yang terjadi.

  1. Kunyit

petua1

Kunyit sangat popular sebagai salah satu minuman yang popular sewaktu lepas bersalin terutama bagi etnik Jawa. Anda pasti terkejut jika kunyit juga berupaya memudarkan jeragat. Kunyit seperti lemon mempunyai kesan “bleaching” atau pengelupasan untuk menghapus jeragat. Kunyit juga mempunyai berupaya mengekalkan kulit anda bebas dari jangkitan.

Caranya : Campurkan 1 sudu the kunyit dan jus lemon. Sapukan ke kawasan yang terjadi jeragat dan biarkan selama 20 minit, selepas itu bilas dengan air sejuk. Elakkan dari berjemur dbawah panas matahari 1 jam selepas itu. Boleh lakukan 1 kali sehari sebelum mandi untuk mendapat kesan yang maksima.

Ataupun secara alternatifnya, boleh dibuat pes dengan mencampur 5 sudu teh kunyit dan 10 sudu besar susu. Sapu pes tersebut ke kawasan yang bermasalah dan biarkan selama 20 minit dan bilas mengguna air suam.

Selamat mencuba !!

 

 

 

 

Bio-T3 Facial White Cream dan Soap Untuk Jeragat

Posted on

 

t3-white

Terbaru Bio-T3 Face White Moisturizer Cream dan Bio-T3 Face White Soap Bar

Sebagai pelengkap kepada set-set oral (hisab atau minum seperti Fragaria Vesca) produk natural Bio-T3 Face White yang terdiri dari moisturizer dan sabun diperkenalkan. Set Bio-T3 ini adalah persediaan 100% menggunakan herba dan minyak pati (essential oils) terpilih untuk mencerahkan kulit dan menghapus jeragat atau melasma.

Produk ini bukan KOSMETIK kerana ianya bebas dari Paraben, Benzoic peroxide dan Hydroquinone. Bio-T3 Face White sangat selamat untuk digunakan dalam jangkawaktu yang panjang.

Set ini sahaja berharga RM95 termasuk penghantaran ke seluruh Malaysia. Untuk mendapat harga promosi sila SMS/Whatsapp/Wechat ke 0193098980

 

Jeragat Sukar Untuk Dirawat?

Jeragat memang sukar dirawat kerana ianya terjadi oleh pelbagai sebab. Doktor pakar kulit sendiri pun pening kepala apabila merawat jeragat, dan sering gagal memberi keputusan yang diharapkan oleh pesakit walaupun kos rawatan seperti laser agak mahal.

Pelbagai kaedah yang dikatakan amat berkesan, tetapi sebaliknya menjadi mimpi ngeri kepada pesakit tersebut. Ramai yang mengadu selepas membuat rawatan laser, pengelupasan kulit (chemical peeling) dan lain-lain kaedah rawatan moden, hanya mampu bertahan 1-2 bulan atau lagi malang hanya selepas 2-3 hari sahaja, kulit muka mereka menjadi kehitaman lebih teruk dari sebelum membuat rawatan.

Mengapa rawatan moden hanya sementara?

Jeragat disebabkan melanocytes menjadi terlebih aktif. Melanocytes adalah sel yang menghasilkan melanin  yang akan mengeluarkan pigmentasi hitam yang dipanggil jeragat.

Walaubagaimana pun jeragat juga boleh berpunca dari wabak atau penyakit. Jeragat juga sering terjadi disebabkan oleh perubahan hormone terutama yang sering terjadi keada kaum wanita.

Jeragat berpunca dari dalam system tubuh selain dari factor luaran seperti kerap terdedah kepada sinaran matahari terik dan kulit muka dicemari lebihan sinaran UV. Oleh itu rawatan “menghapus” jeragat dari luar adalah tidak sesuai dan sering kali gagal untuk bertahan lama.

Seperti memadam api didalam sekam, jika air hanya disiram dibahagian atas sekam, tetapi bara api dibawah lapisan sekam masih menyala. Lama kelamaan api akan merebak ke atas permukaan sekam semula. Proses ini akan berulang-ulang jika tidak memilih kaedah pencegahan yang sesuai!.

Kaedah Perubatan Homeopathy Merawat Jeragat

Homeopathy percaya setiap masalah kesihatan berpunca dari system tubuh yang bermasalah. Oleh itu homeopathy akan merawat individu yang sakit secara keseluruhan. Homeopathy tidak merawat kesakitan tersebut secara terus.

Begitu juga konsepnya untuk merawat jeragat atau melasma. Perubatan homeopathy merawat pada akar umbi permasalahan jeragat itu sendiri.

Sebagai contoh Sepia atau Sepia 200 adalah remedy yang sangat membantu untuk permasalahan wanita seperti hormone yang tidak stabil, kitaran haid yang tidak menentu, melegakan symptom menopause seperti hot flashes dan menstabil hormone estrogen yang berkurangan. Sepia dianggap sebagai “women’s remedy”, dan setiap permasalahan wanita kerap kali Sepia akan dirujuk sebagai salah satu remedy utama.

Sepia 200 sangat berjaya jika masalah jeragat itu berpunca dari akar umbinya adalah hormon. Malah Sepia 200 juga mampu menurunkan berat badan, melegakan masalah jerawat (jika ada) dan mengempiskan perut!.

Biochemic atau cell salt adalah mineral yang sangat penting didalam tubuh kita. Biochemic adalah menyerupai mineral yang ada didalam tubuh kita yang mengandungi phosphate, magnesium, ferrum dan lain-lain.

Melasma Free adalah persediaan biochemic untuk merawat jerawat dan hormone yang bercelaru akibat kekurangan zat-zat mineral. Biochemic juga mampu membina sel-sel kulit baru untuk mengganti sel-sel kulit yang rosak akibat lebihan pengeluaran melanin sehingga terjadinya jeragat.

Selain dari itu biochemic adalah remedy yang akan merawat keseluruhan tubuh seperti melancarkan perjalanan darah, menguatkan tulang, menyihatkan rambut, mengawal metabolism dan kesihatan minda.

Walaupun jeragat sering terjadi di wajah, ianya berpunca dari dalam system tubuh yang bermasalah seperti yang diterangkan di atas. Oleh sebab itu rawatan homeopathy lebih tertumpu kepada remedy oral (hisap atau minum) yang berbentuk tablet manis atau cecair.

Terdapat beberapa remedy oral yang sangat berjaya dan mendapat sambutan ramai seperti Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria Vesca 30. Malah set paling laris ialah set SMF atau SMFF. Set ini terdiri dari Sepia 200, Melasma Free iaitu didalam bentuk tablet manis dan Fragaria di dalam bentuk cecair untuk diminum. Set SMF mempunyai 1 botol Fragaria sementara SMFF mempunyai 2 botol Fragaria Vesca.

Homeopathy tidak menolak penggunaan krim atau sabun secara total. Homeopathy beranggapan produk luaran seperti krim atau sabun akan membantu dari luaran. Krim seperti Carmino complexion cream (CCC)  dan sabun Carmino complexion soap (CCS). Paling terbaru krim dan sabun 100% herba Bio-T3 Face White, Whitening Series .

 

Mengapa Homeopathy?

Homeopathy adalah perubatan yang sangat selamat. Remedi-remedi homeopathy adalah dari bahan alam semulajadi yang disediakan dengan kaedah homeopathy tanpa menggunakan bahan kimia, dadah atau penggalak hormone tetapi mampu merawat masalah hormone tanpa kesan sampingan.

Remedi homeopathy bertindak secara lembut, selamat dan boleh dipercayai.

Homeopathy telah berusia lebih 200 tahun bermula dari zaman sewaktu rawatan konvensional sendiri masih didalam proses mencari kaedah rawatan yang sesuai untuk pelbagai penyakit. Kaedah rawatan yang agak extreme seperti membedah pesakit secara sedar menjadikan pengasas homeopathy Dr Hahnemann yang juga seorang doctor pada masa itu tidak bersetuju dengan kaedah yang dikatakan agak keterlaluan. Maka beliau mula tercari-cari kaedah yang lebih selamat dan lembut.

Beliau mula mengkaji tumbuh-tumbuhan dan telah terjumpa kaedah “serupa akan menyembuhkan yang serupa”. Sebagai contoh mudah apabila kita memotong bawang, secara automatic mata dan hidung kita akan merembes cecair iaitu air mata dan hingus. Ini adalah menyerupai symptom selsema.

Hahnemann mengambil setitis air bawang ini dan mencampurkan dengan kuantiti air yang sangat banyak. 1 bawang : 100,000 air sebagai contoh dan memberi kepada pesakit yang mengalami selsema yang mana mata dan hidungnya berair. Kajian beliau telah Berjaya meredakan dan seterusnya menyembuhkan pesakit tersebut dari selsema. Hasil dari kejayaan tersebut beliau terus membuat ujikaji menggunakan konsep dos mikro atau dos yang sangat kecil ini untuk merawat pelbagai penyakit dengan jayanya.

Homeopathy tidak menolak perubatan moden, tetapi sebagai alternatif jika perubatan moden gagal untuk mendapat keserasian. Malah homeopathy amat menggalakkan para penderita penyakit mendapat nasihat awal dari doktor-doktor perubatan moden atau konvensional terlebih dahulu. Mereka ini dilatih dan mempunyai kepakaran dan peralatan untuk mendiagnos pelbagai penyakit,

Ubat Jeragat Paling Berkesan

Posted on

Perubahan ketara selepas 20 hari mengamalkan set 5RH
Perubahan ketara selepas 20 hari mengamalkan set 5RH

Ubat hapus jeragat homeopathy paling berkesan – Set 5RH

Puan Zu sudah penat mencuba, tetapi demi suami tercinta Puan Zu tetap mencuba untuk membersihkan mukanya yang kelihatan comot akibat jeragat. Laser sudah berkali-kali dibuat kerana yang memberi nasihat ialah doktor bertauliah tetapi selepas cun untuk sebulan dua, muka Puan Zu kembali comot.

“Penat mencuba dik, dah beribu duit habis” Luahan Puan Zu dengan harapan “harap-harap kali ini berjayalah..doakan akak ye dik” .. saya pun mengaminkan doa Puan Zu dan sangat-sangat berharap usaha Puan Zu untuk kali ini berjaya membuahkan hasil…. aminnnn.

Set 5RH terdiri dari 5 jenis remedi tunggal (single remedy).  HANYA SATU REMEDI didalam satu-satu masa. Setiap remedi mempunyai jangkawaktu yang tersendiri. Konsep ini dipanggil HOLISTIK. Konsep holistik sebenarnya sangat berkesan kerana set 5RH mempunyai 5 remedi yang akan menangani 5 jenis jeragat didalam satu rawatan.

Set Hapus Jeragat Holistik
Set Hapus Jeragat Holistik

Remedi dibawah ialah mengikut case-analysis di India yang melibatkan beberapa individu dengan kadar penyembuhan mengatasi masalah jeragat atau pigmentasi sebanyak 90% .

HANYA SATU REMEDI didalam satu-satu masa. Setiap remedi mempunyai jangkawaktu yang tersendiri. Contohnya remedi TO200 4 biji dihisap 2 kali sehari  untuk HANYA SATU ( 1 ) hari, esoknya ambil remedi CS200 4 biji dihisap 2 kali sehari  untuk SELAMA SATU (1) MINGGU. Di dalam tempoh 1 minggu ini hanya ambil remedi CS200 sahaja. Selepas 1 minggu iaitu hari ke 8 ambil remedi ke 3 dan seterusnya.

(1)  Remedi 1 – TO200

(Ambil 4 biji dihisap 2 kali sehari  untuk hanya 1 hari)

Berikut ialah symptom, karakter dan bentuk jeragat yang berkaitan, tetapi tidak semestinya meliputi  kesemua;

Dry skin with brown spot. Hydrogenoid constitution. skin looks dirty. Face, pale, waxy, shiny; dark under eyes; spiderlets on.

(2)  Remedi – CS200

(Ambil 4 biji dihisap 2 kali sehari setiap hari selama 1 minggu)

Berikut ialah symptom, karakter dan bentuk jeragat yang berkaitan, tetapi tidak semestinya meliputi  kesemua;

Chloasma, yellowish stains on nose and cheeks; worse from exposure to sun and wind.

(3)   Remedi 3 – CT30 (Melasma Free)

(Ambil 4 biji dihisap 2 kali sehari setiap hari selama 2 minggu)

Berikut ialah symptom, karakter dan bentuk jeragat yang berkaitan, tetapi tidak semestinya meliputi  kesemua;

Discoloration of skin in women with menstrual and uterine disorders.

(4)   Remedi 4 – S200

(Ambil 4 biji dihisap 2 kali sehari setiap hari selama 3 hari)

Berikut ialah symptom, karakter dan bentuk jeragat yang berkaitan, tetapi tidak semestinya meliputi  kesemua;

Chloasma; yellow spots [moth spots] the on the face, and a yellow saddle across the upper part of cheeks and nose. Suited to patient with having dark hair, rigid fibre. Ailments during pregnancy.

(5)  Remedi 5 – Sr200

(Ambil 4 biji dihisap kali sehari setiap hari selama 1 minggu)

Skin affection after local medication. Old looking. Spotted face. Skin dry, rough, wrinkled, scaly; Itching, violently at night. Scrofulous diathesis. Liver spots.  Unbreakable itching, especially from warmth. Dirty, filthy people, prone to skin affection.

Selepas tamat langkah ke 5, sila kembali ke langkah 1,2,3,4 & 5 dengan dos (kekerapan) dan tempoh masa yang sama.

Cara mengambil remedy :

Boleh guna penutup botol atau tangan yang bersih. Tablet ini berperisa manis hendaklah dihisap sehingga larut ke dalam mulut sebelum makan. Jika boleh pastikan lidah anda bersih.

Jeragat Hilang Selepas 2 Minggu

Posted on

Gebu Selepas 2 Minggu
Gebu Selepas 2 Minggu

 

Ini adalah gambar yang disumbang oleh pengguna set jeragat Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria Vesca 30 secara sukarela tetapi tidak mahu wajahnya disiar, sebab itulah matanya dan nama di “blur”kan.

Terkesima saya melihat perbezaan wajah yang dulunya kusam tidak bermaya, tetapi sekarang glowing, flawless beb. Akal jahat terlintas, dia ni edit kot guna photoshop?. Fikiran rasional pula menyangkal… apa hal pula dia nak bersusah payah nak edit bagai hehehe..

Dia ni bukan yang pertama mendapat hasil yang begitu “lumayan” dari penggunaan Sepia 200, Melasma Free dan Fragaria Vesca. Tanpa krim dan sabun wajahnya kembali bermaya dan menjadi kesayangan suaminya ..

Mujurlah dia tidak membuat rawatan laser yang mahal. Memang cantik selepas muka dilaser tetapi selepas itu akan menambah “derita” anda. Boleh dikatakan rata-rata yang membuat rawatan laser akan mengalami jeragat yang semakin memburuk. Kenapa jadi begitu? Jawapanya simple… salah satu punca terjadi jeragat ialah “sunburn”. Apabila layer atas dilaser, maka kulit muka anda sudah tidak ada benteng pertahanan dari sinaran UV.  Kita sendiri maklum bahawa Malaysia mengalami cuaca Khatulistiwa di mana panas matahari dinegara kita berbeza dengan negara yang mempunyai 4 musim. Jika anda tinggal di London mungkin sesuai dengan rawatan laser 🙂

Laser dan rawatan pengelupasan kulit tidak jauh bezanya, oleh itu saya sarankan anda berfikirlah sewajar-wajar sebelum mengambil atau mengguna kaedah rawatan yang pantas..kerana kesan buruk juga akan pantas kembali menyerang kulit muka anda yang priceless itu 🙂

Anda Sihat Saya Gembira …….

Hilangkan Jeragat Dengan Kentang

Posted on

Hilangkan Jeragat Dengan Kentang?
Hilangkan Jeragat Dengan Kentang?

Jeragat bukanlah masalah serius sehingga boleh meragut nyawa seseorang tetapi tompok atau bintik yang berwarna seakan coklat atau hitam dimuka, akan menjadikan anda seorang yang rendah diri.

Tekanan perasaan yang berpanjangan dan kadang-kadang teman bertanya, menjadikan jeragat lebih bahaya dari penyakit kronik yang mampu meragut nyawa..

Selain rawatan homeopathy yang berkonsepkan merawat dari dalam atau merawat akar umbi permasalahan jeragat itu sendiri terdapat bahan yang boleh digunakan  didapur anda sendiri.

KENTANG!!

Kuasa Rawatan Kentang Yang Anda Tidak Tahu

Kentang bukan sekadar kaya dengan sumber kanji, tetapi mampu menghalang dari terjadinya pigmentasi seperti melasma, bulatan hitam (dark circles), hyper dan hypo pigmentasi.

Kentang berupaya mencerahkan kulit dengan cara seperti berikut;

  • Potong sebiji kentang yang bersaiz sederhana kepada dua bahagian. Titiskan sedikit air dipermukaan kentang tersebut.
  • Sapukan kentang tersebut ke kawasan jeragat dan biarkan jus dari kentang tersebut meresap ke dalam kulit.
  • Jika anda mempunyai masa yang terluang, ramas-ramas kentang tersebut sehingga jusnya keluar. Sapkan jus kentang tersebut di spot jeragat dan biarkan selama 30 min dan bilas mengguna air suam. Lakukan 2-3 kali didalam satu minggu selama sebulan. Selepas itu akan akan nampak kesannya.

Selamat Mencuba….

Jeragat dan Jenis-Jenis Jeragat

Posted on

Serlahkan kejelitaan anda dengan remedi yang selamat dan tanpa kesan sampingan
Serlahkan kejelitaan anda dengan remedi yang selamat dan tanpa kesan sampingan

Jeragat Dan Jenisnya

Jeragat sering terjadi mengikut corak seperti berikut;

  • 63% akan kelihatan sekitar hidung dan dagu
  • 21% akan terjadi di sekitar pipi dan hidung
  • 16% biasanya akan kelihatan sekitar dibawah rahang

Jeragat sering terjadi kepada individu yang mudah terdedah kepada sinaran ultraviolet, atau bagi wanita yang mengambil pil hormone. Jeragat kerap kali kepada wanita berbanding lelaki dan jarang-jarang terjadi kepada gadis. Jeragat lebih kerap terjadi kepada wanita yang sedang mengalami perubahan hormone.

80% wanita mengandung sering mengalami jeragat yan dipanggil “mask of pregnancy”.

Jenis Jeragat

Jeragat boleh dikategorikan kepada 3 jenis;

  • Epidermal – atau bahagian atas lapisan sel kulit. Jeragat epidermis ini mudah dirawat dan sesuai untuk mengguna krim dan sabun
  • Dermal – terjadi dbawah lapisan sel kulit. Jeragat dibawah lapisan kulit tidak sesuai untuk mengguna krim dan sabun tetapi lebih berkesan jika mengambil ubat/remedy makan seperti Sepia 200, Melasma Free dan lain-lain.
  • Campuran – terjadi kedua-dua jenis jeragat Epidermal dan Dermal. Jeragat dibawah lapisan kulit tidak sesuai untuk mengguna krim dan sabun tetapi lebih berkesan jika mengambil ubat/remedy makan seperti Sepia 200, Melasma Free dan sangat-sangat disarankan untuk mengambil set Holistik 5RH.

Warna Jeragat dan Bentuk

  • Jeragat yang terjadi di epidermis (epidermal) berwarna coklat cair dan akan kelihatan lebih gelap jika dilihat dibawah lampu
  • Jeragat dermal akan kelihatan keperangan dan tidak kelihatan lebih gelap jika dibawah lampu
  • Jeragat campuran berwarna coklat gelap, jika diteliti dibawah lampu pemeriksaan akan kelihatan lebih gelap atau kadang-kadang tidak ada perubahan.